Reklama

Reklama

Pes Baskervillský

  • Velká Británie The Hound of the Baskervilles (více)
Trailer

Obsahy(1)

V tomto záhadami obestřeném příběhu Sherlocka Holmese ztvárnil energický Peter Cushing slavného detektiva z Baker Street, jenž musí rozlousknout tajemství strašlivého kvílení psa a systematická úmrtí generací Baskervillů. Příběh začíná v 17. století, kdy krutý Hugo Baskerville brutálně zabije sluhu a jeho dceru pak chce nabídnout svým podobně nemorálním kumpánům. Jí se však podaří uprchnout, a když ji pán dostihne v ruinách chrámu, zabije ji. Hned na to je však sám napaden a zabit obrovským psem, kterého nikdy nikdo nespatřil. Tento dávný příběh vypráví Holmesovi a jeho věrnému Dr. Watsonovi Dr. Richard Mortimer. Ten byl lékařem a přítelem zesnulého Sira Charlese Baskervilla, který nedávno zemřel podle všeho šokem z leknutí v devonshirských hvozdech poblíž onoho rozpadlého opatství. Z Londýna právě přijíždí Sir Henry Baskerville, který je dědicem panství. Začíná tedy vyšetřování úmrti, ke kterému se později přidají další, řádění ďábelského psa a odkrývání podivných obřadů... Podle mnohých se jedná o nejlepší zpracování Psa baskervillského všech dob. Ponurá anglická blata zahalená do lezavé mlhy, velmi přesvědčivý Peter Cushing v roli neúnavného vyšetřovatele a mistrovská detektivní zápletka předlohy dávají dohromady pozoruhodné filmové dílo. Mladý Christopher Lee působí dokonale aristokraticky a elegantně jako pravý člen vyššího stavu (a to hlavně oproti slabošským a zdegenerovaným příslušníkům urozené rodiny Baskervillů zobrazených v jiných verzích této Doylovy novely). Snímek má rychlý spád, Andre Morell zde ztvárnil zřejmě nejsolidnějšího a nejrealističtějšího Watsona všech dob, ovšem nejsilnějším magnetem filmu zůstává naprosto excelující Peter Cushing. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

reich

reich (hodnocení, recenze)

Tak když se ti to nelíbí, tak se na to nekoukej a nikomu to necpi. Navíc asi nebudeš dvakrát moc chytrý, když tomu dáváš odpad. ;)

Uživatel reich smazal svůj příspěvek.

Marlou

Marlou (hodnocení, recenze)

Tarantule v botě, z Beril je Cecil, z manželky je dcera, Stapletonovy prsty srostlé blánou, pes v masce, Mortimer spřáhlý se Stapletonem ve vozíkovém útoku v dole na Holmese, v bažinaté náruči smrti končí pomstychtivá Španělka Cecil a další tragické inovace původního příběhu.  Málem jsem myslel, že se jedná o parodii. Pokud by se na závěr místo psal objevil tučňák s bubínkem, asi by mě to nepřekvapilo.

na příspěvěk reagoval reich

Astaroth12

Astaroth12 (hodnocení, recenze)

Tento film je u mňa najlepšia Hammerovka,videl som viaceré filmy od tohoto štúdia ale tento zatiaľ žiadny neprekonal.

reich

reich (hodnocení, recenze)

Dabing je naprosto nesmyslný! V původním znění s titulky je mnohem lepší!

Reklama

Reklama