Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidnou hladinu života menšího okresního města, které „je dostatečně malé na to, aby se všichni jeho obyvatelé navzájem znali, ale ne zas tak malé, aby o sobě všechno věděli“, jednoho dne rozbouří hrůzný nález. V ordinaci vážené zubní lékařky je objevena mrtvola neméně vážené místní podnikatelky. Vyšetřováním její vraždy je pověřena dvojice kriminalistů Jaroslav Falta (V. Dlouhý ve své poslední televizní roli) a Petr Brouček (M. Dlouhý). Na nich je, aby složitý případ, do kterého je zapletena řada místních známých osobností a který se celý „točí“ kolem luxusního pánského podniku, vyřešili. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (112)

jacksax 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna povedená česká kriminálka. Co se mi líbilo - herecké výkony spíše kladné, postavy některé výborné (bohužel ale jen 30 minut, pak šly veškeré charaktery do šedi), nemusel jsem sledovat č(c)ákance krve, detaily lámaných kostí a podobné rekonstrukční nesmysly. Co se mi nelíbilo: VladD se při titulcích mihne u hřiště a MichD mu pak celý film říká Muríňo... ach jo, vůbec nic jsme se nedozvěděli o soukromí vyšetřovatelů ani vyšetřovaných... to mi přijde docela slabé, ty časy telefonátů(?), a probůh TY ROZDĚLENÍ OBRAZOVKY - to jste jako viděl kde pane režisére? (počítám, že odpověď by asi byla: to jsem odkoukal z amerických kriminálek, protože osobitost s tím mám poněkud problém.) ZÁVĚREČNÉ RESUMÉ PŘED TITULKY: ta osoba je žalovaná, ta né, ta jo, ten případ se neřeší, ten jo - všechny osoby i skutečnosti jsou smyšlené. To je závěr na odpad! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

CSI: Long Brothers. Chemie mezi bratry bezesporu na úrovni, ovšem porouchaná funkce Picture-in-Picture na mé televizi a především několik podivných dějových náhod donutily mou snahu o nadprůměrné hodnocení odjet kamsi šalinó.. Jinak jsem si zhluboka oddechl, že vrahem nebyl zahradník, protože nechci ani domýšlet, co by v sado-maso salónu dělal s nůžkami na živý plot.. ()

Reklama

quixote 

všechny recenze uživatele

Tradiční detektivka (možná až příliš, je jako vystřižená z tvorby 70.let) s poněkud překombinovaným dějem, formálně ozvláštněná děleným obrazem. Ten je občas na místě a je použit nápaditě, občas je naprosto zbytečný a a diváka ruší při sledování hereckých výkonů, a postupem filmu víceméně unavuje. Zajímavé herecké obsazení: neokoukané tváře z Brna a skvělí bratři Dlouzí! ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dobře odvedená kriminálka, "postižená" ovšem svobodovskými klišé - vekslácký polosvět, bordely, nejvyšší městští funkcionáři do všeho řádně namočení a všemocní atd. atd. K tomu všemu předvídatelný scénář s předvídatelnými dialogy - po chvíli jsem již postavám diktoval... - Dělení obrazu á la "24" je většinou pouze formální, takže jediné, o čem lze hovořit zcela kladně, jsou herecké výkony: oba bratři Dlouhých (Vladimír fascinuje jakousi jurodivostí a zabejčeností a občasnými dětskými plaménky v očích), výtečná Markéta Hrubešová a nadprůměrně fungující brněnská "sešlost" (Petr Halberstadt, Martin Siničák, Pavel Kunert). - - - Scény z policejních chodeb byly točeny v Univerzitním kampusu Brno - Bohunice. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že co jsem přestal koukat na seriály, tak moc detektivek nevidím. Ale tahle se mi zdála dobrá. Režisér si neustále hrál s obrazem, takže se pořád něco dělo. Když byla hlušší místa v jednom záběru, byly na obrazovce ještě další dva. Herecká sestava předváděla solidní výkony a napsané to bylo také netriviálně. Nebylo to zrovna dokonalé, ale poctivé řemeslo určitě. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Když policie provádí rekonstrukci u baru Lilie, přijíždí na místo televizní štáb. Policajt sice štáb z místa vykáže, ale štáb si tam stejně dělá, co chce, točí záběry přesto, že by tam od zátarasu nemohlo být vidět. A také „strážící“ policajt nic nedělal, což ve skutečnosti by takhle se chovající štáb nenechal na místě... (pjotri)

Reklama

Reklama