Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidnou hladinu života menšího okresního města, které „je dostatečně malé na to, aby se všichni jeho obyvatelé navzájem znali, ale ne zas tak malé, aby o sobě všechno věděli“, jednoho dne rozbouří hrůzný nález. V ordinaci vážené zubní lékařky je objevena mrtvola neméně vážené místní podnikatelky. Vyšetřováním její vraždy je pověřena dvojice kriminalistů Jaroslav Falta (V. Dlouhý ve své poslední televizní roli) a Petr Brouček (M. Dlouhý). Na nich je, aby složitý případ, do kterého je zapletena řada místních známých osobností a který se celý „točí“ kolem luxusního pánského podniku, vyřešili. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (112)

Morien 

všechny recenze uživatele

Nemastný, neslaný film, který mě nezaujal ani jako (ne)napínavá detektivka, ani jako hřiště, kde bratři Dlouzí nahánějí na svou stranu porotu v nekonečném souboji o to, který z nich má podmanivější hlas. Obrazové vychytávky by se hodily do povrchněji a "akčněji" vyprávěného příběhu. Vzhledem k tomu, že Domina se snažila vyprávět spíš komorně s důrazem na vnitřek postav, tak se mi tam to rozstříhání nehodilo. Druhou věcí je zase to, že ačkoliv, jak jsem řekla, se film do proudu povrchních vyplachovaček neřadí, tak na mě nakonec působila právě tím dojmem - postavy mi sympatické nebyly, zápletka nic moc, herecké výkony přinejlepším "televizní". S tak charismatickou dvojkou představitelů bych čekala mnohem, mnohem víc. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem se nejdřív dozvěděl jen proto, že tam hraje má oblíbenkyně Markéta Hrubešová, kterou mám ve filmech (ať už oblečenou či neoblečenou ;-)) moc rád. A poté jsem zahlédl, že na počest Vladimíra Dlouhého běží v televizi, tak jsem usedl a čekal jsem, jaká že bude ta jeho (bohužel) poslední role. Myslím, že se rozloučil důstojně. Domina je totiž po hodně dlouhé době českým TV filmem, kterému bez problému dám plný počet. A ne, není to kvůli památce na jinak skvělého herce a geniálního dabéra. Je to hlavně kvůli těm hrátkám s kamerou (divák mnohdy sleduje více scén najednou). Tohle mě neskutečně bavilo a nejednou mě napadlo, že kdyby podobným stylem byla točena Kriminálka Anděl, hned bych se stal pravidelným divákem. SPOILER!!! Ale nejvíc mě dostalo, jak poté kriminalisté přemítají, že teoreticky ten vrah mohl být ještě někdo jiný, než ten, koho usvědčili. KONEC SPOILERU! Opravdu se mi tento snímek líbil a doufám, že Jiří Svoboda natočí ještě pár dalších skvělých (nemusí být nutně TV, kino by mu slušelo) filmů. P. S. A Markéta samozřejmě nezklamala, i když zůstala oblečená… :-) ()

Reklama

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Se zájmem jsem se na tento televizní film podíval. Zejména proto, že v něm hrál Vladimír Dlouhý ve své poslední roli. Musím však říct, že mě film docela zklamal. A to i přes to, že herecké výkony byly dobré. Zklamal mě především závěr filmu. Od začátku se usilovně pátrá, aby se na konec prakticky nic nevypátralo. Jinými slovy 105 minut sledování filmu, nepřineslo kýžené rozuzlení, což mi vadilo. Tento film totiž není určen k tomu, aby měl otevřený konec a aby nutil diváka k zamyšlení. Podle mého, mělo být na konci filmu zcela jednoznačné řešení případu. Kromě toho bylo občasné rozdělování děje na všelijaká okna na obrazovce zcela samoúčelné a působilo na mě rušivě. (Středa 30.06.2010) ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Český detektivní příběh, na který jsem se chtěl původně dívat jenom kvůli poslední roli Vladimíra Dlouhého. Kupodivu mne po několika minutách dokázal zaujmout nejenom jeho, jako vždy, dobrý výkon, ale také samotný film. Domina je tak sice průměrná, ale na novodobé české poměry ucházející kriminálka, která vám na delší čas zůstane v paměti (například výkonem Tomáše Töpfera v roli nechutného starosty (nebo co to bylo)). ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Osobně nemám detektivní tvorbu režiséra Jiřího Svobody příliš v oblibě, ale v tomto případě ano, coby česká televizní detektivka je Domina ucházející počin. Pokus o progresivní formu ve stylu amerických seriálů 24 hodin a CSI je sice trochu samoúčelný, ale určitě nevyznívá trapně, což se nedá říci o dějové linii týkající se aktivity lokálních televizních zpravodajců (a několika scenáristických berličkách), za herecké výkony bratrů Dlouhých bych ale klidně rád přidal i čestnou čtvrtou hvězdičku... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo se v Brně a ve Znojmě. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno