Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidnou hladinu života menšího okresního města, které „je dostatečně malé na to, aby se všichni jeho obyvatelé navzájem znali, ale ne zas tak malé, aby o sobě všechno věděli“, jednoho dne rozbouří hrůzný nález. V ordinaci vážené zubní lékařky je objevena mrtvola neméně vážené místní podnikatelky. Vyšetřováním její vraždy je pověřena dvojice kriminalistů Jaroslav Falta (V. Dlouhý ve své poslední televizní roli) a Petr Brouček (M. Dlouhý). Na nich je, aby složitý případ, do kterého je zapletena řada místních známých osobností a který se celý „točí“ kolem luxusního pánského podniku, vyřešili. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (112)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že co jsem přestal koukat na seriály, tak moc detektivek nevidím. Ale tahle se mi zdála dobrá. Režisér si neustále hrál s obrazem, takže se pořád něco dělo. Když byla hlušší místa v jednom záběru, byly na obrazovce ještě další dva. Herecká sestava předváděla solidní výkony a napsané to bylo také netriviálně. Nebylo to zrovna dokonalé, ale poctivé řemeslo určitě. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhá nemastná neslaná detektivka s nezajímavým příběhem. Opravdu nechápu, proč si zajímavý režisér Jiří Svoboda vybral tak mdlý scénář se všemi možnými trapnými dějovými i technickými klišé ze zahraničních krimi seriálů, nemluvě o naprosto neopodstatněném předělu obrazovky. Motivaci žádné z postav jsem nechápal, lidi prostě vedou nezajímavý dialog a pak najednou zvrat a postava se vzteká/je zaujatá/vraždí/pere se/mlátí manželku/chystá se k sebevraždě/bojuje o bar - i prskavka vydává víc žáru než tenhle scénář. Herci neurazí (i když Topfer nějak svojí roli moc neprožívá) ani nepotěší - což je v případě jedné z posledních TV rolí Vladimíra Dlouhého škoda, zasloužil by si lepší roli nebo film v médiu, které bylo jeho kariéře dosti přející. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Nemastný, neslaný film, který mě nezaujal ani jako (ne)napínavá detektivka, ani jako hřiště, kde bratři Dlouzí nahánějí na svou stranu porotu v nekonečném souboji o to, který z nich má podmanivější hlas. Obrazové vychytávky by se hodily do povrchněji a "akčněji" vyprávěného příběhu. Vzhledem k tomu, že Domina se snažila vyprávět spíš komorně s důrazem na vnitřek postav, tak se mi tam to rozstříhání nehodilo. Druhou věcí je zase to, že ačkoliv, jak jsem řekla, se film do proudu povrchních vyplachovaček neřadí, tak na mě nakonec působila právě tím dojmem - postavy mi sympatické nebyly, zápletka nic moc, herecké výkony přinejlepším "televizní". S tak charismatickou dvojkou představitelů bych čekala mnohem, mnohem víc. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Poměrně dlouho jsem se smiřoval s prostorem vymezeným pofidérníma nočníma barama, luxusníma kurvama a sado maso úchylama. A pak jsem najednou v polovině zjistil, že mě to neskutečně baví. Sourozenecké duo bratrů Dlouhých bez chyby, zvlášť ve smutných momentech, kdy Vladimír chlastá a Michal ho koriguje. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že zase hodně povedená kriminálka. A to je moc dobře. Bratři Vladimír a Michal jsou jako vždy perfektní a námět krimi příběhu je hodně zajímavý a neotřelý. Film mě vtáhnul do sebe a vyplivnul mě až po závěrečných titulkách. Uvěřitelná a civilní detektivka, které bych vytknul jen jedno - rozdělování obrazu na několik částí s různým dějem. Bylo nefunkční, nesmyslné a hlavně rušilo. Jinak by to bylo za plný počet. Škoda. Ale jinak smekám.... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Když policie provádí rekonstrukci u baru Lilie, přijíždí na místo televizní štáb. Policajt sice štáb z místa vykáže, ale štáb si tam stejně dělá, co chce, točí záběry přesto, že by tam od zátarasu nemohlo být vidět. A také „strážící“ policajt nic nedělal, což ve skutečnosti by takhle se chovající štáb nenechal na místě... (pjotri)

Reklama

Reklama