Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ovdovělá Anna Mráčková (V. Galatíková) věnuje všechnu svou energii dcerám, které rozmazluje, a dívky toho dokážou plně využívat. S matkou žije starší dcera (D. Erychlebová), provdaná za studenta (J. Čenský), který ale nestuduje, a o jejich dítě se stará babička. Mladší dcera (V. Jeníková) lenoší, nechodí do školy, hrozí jí, že nebude připuštěna k maturitě. A máma dře za holky, bere si dokonce i druhou práci a málem se zhroutí. Nakonec navštíví psychiatra (F. Husák), ve kterém pozná svého někdejšího ctitele. A ten jí skvěle poradí… (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

rt12 

všechny recenze uživatele

Ve 106 minutě jsem se konečně pousmála. Galatíková vyrazila do nočního velkoměsta v příšerným ohozu, ale hlavně se stejným účesem co měl po celou dobu na kebuli Čenský. Jinak mi jí bylo líto a to jako babičky (s takovejma fakanama ), tak jako herečky (s takovýma přehrávajícíma dřevama). Docela běs-děs. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Babička se nezbláznila. Prostě to jen svým dětem vrátila se vší parádou a taky musela z toho bláznivého rodinného kolotoče vystoupit. Ono totiž vůbec neuškodí, když se dětičkám ukáže jaké to je. Tenhle příběh trošku připomínal delší bakalářskou povídku. Vůbec bych se nedivila, kdyby se tehdejší Československá televize, respektive Hermína Franková, nechala inspirovat nějakým diváckým dopisem. Na komedii moc málo komediální. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Babička ne, ale ten, kdo dospěl k závěru, že to byla komedie. Galatíková se zmítala mezi neskutečně špatně hrajícími kolegy (mám pocit, že kvůli tomu i ona podala výkon, za který se musela stydět) a v samém závěru ještě musela předstírat, že je okouzlena krásou Františka Husáka. To by se snad jediné dalo vyložit jako komický moment. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí příběh a po generace stále platící. Námět popisuje realitu mnoha rodin jakékoliv doby. Tohle mělo být natočeno jako celovečerní film a ne jako televizní inscenace. Výborná Věra Galatíková nemohla tímto své herecké dramatické umění dotáhnout do dokonalosti. Jiří Krejčík sice také dělal co mohl, ale v televizi prostě nejsou takové možnosti jako u filmu. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zoufale šablonovitá a didaktická "komedie", na níž byly nejsměšnější otřesné kadeřnické kreace na palicích Jeníkové, Čenského a v závěru zejména Galatíkové a rozličné, většinou pletené a všemi barvami hrající hučky, které byli téměř všichni zúčastnění nuceni nosit. Suma sumárum si tady svoji slabší chvilku vybrala nejen drtivá většina herců, ale i Jiří Krejčík, který v době natáčení zjevně frčel na nějakém kvalitním matroši. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama