Reklama

Reklama

Obsahy(1)

ČT24 rozjíždí první komplexně interaktivní pořad Hyde park. Každý den budete mít možnost říct živě do vysílání, co si myslíte o dění v Česku i v zahraničí. Hlavní aktér dne usedne ve studiu nejen proti moderátorovi, ale bude vystaven názorové palbě vás diváků – stanou se tak z vás spolutvůrci pořadu. K tomu chceme využít nejen živé telefonáty a zasílání SMS zpráv, ale moderní komunikaci přes sociální sítě, jako jsou Facebook a Twitter. A posílat můžete i videodotazy – přes portál YouTube. Další oponenty vyhledá náš tým – a zapojí se do vysílání z terénu – v přímých přenosech z měst i vesnic. Moderují Daniel Takáč a Pavlína Kvapilová, dva pátky v měsíci obstará Jaromír Bosák se sportovním speciálem. První opravdu interaktivní pořad v Česku: od 4. ledna každý všední den po osmé večer na ČT24. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nesporně zajímavý pořad, velmi autentický, ale je třeba ho "číst" mezi řádky, asi tak jako dříve "Rudé právo"...Díky Hyde parku se např. veřejnosti dostaly nonkonformní názory prof. Pavla Baršy, který (ač sám Žid) v názoru na židovství a Palestinu nezastává sionistická dogmata. Díky Hyde parku můžeme např. vidět, jak manipulativně lze moderovat rozhovor s osobou, jejíž názory se nehodí demoliberálnímu totalitnímu pojetí ovlivňování dětí - konkrétně unfair argumenty Daniela Takáče proti Janě Jochové, která hájí práva dobrých (fungujících) rodin v otázce tzv. sexuální výchovy na školách a za to její podsouvána odpovědnost za všechny negativní jevy ve společnosti, spjatými se sexualitou...atd. Ale mám-li hodnotit nápad, možnost okamžitého spojení, dotazů a odpovědí - dobrý počin! ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Výborný projekt Čétéčka. Jediné výhrady bych měl k častému vybírání politických hostů, kteří občas postrádají zajímavost, když politika vidíte v Otázkách Václava Moravce a hned v Hyde Parku, tak HP radši vypnete. Problém, který neovlivním jsou dotazy přes skype, telefon a přes přímé vstupy. Stačilo by větší množství zajímavých a exkluzivnějších hostů a Hyde Park by měl daleko větší sledovanost. Taky musím podotknout, že nejsem televizní divák, ale více internetový. Mám na mysli, že si HP radši pustim na internetu ze záznamu. ()

Reklama

Mo. 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle už se alespoň dá nazvat publicistikou. Palec nahoru za real-time komunikaci s divákem a zapojení sociálních sítí. V čemž je paradoxně ta hlavní potíž - tak nebo tak musejí být otázky pouštěné do éteru společensky korektní a především jasně kádrovatelné; to jest jde tu o to navodit dojem, že existuje jen omezené množství řešení (a tím pádem i omezené množství otázek). Takže ano, zase je to "jen další systémový bullshit", kde to skutečně důležité a zásadní nemá šanci zaznít a celý ten pořad drobet smrdí - ale je to alespoň celkem na úrovni. Dalším problémem je tu především krutě kolísavá kvalita moderátorů, kteří se sice křečovitě snaží zůstat neutrální a pasivní, ale vždycky to nakonec něčím zazdí, ukážou, co si (o svém hostu) myslí a pracně budovaná profesionální image je rázem v kelu. Ani nevím, který z nich mě štve víc; je to tak na střídačku. Celkově asi to nejlepší z mainstreamové publicistiky - brát s rezervou. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s názory, že Hyde Park je příjemná změna v zatuchlém prostředí státního kolosu a molochu jménem ČT. Jen my vadí někdy přílišná vyostřenost ze strany moderátorů a také příliš nechápu zvaní politiků. V takovém pořadu totiž nemůže nikdy vyhrát ani ten nejlepší z nejlepších, který v různých anketách vypadá jako ten nej. ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Koncepčně velmi povedený typ pořadu, který funkčně pracuje s různými komunikačními médii, se navíc zabývá zajímavými a často velmi aktuálními tématy z různých kulturně-společenských prostředí. Když na Hyde park narazím při přepínání kanálů před usnutím, tak mě zaručeně probudí a rozpumpuje mi mozek k práci. Hosté jsou občas lepší, občas horší, ale celkově si tento publicistický pořad drží velmi vysoký standard. 85% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o první komplexně interaktivní pořad ČT 24. (Kmotr76)
  • Česká televize dne 20. listopadu 2012 pozastavila divácké hlasování o sympatiích a antipatiích k hostům pořadu, jelikož se jí nepodařilo zajistit jeho nezmanipulovatelnost. Na možnost zmanipulování upozornil programátor Michal Škop, kterému se to několikrát povedlo zpětně v archivu pořadu. Česká televize s ním začala spolupracovat. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama