Reklama

Reklama

Havajský právník Matt King se právě dozvěděl, že se jeho žena Elizabeth, která už několik dní po nehodě při jízdě na motorovém člunu leží v kómatu, nemá šanci uzdravit a je třeba ji odpojit. Matt musí tuto hroznou zprávu říci i svým dvěma dcerám, desetileté Scottii a sedmnáctileté Alex. Aby to Matt neměl moc jednoduché, musí ke všemu ještě řešit prodej rodinného majetku, rozlehlých pozemků, které rodina zdědila po svých havajských předcích. Matt, jenž se musí sám s informací o odpojení své ženy vyrovnat, se rozhodne přivézt z internátu Alex. Ke svému zděšení zjistí, že se dcera na internátu opíjí a užívá drogy. Přesto jí však vše řekne a čeká, že mu Alex s řešením pomůže. Zpráva o blízké smrti matky je i pro Alex šok a dívka v rozrušení Mattovi prozradí, že ho Elizabeth podváděla. Matt i Alex se rozhodnou milence Elizabeth najít. Aniž si to Matt uvědomuje, právě hledání milence Elizabeth mu pomůže sblížit se s jeho starší dcerou. Alex si sice do domu přivede svého přítele Sida, ale tento zprvu nesnesitelný teenager se postupně srovnává a nakonec se i on ukáže jako dobrá opora jak pro Alex, tak i pro samotného Matta. Mattovi s Alex se skutečně podaří Elizabethina milence Briana najít. Matt po něm chce, aby se šel s Elizabeth rozloučit dřív, než ji on nechá odpojit. Následně Matt za pomoci lékařů vysvětluje malé Scottii, že její matka musí umřít… (TV Prima)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (604)

Falko 

všechny recenze uživatele

Hlavne vdaka oscarovym nominaciam a jednemu Oscaru za scenar som si chcel tento film pozriet. Georga Clooneyho som chcel vidiet aj v inej ulohe, na ake som bol na neho zvyknuty, najviac mam v pamäti akcnu zabijacku upirov OD SUMRAKU DO USVITU (1996). Scenar tohto filmu ma skutocne zaujal, pretoze som chcel vediet, ako si poradi Matt King so situaciou okolo jeho zeny, ktora je v kome a jej milencom, o ktorom sa dozvedel az od jeho vlastnej dcery. Hudba mi tam moc nesadla, ale tak posobilo to na mna, ako artovy film vhodny na STV2 alebo CT2. Film nebol zly, avsak u mna staci na jedno pozretie, boli tam trosku zdlhave chvilky, ale dalo sa to vydrzat. Nedporucam pozerat v noci, ak ste unaveni. Reziser Alexander Payne sa podielal na scenaroch napriklad pri filmoch JURSKY PARK 3 (2001), O SCHMIDTOVI (2002) s Jackom Nicholsonom, ktory reziroval, BOKOVKA (2004) s Paulom Giamattim, ktory tiez reziroval alebo aj pri komedii KDYZ SI CHUCK BRAL LARRYHO (2007). Film Deti moje bol este nominovany na Oscara za najlepsi film roka, reziu a herca v hlavnej ulohe, avsak vo vsetkych troch kategoriach zvitazil nemy ciernobiely romanticky film THE ARTIST (2011), ze reziu Michel Hazanavicius a herca v hlavnej ulohe Jean Dujardin. _________ George Clooney - (Matt King) +++ Shailene Woodley - (Alexandra King) +++ Amara Miller - (Scottie King) +++ Nick Krause - (Sid) +++ Patricia Hastie - (Elizabeth King) +++ Beau Bridges - (Bratranec Hugh) +++ Matthew Lillard - (Brian Speer) +++ Judy Greer - (Julie Speer) +++ Produkcia: Alexander Payne, Jim Taylor, Jim Burke +++ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Clooney svojí aurou utáhne i slabší chvilky filmu a není jich zrovna málo. Předně film trvá téměř dvě hodiny a to je opravdu zbytečně přes limit. Skončit tahle rodinná tragikomedie o půl hodiny dříve nic by se nestalo a jen by to pomohlo lépe vstřebat rozháraný a poměrně plytký dějový koncept. Clooney hraje Matta Kinga, právníka z Havaje vlastnícího cenné pozemky po původních předcích a ve druhém sledu, pro film podstatnějším, hraje paroháče pátrajícím dobrou polovinu stopáže po údajném milenci své v komatu ležící ženy do kterého upadla po nehodě na člunu a ze kterého už se neprobere. Matt zůstal na všechno sám, má dvě dcery, z nichž s tou starší si nemilosrdně cloumají hormony, a navíc se musí vyrovnat s nevěrou své tolik milované ženy a je skoro urážka Georgova ega, že tvůrci do role milence vybrali Matthewa Lillarda. Která žena by asi zahla s Lillardem když má za manžela Clooneyho. A takových nevěrohodných situací se ve filmu řeší víc. Všichni přece víme jak je Clooney uznávaný herec a asi těžko překvapí jeho skvělá herecký výkon. A nejen on se postaral o zdárný průběh veskrze obyčejného filmu. Mladá Shailene Woodley na sebe rolí starší dcery rovněž upozornila i když na 17letou dívku, kterou představovala, rozhodně nevypadala. A ve vedlejší roli podal asi nejreálnější výkon veterán Robert Foster a Beau Bridges. Film na jedno podívání. Už se k němu nikdy nevrátím, ale opět se mně potvrdilo jak kritici zbytečně přechvalují v podstatě standardní film co má do dramatu hodně daleko a o komedii se jen tak otře jako ryba o plavce v průzračném karibském moři. Loučím se havajským pozdravem "Maloha" nebo jak to bylo. 60% ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

"Dojemné", nechutně vykalkulované drama podtrhnuté nejotravnějším soundtrackem roku. Námět sám o sobě má něco do sebe, film ale drhne ve všech směrech. Hroznej omyl, hrozně blbě zrežírovanej. Film se veze na havajské vlně pohody a bezpečně se vyhýbá jakýmkoliv konfliktům či ostrým hranám. Dětem umírá matka a manžel zjišťuje temná tajemství své ženy, ale přesto je film naprosto sluníčková pohádka, ve které si stačí promluvit s psychologem, dát si zmrzlinu, a nikdo si ani nevšimne, že se stalo něco špatného. Díla, jako je tohle, mě znechucují. A nesmíme zapomenout na dějovou linku s postavou Sida, idiotského kamaráda Alexandry, který se od prvních minut chová jako největší spratek, ale rodina ho s sebou bere na cesty, aby se mohlo ukázat, že to teda takovej kretén přeci jen není. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Filmy Alexandra Payna asi nebudú podľa môjho gusta. George Clooney síce hrá výborne, ako takmer vždy ale obyčajný a v mnohom nedotiahnutý scenár necháva vyniknúť väčšinu času iba jeho. Silné momenty síce nechýbajú ale do neveľmi uspokojivého a dalo by sa povedať až useknutého záveru Descendants plynú až príliš pomaly a predvídateľne. A tieto nedostatky pohodová atmosféra nezakryje. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Jmenuji se George Clooney, jsem slavnej, bohatej a krásnej. Nedělám moc filmů, takže si koukejte vážit každýho, kterej vám předhodím!" Tenhle vzkaz jakoby snad oscarová akademie dostávala každý rok, a tak po loňském nepochopitelném boomu okolo Lítám v tom jsou hitem letošní sezony Děti moje. Není to zle udělaný, ale naprosto neupřímný film s tuctovým příběhem násilně našroubovaným do roztančené Havaje, která mi po deseti minutách začala lézt na nervy, a na které George Clooney působil stejně přirozeně, asi jako jeho jméno v nominaci na nejlepší herecký výkon. Celý rok chodím do kina na taková kvanta zajímavých dramat a když přijde na lámání chleba, zbude na talíři okoralá a několikrát přežvýkaná patka... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • Během závěrečné scény v nemocnici je před postelí židle, avšak když Matt (George Clooney) vyprovází Julii (Judy Greer) z pokoje, při záběru na postel židle chybí. (dusa77)

Související novinky

Další Spidey s hromadou starých známých

Další Spidey s hromadou starých známých

12.10.2012

Marc Webb se chvíli cukal a tvrdil o pokračování Amazing Spider-Mana to samé, kvůli čemu Rupert Wyatt nechal plavat Dawn of the Planet of the Apes – že na natočení kvalitního sequelu není dost času a… (více)

Reklama

Reklama