Reklama

Reklama

Havajský právník Matt King se právě dozvěděl, že se jeho žena Elizabeth, která už několik dní po nehodě při jízdě na motorovém člunu leží v kómatu, nemá šanci uzdravit a je třeba ji odpojit. Matt musí tuto hroznou zprávu říci i svým dvěma dcerám, desetileté Scottii a sedmnáctileté Alex. Aby to Matt neměl moc jednoduché, musí ke všemu ještě řešit prodej rodinného majetku, rozlehlých pozemků, které rodina zdědila po svých havajských předcích. Matt, jenž se musí sám s informací o odpojení své ženy vyrovnat, se rozhodne přivézt z internátu Alex. Ke svému zděšení zjistí, že se dcera na internátu opíjí a užívá drogy. Přesto jí však vše řekne a čeká, že mu Alex s řešením pomůže. Zpráva o blízké smrti matky je i pro Alex šok a dívka v rozrušení Mattovi prozradí, že ho Elizabeth podváděla. Matt i Alex se rozhodnou milence Elizabeth najít. Aniž si to Matt uvědomuje, právě hledání milence Elizabeth mu pomůže sblížit se s jeho starší dcerou. Alex si sice do domu přivede svého přítele Sida, ale tento zprvu nesnesitelný teenager se postupně srovnává a nakonec se i on ukáže jako dobrá opora jak pro Alex, tak i pro samotného Matta. Mattovi s Alex se skutečně podaří Elizabethina milence Briana najít. Matt po něm chce, aby se šel s Elizabeth rozloučit dřív, než ji on nechá odpojit. Následně Matt za pomoci lékařů vysvětluje malé Scottii, že její matka musí umřít… (TV Prima)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (604)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Pryč jsou doby, kdy šarmantní Danny Ocean vykrádal casino. George Clooney si oblékl květovanou košili a notně zvážněl. Stal se z něj takový ten taťula, který má nějaké mouchy, ale všechny vaše patnáctileté kamarádky jsou do něj platonicky zamilované. Škoda jen, že když si ho ve filmu pomyslně vyškrtnete, už nic moc zajímavého nezbude. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Tento film ma definitívne utvrdil v tom, že George Clooney je pán herec a zaslúži si byť v mojej topke. Dakedy som ho vôbec nemusel, ale už vo viacerých filmoch bol hlavným charizmatickým ťahúňom. Deti moje sa po filme 50/50 pozerajú na vážnu trúchlivú tému podobne a to láskavo a s humorom. Silný príbeh, dobrí herci, pekné prostredie, emócie, nadhľad a moja spokojnosť. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alexander Payne, Nat Faxon, Jim Rash / Predloha: The Descendants - Kaui Hart Hemmings (Novela) | Produkcia: Jim Burke, Alexander Payne, Jim Taylor | Distribúcia: Fox Searchlight Pictures | Štúdio: Ad Hominem Enterprises | Rozpočet: 20 miliónov $ | Tržby: 177,243,185 $ || Príbehy zo života s knižnou predlohou sú najlepším základom pre funkčnú fimovú drámu. Okoreniť Clooneym, peknou dcérou, malebnou krajinou a úspech je garantovaný. Stačí sa pozrieť na pomer rozpočet/tržby... 75% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem se na The Descendants vrhla víceméně z nudy, aniž bych věděla, oč se jedná. Čekala jsem nějakou komedii o taťkovi, který vezme své pubescentní děti na Havaj a zkrátka to bude jedna z těch průměrných komedií.. takže mě dost překvapilo, že jde o doják. Vtipné byly zřejmě jen situace se Sidem (přítelem starší dcery), jinak mi celá ta věc s nevěrou připadala více méně absurdní (nebo spíše její řešení-"musím mu říct, jak na tom je, aby se s ní stihl rozloučit"). Dojemný příběh s havajskými písničkami a prostředím není úplně dobrá kombinace. V jednu chvíli si představujete, jak tam ležíte na pláži a sluníte se a ve druhou se vám chce brečet. George to vystihl dobře na začátku, neumím si představit, že by se na Havaji stávaly smutné věci, protože je to přece Havaj (ač vím, že je to samozřejmě hloupost). Sem tam nastaly dost vleklé a nudné momenty, takže těch 115 minut se u mě protáhlo asi tak na 300. Takový ten film, co neurazí (no i když soundtrack mě vyloženě obtěžoval!) ani nenadchne a brzy se na něj zapomene. Tři slabší *. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JESTLI SE TÍMHLE SNAŽÍŠ UPOUTAT MOJI POZORNOST, LIZ, FUNGUJE TO. UŽ JSEM PŘIPRAVENÝ SI POVÍDAT, ZMĚNIT SE, STÁT SE SKUTEČNÝM MANŽELEM A SKUTEČNÝM OTCEM. HLAVNĚ SE PROBER. PROSÍM TĚ, LIZ, HLAVNĚ SE UŽ PROBER“..... /// G.Glooney by mohl bejt spokojenej člověk, kdyby.... kdyby jeho život neovlivňovaly ženy s úžasným sebedestrukčním talentem. Ta nejstarší – shodou okolností jeho žena, teď leží jako ležák ve špitále a každou chvilku bude odpojena od přístrojů (no jasně, má to za sebou). U nás cinknem příbuznejm, ať si koupěj něco na sebe a ušetřej den volna, dáme připravit parte...., ale na Havaji ne, tam musej všechny vojet osobně. Ty další ženský jsou jeho dcery (lituju všechny, co maj dcery...). No a během tý ,,zvláštní“ doby bude mít dostatek času na jejich poznání, na získání důvěry a možná i jejich lásky (a možná i na Sida. Kdo je Sid? No to je jedno....). A taky je tady to dědictví po praprabičce a atmosféra plná ,,hula hula“ (z povzdálí je slyšet ,,ukulele“ – bohužel je mi to u ....). Pomalý tempo, nestárnoucí George a nechápu, co na tom ti (vy) akademici viděj. Tož kus přírody tu je. Nějaký vztahy taky. Možná i dokonalá filmařina.....ale ať dělám co dělám... nemůžu přijít na to, kde jsem kurva udělal chybu!?. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Řídím se pravidlem: ,,Dejte dětem tolik, aby mohli něco udělat, ale ne tolik, aby nedělali nic. (dyť furt říkám, moudrej člověk....) 2.) Moje dcera chodí s retardem (teda... aspoň tak vypadá... ten retard...) . 3.) Thx za titule ,,larelay“ a ,,Radka“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • George Clooney (Matt King) sa priznal, že vo vzorovaných košeliach a kaki nohaviciach, do ktorých ho kostyméri navliekli, doslova trpel. Žartoval, že jeho mužnosť počas nakrúcania značne ochabla. (krasomama)
  • Po scéně, kdy Matt King (George Clooney) křičí na svou manželku, která leží v nemocnici v kómatu, otevře dveře od pokoje, které nechá otevřené a jde pro své dcery. V dalším záběru jsou však dveře zavřené. (TheDave)

Související novinky

Další Spidey s hromadou starých známých

Další Spidey s hromadou starých známých

12.10.2012

Marc Webb se chvíli cukal a tvrdil o pokračování Amazing Spider-Mana to samé, kvůli čemu Rupert Wyatt nechal plavat Dawn of the Planet of the Apes – že na natočení kvalitního sequelu není dost času a… (více)

Reklama

Reklama