Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Geniální příklad toho jak trailery lžou.Po zhlednutí traileru jsem se na tento film začal těšit.A připočtu k tomu velmi slušné obsazení tak jsem si uvědomil, že pokud všechno dobře půjde mohly bysme dostat velmi povedenou detektivku.To se bohužel nestalo.A vinit za to můžeme jen režisérku, která nedokázala správně prodat příběh a postavy.Samotná látka není špatná jen by potřebovala lepší vypravěče, který by jí udělal minimalně zajímavou.Není to vyloženě ztráta času ale pro člověka, který má nakoukáno víc jak dva detektivní seriály nebo filmy to bude ztráta času. ()

Badel 

všechny recenze uživatele

Vizuálně a prostředím to vypadá jak prequel k True detective, ale někdo z toho snad vystříhal hodinu děje. Nevíme, proč se postavy nějak chovaj, nevíme, jaký vztahy mezi sebou má kterákoli dvojice postav. Nudnej příběh odehrávající se na jedný ulici a kousek vedle ní v "močálu". K čemu byla linie s pokérovaným debilem? Moretz zaujala, ale její postava taky neměla co předvést. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jak by tento film vypadal, kdyby se jej ujal zručnější režisér, protože Ami Canaan Mann se opravdu nepotatila! Snaží se rozehrát temný krimi thriller, současně také sociální drama a přitom laboruje s náznaky rozehrát psychologický profil postav a v každém z těchto aspektu nedokáže nic dotáhnout do konce, výsledek je tudíž rozháraný (spoluvinu nese i scénář) a občas nabírající spíš televizní look. Musím však přiznat v určité úrovni pozornosti mě Texaský kat udržet dokázal, pravděpodobně díky zajímavému tématu samotnému, kterého je tak trochu škoda, i díky poměrně dobrému obsazení. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá detektivka, která plyne ve velmi podmanivém plíživém tempu. V příběhu není ani tak rozhodující vypátrání a nalezení vraha, který je vcelku jasně předvídatelný, ale především v mikropříbězích všech zučastněných postav, jejichž motivy jsou tou pravou zápletkou. Mimoto mám slabost pro filmy z prostředí jihu USA, močály, Mississippi, New Orleans a tak podobně. Dám tomu nějaký čas a mrknu se ještě jednou a možná přidám pátou hvězdu. Upozornění: film má příšerný český dabing, takový silně afektovaný. Proto doporučuju originál. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to zas až tak špatné , jak lze usoudit z nízkého hodnocení na čsfd. Ale je pravda, že kdovíjaký zázrak se nekoná. Dá se říct, že Texaský kat je jen lehce nadprůměrnou epizodou, lehce nadprůměrného krimi seriálu. Sympaticky působil výkon Deana Morgana, leč i tak mu něco k dokonalosti chybělo. Worthington se po celou dobu choval jako kretén, takže nemohu jeho výkon soudit, protože mě totálně štval a nevím, jestli to brát kladně nebo záporně vzhledem k hereckému výkonu. Druhé "Sedm" se nekoná ani zdaleka, snad příště. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Původně měl film režírovat Danny Boyle, ale po jeho odstoupení, byla na režisérskou židli vybrána Ami Canaan Mann, což je shodou okolností dcera režiséra Michaela Manna, který film produkoval. (Riddick77)
  • Film sa inšpiruje sériou desiatok nevyriešených vrážd mladých žien počas niekoľkých dekád južne od Houstonu v oblasti prezývanej "killing fields." Po vydaní filmu sa dokonca podarilo niekoľko vrážd vyriešiť. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Reklama

Reklama