Reklama

Reklama

VOD (1)

Od chvíle, kdy Selene se svým lidsko-lykanským milencem Michaelem zničili prastarého upíra Marcuse ve filmu Underworld: Evolution, uběhlo již patnáct let. V jejich průběhu lidstvo odhalilo existenci jak upírů, tak lykanů, a rozpoutalo válku s cílem obě rasy vyhladit. Selene, která byla v průběhu genocidy zajata, se po více než deseti letech probouzí jako vězeň v neprodyšně uzavřené laboratoři společnosti Antigen, mocné korporace, která se snaží vyvinout vakcínu proti virům, jenž mají na svědomí existenci upírů a lykanů. Selene je zničena zjištěním, že Michael zemřel, ale smutek je velice záhy překonán šokujícím zjištěním, že v průběhu svého kryogenního spánku porodila dceru Eve (India Eisley). Ve snaze najít úkryt pro sebe i své dítě se Selene ocitá ve světě, kde jsou příslušníci její kdysi tak hrdé rasy na hranici vyhubení a zbytky přežívajících se ukrývají v podzemí. Odvržena zbývajícími klany se Selene rozhodne spojit své síly s mladým upírem Davidem (Theo James), který se k ní připojí v krvavém tažení proti Antigenu, jenž se snaží zničit ji i její dítě. Když jí na stopu přijdou také její obvyklí nepřátelé, lykani, zdá se, že je i Selene naprosto bezmocná proti nejzákeřnějšímu protivníkovi v historii série Underworld: geneticky vylepšenému superlykanovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (683)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Underworld je pre mňa jedna s tých slabších sérii, ktorá ma ale stále baví. Čakal som od tohto švédskeho dua a zároveň od štvrtého pokračovania fakt sračku v 3D. Práve preto som nešiel ani do kina. Film som ale asi až príliš podcenil. Underworld: Awakening je jedno s tých pokračovaní, ktoré neprinesú nič nové, ale v akciách sú celkom fajn a do série stále celkom dobre zapadajú. Akcii je tu fakt veľa, stopáž je krátka takže moc nuda nehrozí. Na druhú stranu čo sa týka hercov a postav, tak je to oproti predošlým filmom bieda a záporáci mi prídu celkom slabý a digitálny Lykani sú miestami dosť odfláknutý. Čo sa týka príbehu, tak je to fakt bieda a len ďalšia neuzavretá kapitola v ktorej sa strieľa viac ako v Rambovi II. Aj keď je to pre mňa asi najslabší Underworld, rozhodne sa na to dá pozerať. 65% - 3* ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl underworldské ságy mi prozatím přišel nejdrsnější a nejkrvavější. Děj tentokráte navazuje spíše na první a druhý díl, což vůbec nebylo na škodu, byť by mohl někdo namítnout, že drastické skákání v čase mezi jednotlivými díly samotné sérii neprospěje - to se ale nestalo. Uvítal jsem návrat Kate Beckinsale, jelikož Rhona Mitra mi nebyla zrovna dvakrát moc sympatická, a Kate k této sérii už prostě neodmyslitelně patří. Nejvíce mi vadily místy poněkud špatně udělané efekty, jež byly nejvíce viditelné u lycanů, nicméně superlycan byl vzhledově vyřešený dobře. Vedle toho musím podotknout, že co se logičnosti týká, tak Probuzení bylo prozatím nejdebilnějším dílem (Selene zvládá jak převrhnout dodávku, tak si během pár sekund prostřílet dno do rychle padajícího výtahu), avšak moje slabost pro tuto sérii mi brání dát méně než průměrné tři hvězdy. Místy dějově kapku divočejší pokračování, které má však stále řádnou dávku akce, honiček a střílení (i když někdy hodně mimo a do prázdna). ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Návrat krásné  Kate Beckinsale je rozhodně tím nejlepším, co čtvrtý díl "podsvětní" ságy nabídne.  Po letech, a vzhledem k  tomu, že celou sérii  jsem teď zhlédl na jeden zátah, trochu poupravuju své hodnocení a ubírám jednu hvězdu. Ona je pravda, že nepočítám-li prakticky zbytečnou trojku, tak poslední dva díly už rovněž trochu smrdí, tentokrát nastavovanou kaší. Epický závěr Evolution totiž moc možností k restartu nenabízel. Akce je ale zase kopice, Selene bych  pořád rád poznal v lucidních snech a  "Lykan Kong" se docela povedl, čili jen o jeden srpek do úplňku méně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším, co se dělo v předešlých dílech série, chtěl jsem prostě maximálně vypnout, a tak nějak se bavit a neodcházet otrávený. Osa akce – krev – Kate Beckinsale náramně nasoukaná v latexu překvapivě funguje. To ostatní už nikoliv. Tvůrci jsou ve scénách mimo akci zoufalí, pasáže jsou zdlouhavé a hlavně úplně zbytečné. O emocích je pak škoda mluvit. Nikdo se tu holt o nic moc nepokouší, na těch osmdesáti minutách (závěrečné titulky jsou sakra dlouhé) se toho asi duu režisérů moc vymýšlet nechtělo. Zázraky jsem ale nečekal, navíc na pozadí Kate se vždycky dívá a ještě nějaký ten rok bude dívat moc hezky!! ** až *** ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Rýchly spád a krátka stopáž zaisťujú non-stop zábavu, ktorá ale oproti prvým dvom dielom beží už iba zotrvačnosťou, bez snahy o invenciu (presun z lesov do mesta a chodieb modernej budovy je skôr čerpaním z Resident Evila či prvého Matrixu). Béčko, ktoré neurazí, ale ani neponúkne zapamätania hodné akčné scény, akou bola v dvojke tá s nákladiakom. Efekty občas fajn, občas podpriemerné. Katein priliehavý oblek a modré oči, rámované brunet frizúrou sú ale stále cool. Presne medzi dvomi a tromi hviezdami. Minuloročný Priest bol vizuálne originálnejší a odvážnejší. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně, kdy se Selene (Kate Beckinsale) vzpamatuje z kryogenního spánku a jde si pro svůj oděv, rozbije nejprve sklo, za nímž jsou boty. V dalším záběru rozbíjí sklo chránící její korzet, avšak po pravé straně je vidět nerozbité sklo s botami. (Geriel)
  • S rozpočtem 70 milionů amerických dolarů se film stal dosud nejdražším dílem série. (CatcherBlock)
  • Sebastian (Michael Ealy) má ve filmu zbraně Taurus Judge a Sage Control Ordnance Deuce Revolution ráže 40 mm. (dc125)

Související novinky

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Kate opět v černém

Kate opět v černém

25.09.2010

Je to oficiální, hlavní hrdinkou Underworldu 4 (který pravděpodobně vznikne ve 3D) bude stará dobrá Selene. A to znamená, že Kate Beckinsale si opět bude muset svůj... ehm, herecký talent... nacpat… (více)

Reklama

Reklama