Reklama

Reklama

VOD (1)

Od chvíle, kdy Selene se svým lidsko-lykanským milencem Michaelem zničili prastarého upíra Marcuse ve filmu Underworld: Evolution, uběhlo již patnáct let. V jejich průběhu lidstvo odhalilo existenci jak upírů, tak lykanů, a rozpoutalo válku s cílem obě rasy vyhladit. Selene, která byla v průběhu genocidy zajata, se po více než deseti letech probouzí jako vězeň v neprodyšně uzavřené laboratoři společnosti Antigen, mocné korporace, která se snaží vyvinout vakcínu proti virům, jenž mají na svědomí existenci upírů a lykanů. Selene je zničena zjištěním, že Michael zemřel, ale smutek je velice záhy překonán šokujícím zjištěním, že v průběhu svého kryogenního spánku porodila dceru Eve (India Eisley). Ve snaze najít úkryt pro sebe i své dítě se Selene ocitá ve světě, kde jsou příslušníci její kdysi tak hrdé rasy na hranici vyhubení a zbytky přežívajících se ukrývají v podzemí. Odvržena zbývajícími klany se Selene rozhodne spojit své síly s mladým upírem Davidem (Theo James), který se k ní připojí v krvavém tažení proti Antigenu, jenž se snaží zničit ji i její dítě. Když jí na stopu přijdou také její obvyklí nepřátelé, lykani, zdá se, že je i Selene naprosto bezmocná proti nejzákeřnějšímu protivníkovi v historii série Underworld: geneticky vylepšenému superlykanovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (683)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Kate by už radši měla hrát matku v rodinných dramatech nebo MILF v komediich, než akční sexy čtyřicítku v upirských béčkách/céčkách, už to není až tak moc HOT jak se může zdát. Přesto mám rád tyhle filmy kvůli krátkým stopážím, je to čistě jen lobotomický popcorn, který nezahřeje, možná urazí a stoprocentně nepobaví, nicméně nemusíte přemýšlet a pokud potřebujete vypnout po těžkým týdnu v práci, tohle je ideálka! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Návrat krásné  Kate Beckinsale je rozhodně tím nejlepším, co čtvrtý díl "podsvětní" ságy nabídne.  Po letech, a vzhledem k  tomu, že celou sérii  jsem teď zhlédl na jeden zátah, trochu poupravuju své hodnocení a ubírám jednu hvězdu. Ona je pravda, že nepočítám-li prakticky zbytečnou trojku, tak poslední dva díly už rovněž trochu smrdí, tentokrát nastavovanou kaší. Epický závěr Evolution totiž moc možností k restartu nenabízel. Akce je ale zase kopice, Selene bych  pořád rád poznal v lucidních snech a  "Lykan Kong" se docela povedl, čili jen o jeden srpek do úplňku méně. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Slušně nabalzamovaná čtyřicítka nasoukaná v latexu, zmutovaní vlkodlaci, zmutovaní upíři, zmutovaná holčička a zmutovaní mutanti jeden za druhým permutují v devadesáti minutách slaboduché mutantní vybíjené. Pro nás, kterým přežraný mozkožrout otráveně poklepává prsty na prázdnou dutinu lebeční, veskrze snesitelné a vy ostatní mentální mutanti si raději pusťte Turínského koně, u kterého můžete do zchytření přemýšlet, o čem vlastně byl. V závěrech se určitě vzájemně shodneme, akorát že tohle netrvalo tři hodiny a všichni ti herci se sem tam i pohli. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Probuzení vypadalo spíše jako Usínání. Scénář byl slabý, dialogy o ničem, a přestože Kate Beckinsale tentokrát vstoupila na scénu jako Terminátor, oděna pouze do svého odhodlání, nemohla tuto nefunkční slátaninu zachránit. Proč byl do snímku obsazen poněkud divergentní Theo James, jsem nepochopil, ději každopádně nijak neprospěl, podobně na mě nefungovalo ani obsazení Charlese Dance, který měl evidentně nahradit Billa Nighyho. No a ten zbytek- dcera, obří lykan, obrovské protiupíří tažení- to je slepenec, který mě nebavil. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už ani první tři Underworldy nebyli nějak úchvatnou podívanou, ale přece jenom se jim podařilo zuby nehty udržet alespoň průměrnou kvalitu. Čtverka však hned od prvních minut ve mně začala vzbuzovat obrovskou nechuť, abych se na ní vůbec dodíval dokonce. Dočkal jsem se ještě horších přeměn ve vlkodlaky, než tomu bylo v předešlých dílech – jedním slovem absolutní humus. Navíc další akční „nářez“ s nekonečnou zásobou nábojů v zásobnících – tak přesně na tohle jsem už absolutně alergický. Přesto jsem tomu chtěl dát šanci a nakonec přece jenom nelituji. Kate je pořád sexy a navíc se tu ve druhé polovině objevilo i několik docela obstojných soubojů, které mi výrazně zlepšili náladu. No a v neposlední řadě si nemůžu pomoci, ale malá Eve mi byla mnohem sympatičtější než její fotřík Michael a rovněž ráda přidala ruku k dílu. Takže ve finále jde sice v mých očích o nejslabší díl této série (prozatím), ale přece jenom se mu podařilo na poslední chvíli udržet v průměrných vodách. Jednou nohou už je však tato série ponořena v odpadních (smradlavých) vodách, tak snad se příště tvůrci polepší!!! 45% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • Když je Selena (Kate Beckinsale) v garáži, je vyzbrojena jen svými dvěma pistolemi, ale náhle vytáhne granát, přičemž jí nikde na oblečení nevisel - ani na něm nemá kapsy. (Sufferer)
  • První díl ze série, který byl natočen ve 3D. (LEGACY)
  • Natáčení probíhalo především ve Vancouveru a jeho okolí. (Fildas)

Související novinky

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Kate opět v černém

Kate opět v černém

25.09.2010

Je to oficiální, hlavní hrdinkou Underworldu 4 (který pravděpodobně vznikne ve 3D) bude stará dobrá Selene. A to znamená, že Kate Beckinsale si opět bude muset svůj... ehm, herecký talent... nacpat… (více)

Reklama

Reklama