Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovateľka Rikke (Isabel Vibe) sa po menších nedorozumeniach s manželom rozhodne na nejaký čas odcestovať na vidiek a v starej rodičovskej chalupe dokončiť rozpísaný román.
Nechcene sa však okamžite stane terčom pozornosti troch miestnych neotesancov, ktorých obťažovanie a záujem o jej osobu naberajú každým dňom na intenzite. (Karamanlis)

(více)

Recenze (25)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Amatérská verze exploitation klasiky I Spit On Your Grave, která překvapí maximálně tak lehce nadprůměrným gore. Herecké výkony dle očekávání ochotnické, hnusná digitální kamera (tomuto žánru prostě sluší celuloid) a špatný zvuk, scénář pitomý a hlavní hrdinka rozhodně nespadá do kolonky atraktivních královen hororu a roli dostala asi proto, že byla ochotna chodit půlku filmu s holou kačenou...na poli amatérského filmu to jakžtakž funguje (rozuměj je to konzistentní a jasně vyhraněné dílo), ale jinak Hora nemůže obstát a ve výsledku je spíše směšná...nikoliv vtipná ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Víte co znamená Hora? Znamená to Kurva, pane redaktore. A zdá se, že věren názvu, zhorvil režisér na filmu co se dalo. Od scénáře jako takového, mimózních dialogů, chování postav až po neodůvodněné hrátky s obrazem a kamerou (opravdu jsem nepochopil, proč tam je několikrát ten "vypadlý film z promítačky", notabene, když tahle na dlouhou dobu nahradí zřejmě nejsofistikovanější část celého filmu). Příběh jednoznačně nemá na svou stopáž a tak dost často upadáme do místy až nesnesitelné nudy bloumání postav odněkud někam nebo zevlování na místě. Nefunguje to dokonce ani jako pocta původnímu I Spit on Your Grave, který to v podstatě remakuje, ale spíše lépe řečeno vykrádá. Nechápu, proč někdo něco točí znova, pochopil bych, kdyby tam něco přidal, nebo byl syrovější/brutálnější (ani jedno Hora oproti I Spit... není), ale opravdu mi má jako divákovi stačit, že si někdo řekne. "Tenhle film je fajn, natočím ho taky?". Hora má v podstatě jen dva světlé body. Výběr představitelky hlavní hrdinky. Isabel Vibe je skvělá v mnoha ohledech (pokud jí zrovna scénář nehází klacky pod nohy), má jen jednu chybu a tou jsou její silikony. Druhým světlým bodem filmu je ten retard, ten je zahraný skvěle. Přesto to ale nic nezachraňuje. 1,5* ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Když už je pro mne původní "I Spit on Your Grave (1978)" takový kult, musel jsem si samozřejmě prohlédnout i toto. Čekal jsem, že to nebude zrovna lehký úkol, ale nějak jsem těch 90 minut nudy nakonec zvládl. Tady je aspoň krásně vidět, co to je opravdu "nezávislý-nízkorozpočtový-experimentální" film a film ve svém plném rozsahu. Film se strašně táhne a vše je zde nechutně pomalé, herci nesympatičtí, hlavní herečka nehezká oplácaná divná ... příroda pěkná, škoda, že se skoro vše točilo v té odporné uvikaci kde zřejmě štáb sídlil a kalil... Jen pro příznivce původní verze a sexploitaition subžánru. Brutalita je zde na vysoké úrovni, takže varování pozor pro nezkušené jako vždy ...! ;-) ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha remaků snímku I spit on your grave, tentokrát v norském, nízkorozpočtovém provedení. Děj je prakticky totožný se svým slavnějším snímkem z roku 1978. Mladá spisovatelka odjíždí na venkov, kde ji přepadne a znásilní banda místních buranů, plus jeden retarda... následuje krutá a krvavá pomsta... jo a slovo "hora" prý v norštině znamená děvka... takže až budete ve Skandinávii na dovolené a budete se kochat krásou místních hor... bacha jaká slova z úst vypouštíte... ()

drackula 

všechny recenze uživatele

I Spit on your Grave cez nepodarený nórsky kopirák. O hercoch sa hovoriť nedá, o originalite a invencii dvojnásobne. Všetko ide podľa šablóny známejšieho predchodcu, a keďže ani ten nejako extra nemusím, zväčša išlo o neskutočnú nudu. Vytrhnúť z biedy to mohol "revenge" záver, avšak ten je neuveriteľne chaotický, nelogický a skrátka zlý. 15 % ()

Zajímavosti (2)

  • Isabel Vibe, která hraje postavu Rikke je slavná skandinávská porno star. (Pumiiix)
  • Film byl natočen za 10 dní, natáčelo se každý den 16 hodin. (Pumiiix)

Reklama

Reklama