Reklama

Reklama

Velký třesk

  • Česko Hledání zmizelých (více)
Trailer

Intenzivní pátrání po pohřešovaném končí... na počátku. Jedné pozdní noci v Los Angeles, zavítá návštěva ke dveřím soukromého očka Neda Cruze (Antonio Banderas). Ruský boxer nedávno propuštěný z vězení přichází s lukrativní nabídkou práce. Úkol zní najít jeho ztracenou sestru Lexie a její skrýš diamantů v hodnotě 30 milionů dolarů. Cruz však brzy zjistí, že zdánlivě běžný případ pohřešované osoby může zavinit konec světa, jaký známe dnes. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hrozná slátanina. Banderas snažící se mluvit temným hlasem je jenom začátek, kterej už sám o sobě stojí za to... jako za prt. Pak přijde jedna šukačka, kterou bych nazval jednou z nejtrapnějších a nejmíň sexy šukaček, co jsem kdy ve filmu viděl, protože vzrušená baba u toho odříkává nějaký teorie o různejch fyzikálních kravinách a je hrozně okatý, že to hraje (jak herečka, tak i asi ta postava v tom filmu). Samotnej děj je v podstatě jenom blbost obalená v kecama o teorii velkého třesku a většině těch fyzikálních keců stejně nerozumíte. Big Bang by se to ani nemuselo jmenovat, protože ten děj se uplně klidně mohl motat třeba kolem výrobny palačinek... Konec už jenom završuje trochou akce, která je dost přehnaná a trapná. Jediný, co se mi na tom líbilo, byl někdy ten vizuální zjev některejch záběrů a maličko eště nějaký takový fluidum, který z toho sem tam stříklo... ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Rozvláčný začátek může odradit od dívání, ale když ho přetrpíme, dá se na to koukat, i když tvůrci dali víc na umělecké záběry (kamera zabírá protagonisty ze všemožných úhlů, Sherlockovská mlha na blatech) než na citlivé budování detektivní zápletky. Film mixuje detektivku s fyzikou a fyziku s filosofováním o bohu. Přitom stačilo natočit čistou žánrovku, protože záležitost s urychlovačem částic slouží pouze k použití speciálních efektů v závěru. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Noirovka a Antonio Banderas. Těšil jsem se na tento snímek jako krtek na nové kalhoty. Tenhle žánr prostě miluju. Dostal jsem to i z kapsama. Hned na počátku je nádherná scéna. Soukromé očko Ned sedí ve své kanceláři čelem k oknu, za oknem problikává neónový červený nápis HOTEL a v jednom tom probliknutí se za zády Neda "zjevuje" jeho následný zákazník - nádhera. A následující dialog je něco krásného. DIALOG : ANTON - Jste soukromé očko ? NED - Jo. Býval jsem soukromým uchem a možná se stanu i soukromým mozkem, tak si tak cestuju po lidském těle. ANTON - Bla, bla, blá. Chci aby jste někoho našel. NED - Někoho konkrétního, nebo to může být kdokoliv ? ANTON - Jmenuji se Anton. Říkají mi Profík.. NED - Poslyšte, dnes se ke mě svět chová, jako pes k hydrantu a navíc mám ........ a tak dále, jako ukázka to stačí. Dialog je delší, a je plný ironie i černého humoru. Nakonec dojde i k dohodě. Jde o ženu a ta se musí najít. CITÁT - Da. Něco tak blbího jsi neviděl ani v zrcadle......... Aforismus, ironie, citáty, humor, vize, věda, ponuré prostředí a krásné ženy. Nádherná scéna je okolo 30 minuty CITÁT - Jsem pohřešovaný tvým srdcem........ Lexie a její tanec se do příběhu krásně hodil. Nádherná je i cesta autem do Nového Mexika. A na řadu přijde i vtipný sex. Asi už vás nudím těma kecama a tak konec. Ten film si někde sežeňte a podívejte se. Alespoň za jedno kouknutí ten snímek stojí. CITÁT - Kecy, kecy......... A přidám ještě jeden citát - Proč mají muži bradavky ?......... Finální třesk je úměrně katastrofální - Lex Parsimoniae. Ve filmu mimo jiné hrají Antonio Banderas jako soukromé očko Ned Cruz, Robert Maillet jako Anton "The Pro" Protopov nebo Sienna Guillory jako Lexie Persimmon. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

The Big Bang je detektivka, přesněji moderní noirovka, jež vše staví na jednoduchém příběhu a Banderasovi. Proč moderní noirovka? (Menší spoilery): Fialové mraky jen tak někde jinde neuvidíte:-)). Nezapomenutelná je sexuální scéna, kterou doplňuje výklad fyziky, jak z Big Bang Theory:o)). Sice konec filmů spadá už do vod béčkových, ale i tak to Tonda B. utáhl. Mezi 3/4. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Už jsou to roky, co jsme Antonia viděli v pořádném filmu, a než se objeví nový Almodóvar, budeme čekat i nadále...Noir detektivka s urychlovačem částic, kosmologií a subatomární fyzikou...Paskvil, ze kterého si díku bohu zapamatuji jen kužel modrého světla letící k tělu striptérky, jako praktická laboratorní demonstrace výše uvedeného, a černovlasou rádodajku, která mluví o Newtonově mechanice :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v okolí mesta Spokane, ktoré sa nachádza na severozápade USA v štáte Washington. (MikaelSVK)
  • Jedným z alternatívnych názvov snímky bolo aj označenie The Diamond Job. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama