Reklama

Reklama

Dosud se všichni domnívali, že genialita Sherlocka Holmese je jednoduše nepřekonatelná. Nyní se ale objevil nový nadaný kriminalistický mozek. Je jím profesor Moriarty, který dokáže z hlediska intelektu Holmese dostihnou. N=avíc má absolutní cit pro špatnost a ztrátu svědomí. To jsou vlastnosti, které by mohly slavného detektiva porazit. Brzy je nalezen mrtev korunní princ Rakouska a zdá se, že spáchal sebevraždu. Sherlock ale nabude podezření, že se jednalo o vraždu spojenou s mnohem zlověstnější záhadou zkonstruovanou právě Moriartym. Stopa vede do podzemního pánského klubu, v němž Holmes zapíjel svobodu s doktorem Watsonem. Zde se Holmes seznámil s cikánskou kartářkou, která může odhalit mnohem víc, než je ochotná prozradit. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (1 603)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Klasicka dvojka - vseho vic. Vic trikovejch zaberu, vic bitek, zajimavejsi protivnik a cestovani po celym svete. Jinak se nic moc nezmenilo, Sherlock je v Downeyho podani furt ten sympatickej magor, Lawuv Watson si neustale na neco stezuje a krome par hluchejch mist film solidne uhani kupredu. Triky jsou perfektni, vizualni stranka je nadherna, ale kdyby se film zkratil o nakejch 20 minut a vyhazelo se trochu toho zbytecnyho saskovani, nic by se nestalo. Ale i tak jsem spokojenej a o fous lepsi nez prvni dil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mi to sedlo víc než jednička. I tak nebude Ritchie rozhodně nikdy mým favoritem na režisérské sesli. Hlavně ale, že se zlaťáky po prvním kalkulu sypaly. Logicky tak přišla dvojka, která znovu představuje narcistického chytrolína, který beztak má klíč i od britských korunovačních klenotů. Režijně znovu přeplácané a nevkusně násilně uchopené.. ale jsou to čisté tři hvězdy, naposledy byly docela s otazníkem. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Ked som po prvykrat videl trailer na tento film, povazoval som ho hlavne vdaka hudbe za najlepsi trailer roka, ale pocital som s tym, ze bude lepsi, nez samotny film. Dvojka ma sice bavila podobne, ako aj jednotka, aj ked to v prve tretine trosku skripalo, proste nudilo, ale potom sa to rozbehlo hlavne vdaka neznicitelnemu a nebezpecnemu profesorovi. Najviac sa mi pacila scena v lese, kde vsetci bezali o zivot, ale mam na mysli hlavne vizualnu stranku - spomalovanie zaberov, strelby, vybuchy, proste detaily. V tom Guy Ritchie nepohrdol ani v dvojke, co sa mi pacilo. Ten zaver sa mi zdal byt trosku necakany, cakal som este nieco viac, ale tak bol som spokojny a davam teda s odretymi usami aj tu stvrtu hviezdicku, lebo tieto popcornove oddychovky ma bavia :-) _________ Robert Downey Jr. - (Sherlock Holmes) +++ Jude Law - (Dr. John Watson) +++ Noomi Rapace - (Madam Simza Heron) +++ Rachel McAdams - (Irene Adler) +++ Jared Harris - (Profesor James Moriarty) +++ Stephen Fry - (Mycroft Holmes) +++ Paul Anderson - (Plukovník Sebastian Moran) +++ Kelly Reilly - (Mary Watson) +++ Geraldine James - (Pani Hudsonová) +++ Produkcia: Joel Silver +++ (Videl v kine v stredu 28.12.2011) +++ ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Být Gájem, po tomhle sbalím prachy a vypadnu! Vypadá to, že od té Madonny skutečně něco pochytil a od docela slaboduché, ale snesitelné jedničky mu ta nenápadná vyrážka na žaludu přerostla do třetího stádia. Toto je na hlavu postavené, dementní blábolení pokročilého syfilitika a velká, hnědá, páchnoucí hromada na hrobě mého oblíbeného spisovatele, které z žumpy nevytáhlo ani Bobíkovo charisma. Trojka se prý má jmenovat Scot Pilgrim proti Sherlocku Holmesovi a má to být zásadní manifest assbookové degenerace. Ryčí už udajně zvedl dávky kokainu a pilně pracuje na scénáři. Větší půlku už má hotovou poté, co náhodně vytrhl čtyři stránky z Psa Baskervilského, vytřel si s nimi prdel a prstem rozkreslil dechberoucí akční scénu s čínskými karatisty končící zhroucením Eiffelovky. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pistole nabité, mozky v plné polní, dedukce rozvibrovaná na maximum. Když Holmesovy myšlenkově-zápasnické kejkle dobývaly kina poprvé, nadšeně jsem hltal každý Ritchieho nápad a když Robert Downey s jiskrou v očích odkrývá pavučinu intrik podruhé, tleskám znovu. Moriarty je totiž dokonalou nemesis, která může zahrozit z nejvšednější situace a v takových chvílích jeden potřebuje nejen věrného parťáka, ale třeba i exhibicionisticky naladěného bratra s rozklepaným personálem. Tenhle efektní akční přístup mi zkrátka k vadnoucí viktoriánské éře sedí a celý tvůrčí tým se mnou bez problémů mává skrz emoce i lokace. Prosím trilogii, milý Watsone. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (54)

  • Film byl natočen na motivy příběhu sira Arthura Conana Doyla "Poslední případ" (v originálu "The Final Problem"). Odkazuje však i na jiné povídky, např. "Znamení čtyř", "Údolí strachu", "Umírající detektiv" a další. (Mr.Hudson)
  • Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) má v oblibě různé návykové látky, například kokain. V tomto filmu přikročí až k balzamovacímu roztoku - formaldehydu. Jeho účinky si ale evidentně užívá, přestože při jeho požití může dojít k poleptání sliznice, ke kómatu a dokonce i ke smrti. Pít ho místo whisky je proto holý nesmysl. (Benie)
  • Guy Ritchie používal během natáčení stopky, které odpočítávaly čas nutný k natočení nebo přípravě jednotlivých scén. (Brousitch)

Související novinky

Ritchie chystá novou gangsterku

Ritchie chystá novou gangsterku

05.05.2018

Guy Ritchie se v roce 2009 přesunul od gangsterek k blockbusterům. Po dvou dílech Sherlocka Holmese se vrhnul na Krycí jméno U.N.C.L.E. a loni mu propadnul Král Artuš, na kterého příští rok naváže… (více)

Další špionáž pro Cruise?

Další špionáž pro Cruise?

20.03.2013

Tom jede. Brzy jej uvidíme v postapokalyptickém Nevědomí, nedávno dotočil další akční sci-fi All You Need Is Kill, počítá se s ním pro nového Van Helsinga a šíří se dohady o Mission: Impossible V a… (více)

Proč se loni nechodilo do kina?

Proč se loni nechodilo do kina?

03.01.2012

Americká (ale nejen ta) kina zažívají krizi. Loni je navštívilo nejméně diváků od roku 1995. Zklamání z tržeb druhého Sherlocka Holmese či Fincherových „Mužů, kteří nenávidí tetované dívky“ jen… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama