Reklama

Reklama

Šípková Růženka

(festivalový název)
  • Austrálie Sleeping Beauty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V psychologickém australském filmu režisérky Julie Leigh se seznamujeme s Lucy (Emily Browning), tajemnou dívkou a mladou univerzitní studentkou, kterou pronásledují neustále životní problémy. Její život nabere jiný směr poté, co se přihlásí na inzerát tajemné agentury, která svým zákazníkům poskytuje erotický servis. Lucy se noří do světa spánku a jako novodobá Šípková Růženka slouží jako prapodivný spící společník klientům agentury. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Mám z toho takový neurčitý pocit... ani příjemný ani znepokojující. Místy mi bylo blbě - když si rvala ten katetr (nebo jak se to jmenuje, nejsem odborník) do krku, protože z toho grglaní, jak jí samotné natahovalo, bylo špatně i mě. Místy jsem měla svraštěné čelo - třeba když jsem nechápala, co to je za záležitost/vztah mezi ní a Birdmanem. Místy jsem zírala s nevěřícným pohledem - ano na úplném konci, jakože tohle je konec? No a zbytek času jsem prostě necítila nic. Podle mě si akorát film hraje na něco oduševnělého a těžko uchopitelného, že nám přináší složité vztahy a porozumění psychice hlavní hrdinky a nejen její. Ve skutečnosti se tu neděje nic jiného, než že holt holka má matku alkoholičku, otec asi nezvěstný, nedokáže navázat pořádný vztah, tak má akorát divného kamaráda, který si dává müsli s vodkou a o němž vlastně nic nevíme (co je zač, odkud se spolu znají, ani jaký mají spolu vztah). Musí se živit sama a tak má řadu prací a mimojiné objeví job, kde se v prádle promenáduje a nalívá drinky. To ji dovede k tomu, že za peníze se napije zázračného lektvaru, po němž nahá usne a nic kolem nevnímá a neví, co se dělo. Hmm super a co jako já s tím. Tenhle snímek byl velké zklamání. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SPÁNEK DĚLÁ DIVY. BUDEŠ SE CÍTIT NÁRAMNĚ ODPOČINUTÁ“....... /// Bejt v Austrálii rebel, ještě neznamená trávit svůj čas ve společnosti ,,Handa“ a jeho gangu. Svůj postoj můžeš vyjádřit i tím, že vezmeš ,,zvláštní“ práci (samozřejmě za slušný prachy). Tak jako Lucy, jejíž vagína už není chrámem, má barvu ... (to si zjistěte sami) a s hulením jonta (i ptáka) nemá problém (mluvím o Lucy...samozřejmě...). Ano, je tu nahota na prodej.... - a přesto bych si dovolil napsat, že to není erotickej film. V příběhu plným nahý krásy, slintajících dědků a zajímavě zajímavý E.Browning, působí erotika někdy až odpudivě. (Ale třeba někteří zůstanou stát ... a s votevřenou hubou čumět, jako ,,POMO“ na komentář od ,,verbala“). Zvláštní film, zvláštní konec, ale na druhou stranu – zase o tolik nejde. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Sháním servírky a nevím, jak by měl vypadat pohovor. 2.) Mám předplatné na stránky ,,XXX“ – kategorie: důchodci a jejich fantasie. 3.) Už nechci spát zadarmo! 4.) Thx za titule ,,Stuďo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ten kontrast mezí krásou a nevinností Emily Browning a tou provokativní promiskuitou a šokující odhalující erotikou, to asi očividně hodně lidí neskouslo. Naopak mě to přišlo docela zajímavý. Beru jako velkou odvahu, že do toho Emily šla a nechala se od těch úchylnejch gerontů olizovat, ochmatávat a bůhví co ještě. Fuj. Akorát ten konec byl trochu divnej - myslel jsem, že bude čekat všechno, protože mezi náma, ono se dá čekat všechno, když vás zavřou spící do pokoje za takovej balík. Já v tomhle filmu ale nevidím jen ty úchylnosti, divnosti a sexuálnosti, ale určitou uměleckou hodnotu. Ta spočívá v mnoha věcech a myslim, že každej si je v tom musí najít sám. A nebo ne a pak tomu dát nízké hodnocení... ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Pardon, asi jsem natvrdlá, nebo opravdu netuším, co tím chtěla autorka říct. Vybrané momenty z dívčina života, práce levné dívky, pseudopřátelství, další práce, nabídky k sňatkům atd. Celý je to dost vo ničem. Ani ta erotika nestojí (doslova!) za řeč, kromě celkem ucházející nahé postavy Emily Browning. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Vskutku netradiční zobrazení příběhu o spící krásce. Sympaticky chladné a přestože je zde ona kráska každou chvíli (polo)bnažená, nezřídka vede necudné řeči a nechává se ve spánku osahávat, veskrze asexuální. Už ani ten spánek není tím, čím se zdá být, odfrkl podrážděně jistý Oneiros a hodil si písek od očí... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Film byl v roce 2011 vybrán do hlavní soutěže na filmovém festivalu v Cannes. (acsmp)

Související novinky

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

02.12.2020

Ve věku 73 let včera opustil filmový svět australský herec Hugh Keays-Byrne. Informaci zveřejnil jeho zástupce a později ji na svém facebookovém profilu potvrdil i dlouholetý přítel a spolupracovník,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno