Reklama

Reklama

Šípková Růženka

(festivalový název)
  • Austrálie Sleeping Beauty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V psychologickém australském filmu režisérky Julie Leigh se seznamujeme s Lucy (Emily Browning), tajemnou dívkou a mladou univerzitní studentkou, kterou pronásledují neustále životní problémy. Její život nabere jiný směr poté, co se přihlásí na inzerát tajemné agentury, která svým zákazníkům poskytuje erotický servis. Lucy se noří do světa spánku a jako novodobá Šípková Růženka slouží jako prapodivný spící společník klientům agentury. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Pardon, asi jsem natvrdlá, nebo opravdu netuším, co tím chtěla autorka říct. Vybrané momenty z dívčina života, práce levné dívky, pseudopřátelství, další práce, nabídky k sňatkům atd. Celý je to dost vo ničem. Ani ta erotika nestojí (doslova!) za řeč, kromě celkem ucházející nahé postavy Emily Browning. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Mnohem raději bych byl, kdyby se to všechno odehrávalo v oparu bezčasí. Takhle totiž jakž takž funguje jen ta aristokratická linie a zbytek je výplňková nuda, které se nedaří charakterizovat ani ukotvit postavy. Nemůžu tomu chvílemi upřít erotický napětí, vzdáleně to může připomínat i Eyes Wide Shut, ale dneska jen průměr. ()

Reklama

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Tak především, Kubrick to teda není. Ale snaha se upřít nedá. Kamera, střih, nájezdy na polo detail a detail, stmívačky jsou vážně skvělé, herci taky do jednoho excelují. Hudba je uhrančivá a mrazivá a výtečně podbarvuje atmosféru na plátně. Takže forma za pět hvězdiček. Horší je to už u obsahu. Dějová linka je vlastně taková velká skládanka pocitů hlavní hrdinky. Nebo naopak absence pocitů. Ta nepřetržitě řeší svou finanční situaci. A to od kopírování v kanceláři po prostituci. Veškerou práci bere vlastně stejně chladně a odtažitě. Své emoce otevře pouze v přímé přítomnosti smrti. Ale jaký to má význam jsem se nedopátral. Sexuální scény v ložnici jsou nakonec docela zbytečné a mnohdy dost uchylně nechutné, scény večeře jsou svým zřejmým odkazem na Eyes Wide Shut spíš trapné. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Podobně jako v Pýchavce jsem udělal tu chybu, že jsem si stáhl film podle herce. No, dopadlo to stejně katastrofálně. Celou dobu jsem jenom nevěřícně zíral, že existují lidi, co jsou schopní investovat čas a peníze do takového projektu. Není divu, že si od té doby paní režisérka už neškrtla. Po tomhle jí snad nikdo nemůže zasponzorovat ani cigáro. 10% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Žaludek sevřený víc než stehna bojácné panny v setmělém parku. Až na to, že kolega acsmp film před psaním obsahu vůbec neviděl, dobrý. Totiž, film je výborný, znepokojuje mě jen (zatím) nízké hodnocení, ale asi většina z 23 dosavadních hodnotitelů byla zase naopak znepokojena tímto filmem. Podobnost s Eyes Wide Shut je zřejmá, nikoliv však v inspiraci. Necítím absenci vysvětlujících prvků, proč Lucy potřebuje prostředky je zřejmé, ostatní nemá být dopovězeno, a to je dobře. Emily Browning! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Film byl v roce 2011 vybrán do hlavní soutěže na filmovém festivalu v Cannes. (acsmp)

Související novinky

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

02.12.2020

Ve věku 73 let včera opustil filmový svět australský herec Hugh Keays-Byrne. Informaci zveřejnil jeho zástupce a později ji na svém facebookovém profilu potvrdil i dlouholetý přítel a spolupracovník,… (více)

Reklama

Reklama