Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

Nach 

všechny recenze uživatele

Pořádná ujetina. Autoři museli mít fakt koule, když s něčím takovým vyšli na trh. Nicméně snímek nepostrádá jistou severskou přírodní krásu, kterou u takovýchto filmů tolik obdivuji. I trefně zvolenou hudbu. Celkově vzato se ale nejedná o nic světoborného. Jde o film, který ani nepotěší, ale ani neurazí. Ideální na obrazovky televizí ve štědrý den. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Skvělá hororová komedie a nakonec vlastně dost odlišné oproti mému původnímu očekávání. Je prostě fajn se občas dočkat podobnýho zábavně originálního úletu. O to víc ale zamrzí závěrečných dvacet minut, v nichž Rare Exports značně utrpí tím, že zcela zbytečně začnou používat otravná klišé dětských rodinných filmů (do té doby je to téměř čistý komediální horor). Dovětek upomínající k původním kraťasům to pak zase povytáhne drobet nahoru, takže rád udělím 80 %. Každopádně se Rare Exports v mžiku stanou kultovním vánočním filmem. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Celovečerný Rare Exports je slabší než jeho dvaja kratší predchodcovia. Nie je to ani žiadna horror comedy, tak film mnohí prezentovali. Je to sofistikovaný film, ktorý pri dlhšej stopáži stratil svoje čaro a žiaľ aj svoju sofistikovanosť. Záver je len úsmevný a vôbec nie zábavný či zaujímavý. Takýto zabitý potenciál bolí a radšej by som uvítal ďalší kraťas, ktorý by mi opäť ukázal ako to tí severania vedia a ako si vystačia s jedným skvelým nápadom v pár minútovom videu. Tento vianočný príbeh už nie je to pravé orechové a nemá šancu sa stať akousi vianočnou ikonou. PS: nie je to horor. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv to během těch 75ti minut nestačilo nudit, stejně se defacto nic nedělo. Atmosféra by tu sice byla, stejně jako originální nápad, ale humoru či hororu je tu poskrovnu - pouze v závěrečných 15ti minutách, a to navíc v poněkud chudém zastoupení. Škoda, z tohohle námětu se dalo vytřískat daleko víc. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To je takový ten horor pro celou rodinu, ne? Krev skoro žádná, SPOILER mrtvých postav 0 KONEC SPOILERŮ, typická klišé rodinných filmů (třeba hned ze začátku jeden mrtvý rodič nebo odstrkované děcko, co nakonec všechno zachrání), sice tu máme elfy, které se do tohoto žánru nehodí, ale jinak... Ten nápad sám o sobě špatný není, akorát na 84 minut sotva vystačí - a to je navíc "obohacen" o rodinné drama, které vlastně tvoří většinu filmu. Kvůli tomu jsem měl zpočátku problém určit, na co se to vlastně dívám, protože na drama to neodpovídalo námětu, na komedii tam bylo málo vtipných scének (navíc to chtělo ještě o dost víc přitvrdit po stránce absurdity), na horor to ani v první polovině vůbec nevypadalo... Dívá se na to překvapivě dobře, kameru to má slušnou, lokace jsou dobře vybrané a těch pár scének alespoň donutí k pousmání, ale jinak nevidím důvod to hodnotit bůhvíjak pozitivně. Pro děcka asi dobrý. Já bych ale radši něco absurdního. Hodně absurdního. A to jsem od Rare Exports tak nějak čekal, ale bohužel... Asi kouknu i na ty 2 kraťasy, tam ten nápad snad vynikne víc a nebude potřeba tuny rodinně-dramatické vaty. Slabé 3* ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)
  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama