Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odpudivě neodolatelný kasař Willie (Billy Bob Thornton) je stále alkoholik, pořád děvkař a už zase na dně. O tom, jak prochlastat a proválet život by mohl vyučovat. Jednoho dne Willieho vyhledá jeho bývalý parťák Markus (Tony Cox), kterého předčasně propustili z vězení. Fakt, že se vzteklý trpaslík Markus kdysi pokusil Willieho zabít, dokáže jinak velmi zásadový Willie přehlédnout. Motivací je Marcusova nabídka na „prácičku", která vynese 2 milionů dolarů. A tak se osvědčená zlodějská dvojka vydává na svou velkou akci do Chichaga. Jenže nic není tak snadné, jak se zdá. V Chicagu Willie potkává svou kudrnatou, zlatovlasou noční můru v podobě buclatého a stále veselého Thurmana Mermana (Brett Kelly). Aby pohrom nebylo dost, na scéně se objevuje Willieho matka Sunny (Kathy Bates), kterou Willie 15 let neviděl. A protože jablko nikdy nepadá daleko od stromu, Sunny vykazuje silné kriminální sklony a zlodějský talent. Plán je však pro nyní již čtyřčlenný gang jasný. Obléci santovské obleky a na Štědrý den vybrat napěchovaný sejf chicagské charity. Jenže ředitelkou této charity je okouzlující a ostýchavá Diane (Christina Hendricks), která ve Williem probudí jeho romantickou duši a chlípné libido... (Bioscop)

(více)

Videa (34)

Trailer 2

Recenze (180)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto stejná klasa jako první díl. Perfektní dialogová smršť krutých hlášek, vulgarit a neskutečně trefných stěrů. Plus typický Thorton, který je prostě boží vždycky. Nechápu ty nízký % ani u jedničky ani u dvojky, která je možná ještě lepší. Fekální humor se musí umět a není pro každého. Vy pseudointelektuální suchaři. Totální námrd. 80%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Štěědrej večer naasral.. Umění Zwigoffa dostat do svých filmů o ztroskotancích porci lidskosti a obhroublou, ale přitom vkusnou vtipnost tady rozhodně nehledejte. Jedna hvězda navíc nad zkurveným betlémem, ve kterém mudrc Baltazar určitě przní ovci a frnda Panny Marie má podobu japonského jídla, je za Billyho Boba, který toho zpustlého losera i přes sračky, které musí vypouštět z úst, dává s noblesou.. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Původně sem chtěl vykrkat "Štědrý večer nastal" ale Mertax mně tak trochu předběhl, takže napíšu jenom další trapácký komentář, k tomuhle vulgárnímu snímku. Oproti jedničce, která je skvělá, mi tady ale příběh příjde ucelenější s jasně daným cílem okrást charitu. Jednička místy působila chaoticky, a do jisté míry jako by scénárista, neměl co vyprávět, tak Willieho poslal do tropů. Postavy tady byli dobře napsaný a každá z nich dostala dost prostoru, aby se vykreslil jejich charakter - kdo je větší hajzl. A teď k humoru, no u některých vtípků sem doslova smíchy slzel, takhle hezky a nahlas sem se už dlouho nezasmál, ohh tahle silná dávka smíchu pomohla. Humor zde je vulgární, oplzlý, uráží ženy, liliputy, muže a všechno co je o Vánocích svaté, takže palec na horu. No takže zatímco děti, rodiče, prarodiče, tety a strejcové, bratranci, sestřenky a dávno zapomenutí příbuzní vyrážejí do kina na pravou českou Vánoční komedii, Anděl Páně 2, tak já sem šel na tohle a užil si to. A vám doporučuji to samé. Veselé vánoce, vy mamrdi. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Ano, vše co se hromadně nelíbí, tam opravdu je, v mnoha případech naštěstí. Oželel bych snad jen postavu Kathy Bates a s ní i většinu jejích dialogů, především rad do života a vzpomínek na Willieho dětství. Když už jsem u toho dětství, velmi dobrým tahem je návrat lehce dospělejší verze nemrznoucího Thurmana Mermana, který to ve své uniformě dotáhne až do sboru, aby v jeho sólu... no, nadchnul. Minimálně Willieho, s nímž jim to vlastně neuvěřitelně funguje, snad pro ten kontrast postav? Každopádně ještě lépe mu to funguje s jeho kamarádkou do špinavých zákoutí Diane. Zkrátka slušnost a šťastné a veselé hledat jinde, což je u tohoto filmu úplně v pořádku. 65% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Klasické pravidlo dvojek: všetkého viac. Teda nie všetkého, len perverzností, vulgarizmov a fekálneho humoru. Všetko čo na jednotke pôsobilo originálne a svojou nechutnosťou prekvapivo, je tu už vlastne len z povinnosti. Thruman Merman je tu z povinnosti. Kathy Bates je natoľko zle obsadená a odpudivá, že každá scéna s ňou evokuje pohľad na bezdomovca onanujúceho nad párením tchorov. A cez to všetko som sa nasmial. Hanbím sa za to ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Krátko na to, ako sa Thurman (Brett Kelly) prizná Williemu (Billy Bob Thornton), že nevedel, že má matku (59. min), sa ho spýta, kde sa narodil. Willie mu povie, že v Little Rock v Arkansase. Billy Bob Thornton sa skutočne narodil v Arkansase, ale v Hot Springs, čo je mesto len pár desiatok kilometrov neďaleko od Little Rock. (AxelWers)

Reklama

Reklama