Reklama

Reklama

V Dublinu 19. století žije Albert Nobbs, excentrický muž středního věku. Pracuje jako číšník v Hotelu Morrison, který řídí nekompromisní Marge Bakerová. Albert pracuje tvrdě a šetří peníze aby si jednoho dne mohl koupit trafiku a žít vlastní život. Nemá na světě nikoho, kromě svých spolupracovníků. Albert (Glenn Close) je totiž žena, která více než třicet let předstírá, že je mužem. Je mužem, který má své tajemství a ženou, která má svůj sen. Jednoho dne najala paní Bakerová malíře jménem Hubert Page (Janet McTeer), aby vymaloval jeden z pokojů v hotelu. Přinutí ho, aby na jednu noc, dokud nedokončí práci, sdílel Albertovu postel.  Hubert zjistí důvod, proč s ním Albert nechtěl sdílet pokoj. Odhalí mu vlastní- stejné tajemství. Skrývá se v mužském převleku před svým tyranským manželem. Oba jsou uvězněni ve vlastní pasti... (TV JOJ)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (139)

majkovka 

všechny recenze uživatele

Očakával som skvelé charakterové herectvo, ale dostavil a aj silný príbeh a cele poňatie filmu je veľmi emotívne a strhujúce. Glenn Close ukazuje že je skutočne úžasná herečka. Škoda nepremenenej nominácie na Oskara, ktorú Glenn Close vyfúkla Meryl Streep zo svojou Železnou lady. Určite úžasne kino, možno nie pre každého diváka, ale svojim poňatím dúfam že zaujme aj bežného návštevníka kina. ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Tak z tohohle filmu jsem opravdu nadšená! Po celou dobu jsem Albertovi fandila a doufala, že se mu splní jeho sen a on si bude moct otevřít svůj vysněný obchod. A pak ten film skončí tak smutně, ale zároveň s jistou nadějí. Musím říct, že se mi hrozně líbí nápad s tím, že se ženy převlékaly za muže, aby si zajistily lepší pracovní místo i pozici ve společnosti. Zfilmovat něco takového určitě nebylo na škodu a potěšilo mě i skvělé herecké obsazení! Hlavně Glenn Close se tady předvedla v celé své herecké kráse a řekla bych, že byla mnohdy i k nepoznání. Já se u Alberta Nobbse teda zabavila a film mi utekl neskutečně rychle, ačkoliv tedy má pár slabších momentů. I tak bych ho ale doporučila, protože mi přijde svým tématem zajímavý a originální. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Hořký, jak grepfrujt. Nic proti Glenn Close, ale po hodině sledování filmu, jsem začal ten její kontra zženštilej výraz nesnášet. Těžko se mi chápalo, jak rádoby malíř skrýval svá dosti velká (a co si budeme vykládat, dosti pohledná) ňadra. Dle mého úsudku, byl Albert Nobbs tím nejoriginálnějším, co bylo v '11 vydáno. 78% ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Něco k tomu, aby to byl dokonalý snímek, chybělo. Tou ingrediencí je dle mého nedotažený scénář. Z daného tématu, chladného Dublinu a snobské doby, by určitě šlo vyždímat mnohem více. Vyzdvihovaná Glenn Close svůj part zahrála na výbornou, ale daleko více se mi líbila, a to svou přirozeností, ležérností a nadhledem, Janet McTeer. Svou vedlejší roli pana Page, malíře, všechny doslova válcuje. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kdesi na počátku byla povídková sbírka Celibates (1895) autora irského realismu George Moora, která byla později rozšířena o krátký text The Singular Life of Albert Nobbs (1927). Ale od té doby uplynulo hodně vody, než se z toho původního příběhu stal celovečerní film s Glenn Close v hlavní roli. Close hrála Nobbse už začátkem 80. let v divadelním přepisu a trvalo to skoro 30 let, než se jí podařilo filmový projekt dotáhnout do zdárného konce. Což je samozřejmě obdivuhodné. Ale jaký je výsledek? Nezvyklý pozdně viktoriánský pohled na to, jak nerovné ekonomické podmínky ovlivňovaly osudy jednotlivců. Na první pohled by se mohlo zdát, že jde jen o další romantické heritage, ale realita bývala poněkud komplikovanější. Dobrý zážitek pro náročné diváky. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (5)

  • Roli Helen měla původně ztvárnit Amanda Seyfried, postavu Joa zase Orlando Bloom. Oba však natáčení opustili z důvodu účasti na dalších projektech. (oje)
  • Během natáčení filmu dostala Glenn Close zápal plic. (Pavlínka9)
  • Natáčení probíhalo v irském Dublinu a Wicklow. (Saku)

Související novinky

Glenn Close je chlap a chce za to Oscara

Glenn Close je chlap a chce za to Oscara

20.03.2010

O tom, že je Glenn Close vynikající herečka, se nemusíme dohadovat. Přestože by měla sbírat nominace a Oscary s frekvencí Meryl Streep (neříkejte mi, že jste si je nikdy nespletli), má na kontě jen 5… (více)

Reklama

Reklama