Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 3
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Videa (136)

Trailer 3

Recenze (401)

evilmind odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnocení po první sezoně - až směšně slaboučké. Dějové změny a zkratkovitost naprosto ničí motivaci postav, dokonce ani očekávané epické zobrazení katastrofy při zjevení kupole se nekoná, a je dokonce ještě mnohem komornější než v knize. Klíčová postava Juniora působí neskutečně trapně, a obecně skoro všechny změny oproti knize jsou k horšímu. K tomu nepřispívá ani tragický cast, kromě Deana Norrise je to jako spolek ochotníků. Hodnocení druhé sezony - neskutečná sračka. Knižní předloha dávno zapomenuta, a nastává čas na totální dějový marast. Skoro všechny díly kolísají mezi trapné a hrozně trapné, postavy nemají žádný vývoj a prostě jsou chvíli hodné a chvíli zlé, aniž by to jejich okolí nějak zvlášť vadilo. Mrtví náhodně ožívají a živí vesele korzují z kopule a zpátky. Jako, vážně? ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dokoukána první řada a na úvod musím říct, že nebýt pod seriálem podepsaní King a Spielberg a vědět, že to má víc jak jednu serii, na seriál bych se nedíval. Námět není vůbec špatný. Provedení je o mnoho tříd horší a snad v každém díle jsem několikrát žasl, co mizerní tvůrci dokáží přehlédnout či ponechat oku diváka. S pocitem toho, že třináctým dílem seriál končí, jsem všechno tohle zvládl překousnout. Najednou otevřený konec a také tu čtu, že závěr třetí řady je ještě otevřenější. To jde??? "Díky" přítelkyni to asi uvidím... tak uvidíme. ()

Reklama

meave 

všechny recenze uživatele

Práve som dopozerala posledný diel a premýšľam, prečo som sa nechala oklamať. Najprv som uvažovala, či je v každej komunite tak veľa ľudí postihnutých rôznymi formami idiocie. Potom sa začali chovať normálnejšie, tak som čakala nejaké vychodisko. Neprišlo ale nič. Iba pocit štyroch premárnených večerov. Veľké sklamanie po veľkom očakávaní. Asi to bola chyba. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Sociální experiment? Boží exodus? Nebo jen mimozemský inkubátor? Ať je to co je to... první serie celkem slušně navnadila. Druhá to naopak hodně slušně nakopadlo... Došlo na střídání, vzhledem k množství triků a akčních pasáží které konečně vypadají za ty prachy hodně slušně. Sice už to začínají být celkem slušné halůšky a tvůrci skutečně už čerpají uplně ze všeho možného a nemožného. Ale baví mě to čím dál tím víc i přes mé počáteční skepse. Už jen z hlediska názvu. když se asi v polovině serie přijde na to že se o žádnou kopuly nejedná, nýbrž o kouli... je ten název divnějiší čím dál tím víc. Ale budiš, pořát se tam něco děje a řeší... Obzláště když se ve 2serii k tomu přidalo trochu té brutality a žertování z dimenzema... Baví mě to o to víc. Obzláště pak ty epické konce.. kdy skutečně toužíte vědět co bude dál. Upřímně já chci 3S vidět už jen proto abych vyděl jak ta koule vymáčkne toho psichopatickýho zmrda jak pomeranč. (promiň Jofrre... už nejsi můj oblíbený numero uno psichouš. :D Jenže to se samozdřejmě nestane.. protože koule s ním má uplně jiné plány, jako vždy. :) A to mě na to m baví asi nejvíc... Ty zvraty. Ani né tak to očekávání v co se vyklube to růžový vejce. :D Takže pro zatím... to hodnotím velmi kladně. Prozatím. :) ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Karty jsou rozdány, hra může začít. Velmi solidní úvodní díl, v němž jsou nám představeni hlavní aktéři i nastalá situace. Teď už nezbývá než čekat, jak se nám to rozjede. Pilot - 80% --- Bylo to jako na houpačce, slabší díly střídaly ty lepší. Jako zábavná letní podívaná ale Under the Dome vcelku obstál. 1. série - 70% ()

Galerie (481)

Zajímavosti (16)

  • Když Joe McAlister připravuje smartphone, že si přehrají nahrávku, je přes jeho pravé rameno záběr na telefon, který má selfie kameru a přední reproduktor na levé straně. Na dalším záběru, detailu telefonu, jsou na druhé straně. (VinceCZ)
  • Kingova kniha, která čítá více než 1 000 stran, popisuje dění během jednoho týdne. Seriál stanice CBS se tohoto času nedrží, už od desáté epizody týden přesáhne. Producenti poznamenali, že se většina epizod odehrává během jednoho dne. Vaughan řekl, že jejich počínání King podporoval a že se mu líbí odbočky od jeho vlastního příběhu. Vaughan ještě poznamenal, že když poprvé přišli za Kingem s nápadem, že by lidé mohli být pod kupolí uvězněni i několik let, řekl prý, že mohou dosáhnout toho, čeho on nikdy nemohl, a že díky tomu pak může mít seriál jiné zakončení, než jaké bylo v knize. (zbyshek)
  • Dale 'Barbie' Barbara (Mike Vogel) je zobrazen jak jako malý chlapec dělá žlutý obtisk dlaně na červených dveřích, ale hned ve všech dalších záběrech je vidět, že má ruku od červené barvy. (KM Phoenix)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama