Reklama

Reklama

Russell Brand vytvořil po svém postavu roztomilého miliardáře Arthura Bacha, nezodpovědného sympaťáka, který celý život spoléhá na to, že ho z maléru vždycky dostanou dvě věci: jeho obrovské bohatství a celoživotní chůva Hobsonová (nositelka Oscara ®* Helen Mirren). Teď ho ale čeká osudová výzva: musí si vybrat mezi domluveným manželstvím s ambiciózní manažerkou Susan (Jennifer Garner), které by mu pojistilo jeho luxusní životní styl, a nejistou budoucností s tím, co se za peníze koupit nedá - jeho pravou láskou Naomi (Greta Gerwig). S nekonvenční pomocí Hobsonové podstoupí Arthur nejdražší riziko svého života a v nové verzi oscarové®* romantické komedie se naučí, co znamená být mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (287)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jedna za Helen Mirren, protože jinak... americky uječená stupidní komedie, která kalkuluje pouze s tím, jak by bylo báječné býti bohatým, projíždět se v batmobilu, chodit na party v batman kostýmu a konzumovat neomezené množství PEZ bonbónů z dávkovače s vlastní hlavou... Do toho Jason Winer zamíchal sex s prostitutkama, Jennifer Garner v o čísle menším korzetu a spostu a spoustu vodky, whiskey a vína. Výsledek je tristní: Arthur nejenže není komický, ale trapnost a lacinost z něj čpí jak líh z laciné vodky. A žádný další film s Russelem Brandem vidět rozhodně nechci. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak pekne poporiadku. Zozačiatku to bol jeden z tých filmov, keď sa človek sám nad sebou zamýšľa ako sa môže pozerať na takú blbosť. Pretože pozerať sa na egoistického večne ožratého retarda ako sa topí v peniazoch a rozhadzuje ich na totálne kraviny, tak to mi neprišlo ani trochu zábavné. Ale potom ako dostal Arthur od matky ultimátum, ten film razom začína byť naozaj schopný - a dokonca som sa dobre pri tom zabavil. Arthur postupne zisťuje, čo je to empatia a hlavne aký je to pocit, keď si niečo zaslúži vlastnou snahou (aj keď mu to trvá dlho-predlho). Niektoré scény a najmä tie dialógy a hlášky stáli naozaj zato. Aj keď to malo predvídateľný koniec, tak to nebolo až tak úplne priamočiare, za čo som veľmi vďačný. Russela Branda nejako obzvlášť nemusím, ale táto rola mu fakt sadla. No a Jennifer Garner v roli vypočítavej mrchy - tiež zvládnuté veľmi obstojne (aj keď v Butter to zvládla ešte lepšie). Nieje to žiadny film s veľkým posolstvom, ale na zabavenie celkom fajn (aj keď nie všetky žarty mi prišli až tak vtipné). ()

Reklama

OG_Swifty odpad!

všechny recenze uživatele

Obsah, neboli oficiální text distributora, lže hned v první větě, protože miliardář Arthur Bach není ani trochu sympaťák, nýbrž debil s velkým D na začátku. Jeho opilecké excesy nejsou ani trochu vtipné, samotný Russell Brand je ubožák a pravá láska Naomi v podání hnusný Grety Gerwig to jenom podtrhla. Odpad. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro filmy, v nichž se hýří penězi (kór když je to za takové nezbytnosti, jakými Batmobil, domácí kino, či maska Darth Vadera, bezpochyby jsou) a poslední dobou začínám mít slabost i pro Russella Branda, jehož herectví mě prostě baví. Parádně a především trefně obsazená komedie, u které jsem se několikrát nahlas zasmála, což se mi v poslední době (lépe řečeno v posledních měsících) poštěstilo zřídka. 70%. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nečekal že to řeknu, ale Russell Brand mě jako rebel přestal bavit. Možná to je tím, že tady kombinuje polohu rebela a přerostlého dítěte (to je mi panečku antagonismus - v překladu pro méně vzdělané píčovina). A to pak se mnou mají filmy těžké když mě nebaví hlavní postava. Na druhou stranu se musí nechat, že se v Arthurovi najde na dnešní dobu poměrně dost vtipných (čti vážně vtipných ne pseudo-vtipných) či jinak povedených situací a tím za mě má velmi výrazné plus. Ani ten typický sentiment a standartní rom-comové situaci mi tolik nevadily, snad jako by si z nich Winer i místy dělal srandu. Jasně že to nakonec zase skončí typickým hollywoodským modelem, ale tenktokrát mi prostě jeho balení nepřišlo zas tak úplně hloupé. No ale přesto, ten nudící Russell Brand... No co, třeba příště už mu dá někdo jinou roly. A když ne jinou, tak alespoň to snad už příště bude bez toho polovičního dítěte. Za tři z odřeným zrcátkem od Batmomobilu. Who wouldn't want to marry a sexy clown. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Arthur (Russell Brand) se ve filmu zmíní, že jeho otec zemřel ve 44 letech. Jedná se o poctu Stevu Gordonovi, režisérovi původního filmu z roku 1981, který také zemřel ve svých 44 letech. (Avalon820)
  • Russell Brand byl nominován na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herec. (Ded@M@tes)
  • Do kin byl snímek distribuován pod krycím názvem On the Rocks, což je odkaz na pokračování původního snímku Arthur 2: On the Rocks (1988). (Avalon820)

Související novinky

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

16.10.2011

To není bizarní forma nekrologu. Jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti je pořád mezi námi. Horší to bude s jeho postavou v mírně hororové komedii Rentaghost, kterou Tom Lennon a Robert Garant … (více)

Reklama

Reklama