Reklama

Reklama

Russell Brand vytvořil po svém postavu roztomilého miliardáře Arthura Bacha, nezodpovědného sympaťáka, který celý život spoléhá na to, že ho z maléru vždycky dostanou dvě věci: jeho obrovské bohatství a celoživotní chůva Hobsonová (nositelka Oscara ®* Helen Mirren). Teď ho ale čeká osudová výzva: musí si vybrat mezi domluveným manželstvím s ambiciózní manažerkou Susan (Jennifer Garner), které by mu pojistilo jeho luxusní životní styl, a nejistou budoucností s tím, co se za peníze koupit nedá - jeho pravou láskou Naomi (Greta Gerwig). S nekonvenční pomocí Hobsonové podstoupí Arthur nejdražší riziko svého života a v nové verzi oscarové®* romantické komedie se naučí, co znamená být mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (287)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ne, nejde o animovaný film Luca Bessona. Tenhle Arthur má milióny na kontě, opíjí se, užívá si s děvkami, chová se jako idiot, ale přesto se do něho zamiluje chudá dívka pro jeho fantazii. Ale no tak! Remake americké komedie roku 1981, kde si tehdy zahrál komik Dudley Moore, vznikl letos pod patronací města New York (což je znát na výpravě, která je občas spíše turistickým průvodcem), a s nekomikem Russellem Brandem. Možná že Američanům britský přízvuk hlavního hrdiny pronášený pokusem o dívčí alt přijde vtipný, ale jinak pojal svoji postavu bez špetky sympatie, bez nadhledu, bez nějakého vnitřního uvědomění, a navíc ji hraje stále stejně od začátku do konce, když by přece jen v určité chvíli mělo dojít ke zlomu. Kdo příběh nezná, je prostý. Naprosté pako s duší dítěte je milionářský synek v dospělém věku. Stále má chůvu a sluhu (což je změna oproti původnímu filmu, kde byl jen suchý anglický sluha), peníze rozhazuje oknem za blbiny, za večírky, sex a chlast, a divák si má říct, jé, ten je milý a sympatický, jako veselé zvířátko ze zoo, a jakou má bohatou fantazii! Protože tenhle spratek potká ženu svých snů, a svou fantazií v ní rozžehne spisovatelský talent... Ale! Rodina chce aby si vzal milionářskou dcerku druhého konsorcia, herdek, to je zápletka. Nic proti, jsou chvíle, kdy film pobaví. Většinou tam, kde přesně cituje originál včetně dialogů, a najednou máte pocit, že jste zpět v 80. letech a přijde vám divné, jak zde mohou znát internet, smatrphony a Harry Pottera, Hrají tu herecké hvězdy jako Helen Mirren, Nick Nolte nebo Jennifer Garner, která se snaží, ale prostě už holka stárne a není femme fatale ani náhodou. Celkově má film sám o sobě bláznivou strukturu, ale v rámci mezí, toho bláznění nakonec také moc není. Pobaví, vyšumí, odplyne. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jedna za Helen Mirren, protože jinak... americky uječená stupidní komedie, která kalkuluje pouze s tím, jak by bylo báječné býti bohatým, projíždět se v batmobilu, chodit na party v batman kostýmu a konzumovat neomezené množství PEZ bonbónů z dávkovače s vlastní hlavou... Do toho Jason Winer zamíchal sex s prostitutkama, Jennifer Garner v o čísle menším korzetu a spostu a spoustu vodky, whiskey a vína. Výsledek je tristní: Arthur nejenže není komický, ale trapnost a lacinost z něj čpí jak líh z laciné vodky. A žádný další film s Russelem Brandem vidět rozhodně nechci. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

tato ztřeštěná komedie o rozmařilém a výstředním miliardářovi není tak špatná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Od jiných podobných amerických blbostí ji odlišuje chvilkami inteligentnější humor, který se v tomto žánru moc nevidí - sice je někdy oplzlej, ale přes hranici, kterou snesi nepřejde. Bohužel ji trošku zhazuje kýčovitej přeslazenej románek, bez kterého to asi v Americe nejde. Na druhou stranu romantická linka filmu zase nebyla přehnaně sentimentální a vše se tak pohodově proplétá a vzájemně shazuje. Taky mi byla příjemná stylová a výpravná stránka filmu, která mu dodává punc "exkluzivity a luxusu". Jinak se jedná o remake, ale tentokrát mě originál podle zdejších recenzí vůbec neláká. Kvůli nižšímu hodnocení ho rád podpoří, a dávám aspoň tři hvězdičky, díky kterým by Vám mohl zpříjemnit letní odpoledne. Po náhodném druhém zopakování zvedám nakonec na slabší 4 hvězdičky, protože jsem se bavil i v zimě. A mimochodem jsem viděl i původní film z jednaosmdesátého a remake je pro mě o něco málo lepší. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Arthur nenabizi nic moc originalniho. Brand hraje opet toho samyho dobytka jako kdekoliv jinde, kterej dela vytrznosti na verejnosti, neustale chlasta a ma naprosto sileny kecy. Akorat, ze tady muze jeste pracovat s 950 milionama, takze jsou ty uchylarny v krapet vetsim meritku. Pribeh taky nenabizi nic moc originalniho a jeho vyvoj je vicemene jasnej od prvni do posledni minuty. Ale prave Brand, kterej opravdu vypada jak strhanej alkoholik, co nevi, co s penezma a vedlejsi postavy typu chuvy Mirren, ridice Guzmana, magora Nolteho a roztomily Gerwig vytahujou film do nadprumeru a dokazou dobre podat sebe studipnejsi for. Kterejch tu je opravdu dost, nastesti sem tam i neco originalniho a ne nejaky humusarny, i kdyz na skoro dvouhodinovy stopazi filmu precejen misty dochazi dech. Od Branda se bohuzel ale misty chce i nejakej dramatictejsi vykon a ten mu bohuzel moc nejde. Celkove ale povedena, prijemne natocena a vtipna komedie, takze s klidem muzu dat 4*. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Russell Brand je pro mě svým přízvukem ten nejbritštější britský brit a tak trochu mi vrtá hlavou jestli už je natolik značkou, že po svých původních především vedlejších rolích, dokáže utáhnout i celý film. Jsem stále na vážkách, sice není niajk výrazně trapný a ani závěr není až tolik pozitivní, jak by se dalo čekat, jenže je prostě jedním z mnoha a ničím výrazně nevyčnívá. Zábavná jednohubka, ale prostě konzumní produkt. Jedním okem (uchem) dovnitř a druhým zase ven. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Arthur (Russell Brand) se ve filmu zmíní, že jeho otec zemřel ve 44 letech. Jedná se o poctu Stevu Gordonovi, režisérovi původního filmu z roku 1981, který také zemřel ve svých 44 letech. (Avalon820)

Související novinky

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

16.10.2011

To není bizarní forma nekrologu. Jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti je pořád mezi námi. Horší to bude s jeho postavou v mírně hororové komedii Rentaghost, kterou Tom Lennon a Robert Garant … (více)

Reklama

Reklama