Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

salalala 

všechny recenze uživatele

Film to neni špatný a rozhodně má svůj význam. Příběhy všech osob jsou rozhodně zajímavé, ale přijde mi, že na osmdesát minut je tam toho děje hodně. Vztahy mezi postavami se pak nějak nestihnou vybudovat. Nevím, proč si ten policista vybral zrovna konkrétně toho Gregora, co ho k tomu vedlo? Je to spíš takové hodně nakouslé a nedořečené. Jinak ale Řehořek ukazuje, že talent má, atmosféru vytvořil dost dobrou, kamera byla taky hodně dobrá. Prokládání dokumentárními záběry ten film určitě oživilo a pomohlo mu. Nejvíc se mi ale líbila hudba, která vystihovala všechny polohy filmu. Horší je to s herci. Rostislav Novák je dobrý a důvěryhodný, ale König a Benoni jsou takový nevýrazní, což je škoda. Ale pořád je to dobrý film, nad kterým je možno se zamyslet a školní projekce jsou určitě dobrý nápad. 60% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce bezchybný polodokument, který ukazuje realitu o drogách. Po dlouhé době český film, který si na nic nehraje a svým zpracováním je originální. Po dobu celého snímku vypráví skutečné osoby, kterých se ta událost týká, jinak je hraný herci. Já se poučil a každý člověk by se měl aspoň jednou podívat než si začne s nějakou drogou. Realita je krutá a ty stavy, které opravdový feťák má jsou podchyceny víc ne skvěle. Za mě rozhodně doporučuji i těm, kteří si na českou produkci nepotrpí.. 8/10 = 80% ()

Reklama

Dydzej 

všechny recenze uživatele

PIKO je film, který je natočen ve dvou rovinách. V jedné se nám jeví jako dokument a v té druhé jako hraný film. Výsledkem je vcelku zajímavý filmařský kousek. V dokumentární rovině vypráví tři lidé o jejich začátcích a zkušenostech. Policajt, pak muž, který vymyslel nitožilí aplikaci pervitinu a zpěvák, který se tam nějak přimotal. Byli to vlastně také poslední přeživšíz téměř 200 člené party. V rovině druhé se tyto zážitky převádí do hrané podoby.Některé dialogy a záběry mi připadají lehce absurdní až umělé.To také kazí můj výsledný dojem z filmu. Co se děje týče, život ho napsal zajímavě a příběh jen potvrzuje Freudovu teorii: Za vším hledej sexuální trauma z mládí. Závěrem bych řekl, že jako naučný film mi to nepřipadá tak kruté a nechutné, jako jiné filmy o drogách. 40% ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Bravo!To, že Tomáš Řehořek má talent sme poznali už v jeho debute ,,Proměny,,.No a s PIKO-m, aspoň mňa utvrdil v tomto názore, že som sa nemýlil.Som rád, že konečne niekto v podobnom materiáli ukázal aj vlastnú cestu ako trochu okoreniť tento námet a vniesť do filmu trochu originality a novoty.Je síce pravda, že dokumentárne cykly brzdili tempo filmu, ale ako som už spomenul nebol to žiaden ,,cover remake á la Requiem for a dream made in Czech Republic,, , ale proste a jednoducho Řehořkovo PIKO s prekvapivo skvelým výkonom Rostislava Nováka. ()

divisak 

všechny recenze uživatele

Jako hraný dokument je PIKO dobrý film. Jen nevím, proč se namísto hudby poplatné tehdejší době užilo muziky (neplatí však pro celou stopáž filmu), jak kdyby to mělo připomínat českou obdobu Trainspottingu. Jinak prokládání s přímými účastníky dodalo rekonstrukci příběhu více na autenticitě, možná bych jen závěrečnému „posezení“ dal trochu více prostoru. Na každý pád záslužná práce o neúsměvném tématu, které si filmové zpracování jistě zasluhovalo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)
  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)
  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)

Reklama

Reklama