Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Docela dost se mi to líbilo. Umělecky dobře zpracované. Časová linka se mi zdála dost kvalitní. A ještě k tomu tam promlouvají postavy, kterým se to fakt stalo, proč ne? Dobře spracované, zajímavé příběhy a postavy i kamera a scéna byly dobré, co víc si přát. Osobně drogy nesnášim a tento film to ve mě jenom utvrdil, tedy asi splnil svůj účel, takže jednoznačně dobrý. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Unikátny dokument ukazujúci príbehy ľudí stojacich pri vzniku pervitínu. Svojim spôsobom máme šťastie, že ho môžeme vidieť, pretože z radov uživateľov ich prežilo veľmi málo. Prepojenie hraného a "obyčajného" dokumentu funguje veľmi dobre, k tomu treba pripočítať kvalitné spracovanie hranej časti tak z pohľadu hereckých výkonov, kamery, maskovania, ale aj minimalistickej hudby. A ak sa niekto niekedy pohrával s myšlienkou skúsiť pervitín, tak nech si PIKO pozrie a myslím, že ho to za tých 80 minút ľahko prejde. A netreba na to žiadne presviedčanie, stačia skutočné príbehy dvoch uživateľov. ()

Reklama

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Řehořek pojal zpracování snad brilantně. Jeho pojetí toxické psychózy a jakési rozdvojenosti člověka, kterého droga ovládne je takřka přesné a velmi dobře imitující. Kdo nevyzkoušel drogy nebo nemá zkušenosti s prezencí lidí feťáků asi ne moc dobře pochopí... ne film... ale otázku proč se do toho P.Gregor pouštěl. Cestu, kterou si feťák projde je opravdu "nezpáteční jízdenka". Člověk i když přestane, vydrží abstinovat nějakou dobu, tak se po čase někdy k tomu vrátí ... otázkou je jestli v té abstinenční době umře, a ne jenom stářím. Horyna měl přesně pravdu někdy na začátku filmu... 25-30% vnímání světa... to je přesně ten jedinej pocit, který je na peří to plus... Ale tím to hasne ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Piko má hodnotu experimentu a od diváka vyžaduje pozornost, kterou si ovšem umí technickými parametry náležitě vynutit. Výsledkem je film nejen s výbornou kamerou, ale i dráždivými zvukovými efekty. Rostislav Novák "Pavel" pak na sebe přirozeným výkonem v hlavní roli strhává pozornost, což sice v důsledku znamená, že zbytek hereckého obsazení tu žije v jeho stínu, ale rozhodně nejde o žádné lajdácké figurkaření. Například Miloslav König "Fífa" rozbaluje od Tajností naprosto odlišný výrazový rejstřík a je to zajímavá proměna. Tomáš Řehořek stvořil silný film. Nejen svým obsahem, ale především formou. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem Řehořkův pokus číslo jedna a vůbec se mi nelíbil. Piko je výborný. Spojení hraného a dokumentárního je výborný tah neboť spojuje napětí s nepopíratelnou pravdivostí příběhu a navíc vizuálně mi to přišlo výborné. Jediné co snad ubírá body (a možná je to jen moje nepochopení) je, že jsem se ztrácela v tom, kdo je kdo....Ale 4 hvězdičky bez debat, 80%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)
  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)
  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)

Reklama

Reklama