Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 2
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (82)

Nethar 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se obával, že mě to nebude bavit, přece jenom víme, že na některých fundamentálních záležitostech ohledně černých děr jsem se se Stephenem v minulosti neshodl :-))) ale zaujalo. Hezky to vše zopakoval a konečně člověk, se kterým si krásně rozumím v oblasti mimozemského života a tak nějak filozofie kosmologie vůbec ;-) ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Fenomenální dokument, o kterém bych se nestyděl tvrdit, že je jeden z nejlepších a nejzajímavějších, jaké jsem kdy viděl. Všechno je naprosto skvěle a poutavě vysvětleno, a i přesto si nakonec člověk připadá, že neví víc, než malé dítě. Animace někde možná maličko pokulhává, ale Into the Universe se nesnaží překonat Avatara, takže je jsem naprosto spokojen (v jiných dokumentech je to mnohem a mnohem horší). Stephen Hawking ukazuje, že i přes jeho svalové postižení je to jeden z největších mozků světa a jeho úvodní věta pro mně asi zůstane památeční: "Ačkoli se nemůžu hýbat a musím mluvit prostřednictvím počítače...v mojí mysli, jsem volný...". ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dnes už nebožtík pravdepodobne vie, v koľkých veciach sa mýlil. Veril v nekonečný vesmír, v mimozemské civilizácie, ale v stvoriteľa neveril. Všetko vzniklo samo a úplnou náhodou, prvého hybateľa však nikdy nevysvetlil. Z ničoho nemôže vzniknúť niečo. On sám ale povedal, že je veľmi nepravdepodobné, že by život vznikol len tak, ale nepovažuje to za zásadný nedostatok teórie, čo je tak vedecké, ako keď ja poviem, že viem o existencii nacistických koncentračných táborov ale nepovažujem to za zásadný argument proti nacistickej ideológii. Dokument je filmársky spracovaný skromnejšie, nič extra to nie je, svoju váhu dostáva len na pozadí rozprávania známeho génia. ()

VIPerson 

všechny recenze uživatele

Aliens - 3*,Time Travel 4*,The Story Of Everything 5*...jsem tolerantní,empatický člověk a nejsem ani zlý.Ale vyprávění a pohled Stephena Hawkinga mě dost iritoval a štval (nevěděl jsem zda cítit lítost,obdiv atd).Jako dokument o faktech,která mi byla přiblížená velmi efektivním a snadným způsobem je to však výtečný materiál a daleko zábavněji podaný než ve většině základních škol.Jinak Benedict Cumberbatch je skvělý vypravěč. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Fascinujúca a zároveň najzaujímavejšia téma ľudstva, no prvý diel sú len samé špekulácie o tom ako by relatívne mohol vzniknúť alebo vyzerať život vo vesmíre. No druhý a tretí diel a to cestovanie časom a vznik vesmíru sú témy trocha bližšie k realite podložené faktami. No môj názor je,že je až nepravdepodobné ako fyzici vedie presne povedať čo,kedy, ako a kde vzniklo tak s presným časovým odhadom.....Je len na každom z nás do akej miery sme ochotný tomu uveriť. Mne osobne sa dosť veľa vecí zdalo byť až moc okaté, ale čo ja o tom môžem vedieť keď niesom fyzik že? :) A musím naozaj vyzdvihnúť vizuálne efekty vesmíru ktoré boli famózne prepracované. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama