Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (82)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dnes už nebožtík pravdepodobne vie, v koľkých veciach sa mýlil. Veril v nekonečný vesmír, v mimozemské civilizácie, ale v stvoriteľa neveril. Všetko vzniklo samo a úplnou náhodou, prvého hybateľa však nikdy nevysvetlil. Z ničoho nemôže vzniknúť niečo. On sám ale povedal, že je veľmi nepravdepodobné, že by život vznikol len tak, ale nepovažuje to za zásadný nedostatok teórie, čo je tak vedecké, ako keď ja poviem, že viem o existencii nacistických koncentračných táborov ale nepovažujem to za zásadný argument proti nacistickej ideológii. Dokument je filmársky spracovaný skromnejšie, nič extra to nie je, svoju váhu dostáva len na pozadí rozprávania známeho génia. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

První vyprávění o potenciální existenci mimozemšťanů je skvělé, zajímavé a hodě mě bavilo, navíc po celou dobu doporvázeno pěknou animací. Takže zatím po prvním díle 4* Po druhém díle: Time travel. Druhé vyprávění Stephena Hawkinga je jedno s nejlepších, nejnapínavějších a nejzajímavějších co jsem kdy vůbec viděl, ono v podstatě moc dokumentů o cestování v čase není. Zde je ale cestování v čase vysvětleno tak srozumitelně a prakticky, že jsem neměl menší problém pochopit a uvěřit! Tohle mě neskutečně vtáhlo do děje. Time travel 5*. Po třetím díle. 5* :) Doporučiju pro všechny milovníky vesmíru a těm, co se chtějí něco dovědět. ()

Reklama

honzii 

všechny recenze uživatele

Všechno, co jste chtěli vědět o vesmíru, ale báli jste se zeptat v kostce. Perfektní shrnutí základních informacích, které o vesmíru známe a nejenom to. Také fantastické zamyšelní nad několika otázkami týkající se naší budoucnosti ale i přítomnosti v kosmu - otázka mimozemštanů, otázka cestování časem, nové technologie, které ještě neexistují. A to vše racionálně. ()

Devilian 

všechny recenze uživatele

Opravdu úžasný dokument a dá se nad ním skvěle přemýšlet. Informace jsou v něm podány výbornou a jednoduchou formou, takže se z toho i páťák základní školy dozví mnohem víc než ze 4. ročníku středoškolské fyziky, aniž by mu explodovala hlava. Tímhle se jen můj zájem o vesmír a budoucnost prohloubil a uvedl mě na cestu k dalším dokumentům (např. Cestování červí dírou s Morganem Freemanem). Zahoďte učebnice, je tu Hawking. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprosto maximálně pochopitelné zkratkové podání vesmíru jednoho z nejznámějších teoretických fyziků současnosti. Stephen Hawking o sobě na začátku každého ze tří dílů říká, že je taky ,,tak trochu" snílek. Mám však takový dojem, že u něho snění přesáhlo docela výrazně ,,tak trochu". Přesto je to jeho povídání, když už nic, tak velmi velmi zajímavé. Samotný dokument je zpracován rovněž pěkně. S hvězdičkou však musím jít určitě dolů, neboť dokument je založen z větší části na spekulacích a snění než na vědeckých podkladech, což pro někoho může sice být zajímavým zpestřením, ale na mě to působí spíše úsměvně. 4* ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama