Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se bývalý motorkář a člen gangu Sam Childers rozhodne pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou, je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají. Ignoruje varování svých zkušenějších kolegů a začne na vlastní pěst stavět sirotčinec v místě, jež ho nejvíce potřebuje – v samém středu teritoria ovládaného krutou Armádou Božího odporu, která verbuje do svých řad malé chlapce. Sam si však brzy uvědomí, že aby zachránil co nejvíce dětí, sirotčinec nestačí. Začne organizovat ozbrojené mise hluboko do území nepřítele, kde zachraňuje unesené děti.

Skutečný příběh Sama Childerse, drogového dealera, který se rozhodl od základu změnit svůj život a našel poslání jako zachránce tisíců unesených a osiřelých dětí ve válkou zmítaném Súdánu. Roli Childerse, zakladatele humanitární organizace Angels of East Africa, skvěle ztvárnil Gerard Butler. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (379)

somnar 

všechny recenze uživatele

Letošní Blind Side, jehož hodnocení se samozřejmě odvíjí jen a pouze podle toho, jak moc jste odolní proti křesťanským citově vyděračským a lehce manipulativním pohádkám. Já dávám 60%, protože Gerard Butler je mnohem víc cool misionář než Sandra Bullock (v tašce nemá jen bibli, ale i samopal) a tahne film hodně nahoru. Jen ty výkřiky typu "I will build a church!" prosím přístě vypustit. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

S KK mám jeden velký problém, no možná dva. Tím prvním je, že přerody Childerse jsou strašně zkratkovité a věnuje se to mnohem více těm méně zajímavým částem, kdy se z hajzla stává klaďák a té části, kdy se z klaďáka stává vraždící maniak, která je mnohem lepší a zajímavější, věnuje docela málo. Butler navíc hraje výborně a soustředit se příběh na kratší úsek detailněji, místo snahy zmapování celého "pracovního" života, byla by to mnohem větší pecka. Druhým problémem je, že se mi moc nelíbí co se v tomhle snímku děje. Postavit sirotčinec uprostřed válečné zóny je hodně špatný nápad. Napadlo Sama co s těma lidma bude dělat až vyrostou? ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Marc Forster, který se převážně soustředí na citlivá dramata (výjimku tvoří zatím poslední Bondovka) se rozhodl zpracovat silné téma těžkého života obyčejných občanů v Africe zmítané krvavými masakry, očima tvrdého motorkáře, který se díky jedné návštěvě kostela rozhodne v této nehostinné zemi a situaci postavit sirotčinec, zabít všechny zlé černochy a polemizovat o smyslu života. Zní to naivně a pateticky a takový je i celý film a výsledná režie, kterou Fosrster vyloženě nezvládá a dokazuje, že není takový talent, jak se původně zdálo. Příběh je patetický až hanba ale má tu výhodu, že se ohání titulem "podle skutečného příběhu", který si však tvůrci upravili k obrazu svému. Každopádně ani to film nezachrání a pro diváka tak zbude velkohubá, natahovaná nuda se špatnými herci, ještě horším scénářem a úplně nejhorší režií. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Drsný, skutečným životním příběhem ispirovaný "Kazatel Kalašnikov" není jen tak nějaký ubohý z palce té nejvzdálenější nohy vycucaný akčňák. Nedejte se mýlit obalem, ani názvem. Pokud překonáte počáteční půlhodinu, ocitnete se v chudé a zbídačené oblasti severovýchodní Afriky, v zemi zvané Súdán a budete vnitřně prožívat silné emoce s pocity obrovské bezmocnosti a křivdy páchané na nevinných dětech a jejich rodičích. U tohoto filmu vůbec nejde o to, jak moc nebo málo je zpracován po profesionální stránce, ale o tom, o čem vypráví a jaké poselství celému kulturnímu světu přináší. Proto dávám vyšší hodnocení, než jsem před shlédnutím odhadoval. Jistě, někdo může namítnout, že se jedná opět o jeden hrdinsko-akční tzv. misijně mírový americký škvár, když ovšem pominu tu poněkud přehnanou aktivitu hlavního hrdiny (včetně jeho zázračného myšlenkového přerodu), pak si odnesu to podstatné, co nám chtěli autoři sdělit. Tedy vědomí, že na tomto světě stále mezi námi žijí šílení lidé podobní Hitlerovi a jeho bandě gestapáků neštítících se žádné krutosti. Lidské zrůdy se mezi námi stále rodí, a ti morálnější proti nim musí pořád bojovat, někdy bohužel i se zbraní v ruce. Jen se pak ta "občasná mírová vojenská" domluva nesmí zvrhnout v trvalé násilí obhajované slovy o navrácení míru. To už jsme od USA i Sovětského Svazu (Ruska) slyšeli mnohokrát. PS: No, a ty verbalovy hloupé poznámky zde v komentářích chápu pouze jako nechtěně vyprodukovaný "humor" jednoho duševně nemocného uživatele. :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

O Konym jsem věděl už delší dobu, když se minulý rok rozjela velká kampaň proti němu, aby lidé na celém světě byli informováni o tom, co se v Africe děje. Následně na to vznikl film, který čeští distributoři pojmenovali trošku debilně - Kazatel Kalašnikov. Pro mě nepochopitelné, když je o člověkovi, který vlastně proti násilí důrazně bojuje...i když opět násilím. Každopádně na film jsem se neuvěřitelně těšil už několik měsíců a upřímně můžu říct, že během filmu jsem byl šíleně zklamanej. Gerard Butler by zase tak špatná volba nebyla, horší bylo samotné vyprávění. Vždyť jeho postava, Sam Childers, se ve filmu měla nějak vyvíjet od zlého k dobrému. Ve filmu to pak vypadá následovně. Zlý Sam odchází z vězení a je zlý. Pak provede pár zlých věcí a je neuvěřitelně zlý. Fetuje, zabíjí a je stále zlý. Jeho rodina začne věřit v boha a on se jim směje do ksichtu. Pak udělá mega průser a pochopí během půl minuty, že to co dělal, je špatné a najednou už sedí v kostele. Zde to tvůrci podle mě neuvěřitelně posrali. Já chtěl vidět najaký vývoj postavy a ne, že prostě zničehonic skočí z charakteru A do charakteru B a nikdo mi vlastně neukáže tu změnu. A to nebylo poprvé. Takovéhle šoky si film připravil hned několikrát a celkově mu důraz na city nebyl blízký, ba naopak. V takovém filmu je to hrozně škoda, protože o čem jiném, než o citech takový film je. Nicméně nemůžu říct, že by film byl úplný propad. Byly v něm scény, které za pozornost stály a neměly chybu. Jenže to nic nemění na tom, že film jako celek mě hned od začátku zklamal. Pak se to s ním totiž táhlo až do konce, než se objevily titulky a tam ten pravý Sam Childers. V tu chvíli jsem si uvědomil, že ten opravdový Sam je mi daleko sympatičtější, než celý film o něm. A to ani nemluvím o náboženské propagandě, která se tímhle filmem táhne. Ale tak budiž. Upírat mu ji nebudu. Američani to ve své zemi mají s církví trošku jinak. Haleluja. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Snímek je inspirován skutečným příběhem Sama Childrese, který byl zakladatelem humanitní organizace „Angels of East Africa“. (Terva)
  • První volbou pro roli Lyn byla Vera Farmiga, nabídku ale odmítla kvůli těhotenství. (oje)
  • Fotografie, ktoré ukazuje Sam (Gerard Butler) bankárovi vo chvíli, keď sa snaží získať úver, sú skutočnými fotografiami zhotovenými Samom Childersom v Sudáne. Vidieť ich tiež počas záverečných titulkov. (MikaelSVK)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Gerard Butler loví únosce

Gerard Butler loví únosce

12.08.2011

Když chcete v Americe udělat z knížky bestseller, ještě před publikováním prodáte filmová práva a zajistíte, aby s případnou adaptací bylo spojené nějaké zvučné hollywoodské jméno (které si za to dá… (více)

Forsterův kazatel s kulometem

Forsterův kazatel s kulometem

11.05.2010

Nejlepší na tom je, že jde o pravdivý příběh. Gerard Butler si ve filmu Marca Forstera Machine Gun Preacher, jehož natáčení startuje v létě, zahraje skutečně žijícího Sama Childerse, který žil kdysi… (více)

Reklama

Reklama