Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 2

VOD (1)

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (284)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se fakt těšil, trailer sliboval nabušenou podívanou, která se odehrává v prostředí asijského borde... ehm, veřejného místa. K tomu Lucy Liu, Russell Crowe a Jamie Chung? Zkrátka a dobře, nikdo mě nemusel přemlouvat dvakrát, abych se na tento film podíval. A výsledek mě... zklamal. Tenhle film trpí špatnou režií, kdy prostě někdo, kdo nemá talent a neumí režírovat, stojí za kamerou a dává povely. A takhle z toho nemůže vzniknout nic jiného než směsice něčeho, co neví, jestli se chce brát vážně nebo ne. Navíc se neumím rozhodnout, jestli je RZA horším režisérem, či hercem, protože to byl další problém, nevěřil jsem mu tu roli. Možná, kdyby obsadil někoho jiného a zůstal jen za tou kamerou... Nevím, nakolik tomuto filmu ublížilo to dramatické sestříhání (z původních čtyř hodin byl film zkrácen na 90 minut!) a upřímně bych se chtěl podívat na ten původní sestřih, možná bych byl spokojenější. Takhle musím napsat, že co zpočátku vypadalo jako parádní "guilty pleasure" film, dopadlo jako něco, co nejde pořádně identifikovat. 50 %. P. S. A když se film ze 70 % odehrává v tom, ehm, veřejném domě, který okupují pěkné Asiatky, je snad i hřích nemít ve filmu žádnou nahotu, ale vážně! :-) ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

"Quentin Tarantino presents" je krásnej titulek, kterej by chtěl mít ve filmu snad každej, v případě železný pěsti mi to však navozuje dojem, že si ho tam RZA dal bez jeho vědomí jenom proto, aby po tom štěknul alespoň nějakej vořech. Tahle sračka je důkazem toho, že ne každej sen by se měl plnit a že někteří "umělci" z jiný branže, než je film by neměli tak urputně usilovat o jeho realizaci. Pokud vás totiž dokáže nasrat už jenom voice-over sdělující cosi o příběhu, co příběhem snad ani nazvat nelze, tak se někde stala fatální chyba. Tím spíš, že celý to nasrání přišlo už asi po třech minutách filmu, kde sice cákala krev i z obrazovky (což je fajn), ale režijně by celou tu rubanici natočilo líp i pětiletý díte s rouškou na očích. Nehledě na to, že kombinace černoch + feudální Čína + vymaštěnej hip-hop nejde vůbec dohromady (to je věc, kterou by zmáknul fakt jenom Tarantino). ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Po více než 2 letech jsem se na tenhle snímek podíval znovu a musím změnit hodnocení na plných 5 hvězd! Nemám tomu co vytknout, příběh je skvělý, je zde parádní herecké obsazení, všichni hrají své postavy skvěle a je zde spousta kung-fu soubojů doplněných hudbou od RZA a tato kombinace se mi opravdu líbí. Navíc se to odehrává ve skvělém prostředí u Růžového kvítku a tak po celý film se můžeme dívat na krásné Asiatky. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Bum, Bác, krev stříká až do sousedství a bojovníci mají křídla, neboť vypili 2l redbullu. RZA chtěl možná tímto dílem věnovat poctu starým, dobrým BU-FU filmům, ale jaksik se mu to nepovedlo. Trpěl jsem kdykoliv, když se RZA ukázal na monitoru. Proč ? Neboť jeho mluva, to hihňání se nedalo vydržet. Doufal, jsem že vysolí aspoň jednu srozumitelnou větu. No dále ty b(l)itky, kde bojovníci při utržené ruce, vyprodukují tolik nekvalitně zpracované krve, že by naplnila nejednu hlubokou nádrž. Takže zbývá už jen příběh, který je nudný a v neposlední řadě obsazení, kde mě uchvátil jen Batista. 45 % ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Přeplácaný, velkolepě vypadající eintopf, tvářící se jako „čína“, uvařený na nesmyslné historce a ochucený snad vším, co kuchyně béčkového kina nabízí. Spousta kung fu, bizarních zbraní, středověkých kulis, ve kterých se rapuje ostošest, stříkající krve, nadpřirozena, humoru i dojemných okamžiků, krásných asijských holek, tajných spolků bojujících o moc a padouchů, kteří vypadají jako čerti z klasických českých televizních pohádek. A mezi tím vším se zmateně potácí vykulený černoch, který by měl být hlavní postavou, a nějak se mu pořád nedaří protlačit do první řady. V jednotlivostech je to fajn a našel jsem si tu spoustu skvělých scén i drobných potěšení, jako celek to však poněkud selhává. Přesto, a i když je každý výborný moment vyvážen nějakým záporem, začal jsem se zhruba v půlce filmu bavit. To když jsem se konečně dokázal s naladit a sledovat vše jako ulítlou zábavu pro fanoušky, kteří milují tarantinovský styl a vyrůstali na sedmdesátkových kung fu melách. Podrženo sečeteno.. jako zábavná jednohubka s trochou tolerance ujde, ale nic, k čemu bych se vracel. Kult z toho asi nebude. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Prvý zostrih filmu mal niečo cez štyri hodiny. (Crybaby)
  • Poté, co je Jack Knife (Russell Crowe) postříkán kyselinou a opře se o protější zeď, je vidět, že není kamenná, ale pouze dekorativní. (p3tris)
  • V jedné z rolí se objevil Cung Le, ve Vietnamu narozený Američan, který získal titul šampiona pod kickboxerskou organizací ISKA a IKF v Kickboxu a Sanshou se zápasovým skóre 17:0. V době uvedení filmu zápasil v MMA v organizaci UFC. Současně je bývalým šampionem organizace Strikeforce ve střední váze. (JardaBauer)

Reklama

Reklama