Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (288)

ivishka 

všechny recenze uživatele

My dva - já a tento seriál PLL si rozumět nebudeme. Viděla jsem pár dílů přiznám se nesourodě a vůbec bez nějaké návaznosti a řekla jsem si - v čem je asi tak zakopaný pes? Proč všichni tak žerou tento seriál? Tak jsem se odhodlala pustit si v originále tento seriál a přiznám se, že po prvním díle (skoro celém) jsem došla hned k několika závěrům. Seriál se snaží být přehnaně záludný, záhadný, zajímavý, napínavý a dramatický. Ale víte co? On není! Místo toho mi do ucha prala laciná hudba, mé oko drásalo hned několik 15tiletých slečen přesně takovým způsobem jak mě štvou jiné podobně nafintěné holčiny... A herečka Holly Marie Combs, kterou mám ráda už od dob Čarodějek si jen málokdy "škrtla". Jsem typ člověka co ho baví sledovat napínavé a opravdu hezky rozehrané vztahy mezi postavami(např. seriál Ringer, který mi předčasně ukončili je toho důkazem), ale tady je takový jakoby laciný přístup bez hlubší perspektivy. Jednoduše nic pro mě. ()

claudel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi každého filmového a seriálového fanouška při sledování Pretty Little Liars musí napadnout kombinace Zoufalých manželek, Twin Peaks a nějakého seriálu ze střední nebo vysoké - Gossip girl, Beverly Hills apod. A já jsem měl všechny zmiňované seriály moc rád, takže jejich kombinaci nadšeně vítám. Obzvláště si libuji v tajemných příbězích, kdy se pátrá v minulosti, tahají kostlivci ze skříně a vhodně servírují dějové zvraty. Nad nějakým klišé jsem schopný přimhouřit oči. Hodnotím zatím po první sérii a prvním dílu druhé série. ()

Reklama

Lauri 

všechny recenze uživatele

Naprosto se ztotožňuji s komentářem HollyW. Napřed ohromná zvědavost, jak se bude děj odvíjet, ovšem v druhé série už mám pocit, že jsem viděla vše, co jsem potřebovala, a můj zájem upadá.. Hrdinky jsou sympatické, krásné a dobře oblečené. Ovšem na jejich styl se můžu podívat během 2 minut na Google a neztrácet čas u seriálu. ()

Angelic-77

všechny recenze uživatele

Místy až moc předvídatelná a jednoduchá teenage pohádka, která se zjevně inspirovala u úspěšnější a z mého pohledu i povedenější Gossip girl. Když chcete na tři čtvrtě hodiny vypnout mozek a pobavit se u některých primitivních zápletek, u kterých nemusíte ani na vteřinu přemýšlet, jelikož vám hned vzápětí tvůrci Pretty little liars polopaticky naservírují rozuzlení, tak by měl být tenhle seriál jasná volba. Zatímco zmiňovanou Gossip girl v pohodě zkousnou lidi ve věku 20+, tenhle seriál je skutečně jen pro teenagery, z toho důvodu ho ani nebudu hodnotit, poněvadž by to bylo z mé pozice neobjektivní. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane dobrý seriál v tom, že hoci má teenage formát, prináša tajomstvo a človek môže hádať, kto je ten tajomný "A". Na strane druhej to trvá veľmi, veľmi dlho, kým sa to tajomstvo odhalí. No a medzitým sledujeme, ako dievčatá vo veku 15-16 rokov hrajú oveľa staršie herečky, no a tieto pseudo pubertiačky striedajú milencov ako ponožky, podvádzajú na každom rohu - v celom seriáli nie je jediná postava, ktorá by to neurobila, no a samozrejme riešia coming outy a lesbické skúsenosti. Prvé série sa stali pre mnohých až návykové, ale ako to je skoro s každým úspešným seriálom, potom sa už točilo len preto, aby sa zarobilo. ()

Galerie (1 798)

Zajímavosti (47)

  • Takmer každý člen obsadenia vedel, kto je v skutočnosti "A" okrem Lucy Hale (Aria Montgomery). Neverili jej, že dokáže udržať tajomstvo, v jednom rozhovore sama priznala, že v tom nie je dobrá. (WalterIK7)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama