Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

consuela1 

všechny recenze uživatele

Krása vtěsnaná do dvaceti minut, které jsou nezapomenutelné do konce života. Jímavé potvrzení mé vlastní profesní zkušenosti: handicap nestaví hranice, a pokud ano, dají se překonat, i kdyby měly sebeostnatější dráty. Samostatnou zmínku si zaslouží Mr. Mendez- a to nejen za vysoce přitažlivý zevnějšek... ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

s Nickem jsem už viděl tohle motivační video, takže jsem zhruba věděl, do čeho se pouštím.. a jsem nadmíru spokojen, tohle by si zasloužilo celovečerák (na kterém se podle zajímavostí pracuje ? ).. "čím větší utrpení, tím větší triumf" ()

Reklama

TheTrox 

všechny recenze uživatele

Aby se mi takto líbil krátkometrážní film to se ještě nestalo. Cirkus celkově nemám moc rád, ale po zhlédnutí tak exceletního snímku, kdy jsem úplně hltal to krásné prostředí, prostředí plné příběhů lidí, které jsou tam skvěle zachyceny. Nick Vujicic zahrál přímo skvěle, je až neuvěřitelný jak může takový člověk jako on milovat život a radovat se z něj každý den, i přes to, jak vážné zdravotní postižení má. Když to shrnu, tak níž jak za 5* dát nemůžu! Celkové hodnocení: 90% ()

Jinoch 

všechny recenze uživatele

S otevřenou pusou jsem hleděl na toto krátkometrážní drama plné lidskosti a překonávání vlastních hranic... Film nejen, že plně splňuje hlavní předpoklad žánru (tedy předat divákovi myšlenku, popřípadě určitý náhled na problém), ale jde ještě daleko dál... Butterfly Circus nám spíše než smyšlený příběh předkládá náhled do skutečného Nickova života - na to, jak vnímal okolní svět, svůj handicap a jak ho (následně) dokázal překonat, aby dnes mohl být inspirací pro mnohé další... Film nám navíc kromě ústřední myšlenky nabízí i podmanivé zpracování cirkusového prostředí, kde plně vyniká jak vizuální, tak hudební stránka věci. A ještě jednu věc bych zde chtěl vyzdvihnout a tou je skvěle zvolená stopáž filmu, která dává přesně tolik prostoru, aby mohla vyniknout hlavní myšlenka, ale není zároveň příliš dlouhá na to, aby se objevila jakákoliv hluchá místa.. Butterfly Circus mě zkrátka neskutečně zasáhl a jiným hodnocením než tím nejvyšším bych si sám lhal do kapsy... 90% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Tento kraťas je z ranku pozitivních filmů, které mají tu sílu dodat energii a chuť do života. Vím, že může působit vyumělkovaně, sentimentálně a teatrálně, ale to není v tomto případě podstatné. Hlavně, že je kvalitně zpracovaný a nese důležité poselství. Čtyři hvězdičky si tentokrát neodpustím a doufám, že tohle nikdo na celovečerák nebude roztahovat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Film je inspirovaný klipem Soul To Squeeze (1993) od Red Hot Chili Peppers. Ve filmu jsou vidět odkazy jako např. na jednom z prvních záběrů můžeme vidět maringotku, na které jsou postraně napsaná jména: Hans a Otto. Ve filmu můžeme vidět stejno jmenné postavy: Hans ( Eduardo Verástegui) principála cirkusu a Otto (Doug Jones) hadí muž. V klipu je taktéž vidět Ottův představitel D. Jones. Stejně tak jak ve filmu, i v klipu se objevuje jako hadí muž. Celé rozestavění cirkusu, vzhled maringotek a postav se dosti filmové adaptaci zjevně podobá. (HyenaSheep)
  • Natáčení probíhalo 12 dní. (heyda)
  • Filmový štáb včetně herců a komparzu čítal 150 osob. (heyda)

Reklama

Reklama