Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

dajenka009 

všechny recenze uživatele

Taktéž cirkusové prostředí nemusím, ale tohle mě nadchlo hned od prvopočátku. Obraz dvou světů lidí. Ten první si z Willa udělal atrakci a nedokázal jej přijmout takového jaký je. Nezažil jistě ani kouska citu. A ten druhý naopak přijal fakt, že Will je handicapovaný a všichni věřili, že také objeví své vnitřní Já, které bude moci světu dokázat, že není jen bytost bez končetin. Je to krásné 20 minutové motivační video.. Od Nicka Vujicice jsem shlédla mnoho videí, které člověku vždy dodají kousek síly a energie do života. Člověk si pak mnoho uvědomí :) Přikládám píseň "Something more" od Nicka Vujicice s českými titulkami - http://www.youtube.com/watch?v=3XqypfUZp1Y ()

MatesMS21 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní film, po jehož shlédnutí sem si připadal jako bavlněná košile zmačkaná týden v batohu. Kdybych věděl, že mě za deset minut zmačká, roztrhá a rozemele srdíčko na cucky, asi bych se na to stejně neuměl připravit a dopadl bych nemlich stejně. Příběh o cirkusu, v kterém každý nehledě na svůj pohnutý osud může být hvězdou (atrakcí) nejen vizáží, ale hlavně způsobem, jak se s osudem vypořádá. Příběh o naději a úctě. Několik málo minut pozitivní energie, která z vás vyprchává zatraceně pomalu. ()

Reklama

balcazar 

všechny recenze uživatele

"Nie je nič dobré na demonštrácii fyzických deformácií." Každý človek je výnimočný, len musí prísť na to, čím. Predsudky, pozeranie sa na druhých cez prsty sú rakovinou ľudského charakteru. Krátkometrážne filmy nepozerávam, preto sa ešte ťažšie ako inokedy (nerozhodnosť u mňa celkom bežná) rozhodujem, aké hodnotenie udeliť. Čítam v komentároch, že to je vlastne skutočný príbeh, preto je možné, že po ďalšom pozretí odpálim plné hodnotenie. ()

Jamajdzan 

všechny recenze uživatele

Tento film bychom snadno mohli obvinit z nadměrného útoku na city diváka, místy možná až z citového vydírání. Ovšem pokud by se tolik nepodobal skutečnému příběhu hlavního herce, který jak sám říká, zůstává navzdory všem nedokonalostem dokonalým Nickem Vujicicem. Další nádhernou postavou je Mr. Mendéz. Ten si na rozdíl od většiny lidí dobře uvědomuje, že žádný člověk není omyl, a tak postavil svá představení na jednoduchém pravidle: Čím hlubší je jáma beznaděje, tím vyšší a slavnější bude odraz vzhůru, až se z ní povede člověka vyhrabat. A díky tomu můžeme během 20 minut vidět skutečnou proměnu lidských housenek v krásné motýly. ()

kajda.l

všechny recenze uživatele

Definice amerického snu po duchovní stránce? Působí to tak. Spousta lidí zde píše, že svět je plný lidí, kteří se postiženým a jinak odlišným lidem posmívají, ano je to hnusné, ale zároveň nevím, proč bych měl tyto lidi litovat či se jimi nechat dojímat. Plakal jsem, ale jinak než tvůrci zamýšleli. Slabé tři za kouzelnou atmosféru starého cirkusu. Pokrytecký a zbytečný film. Na motivační video pana Vujicice se ovšem rád mrknu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo 12 dní. (heyda)
  • Krátkometrážny film videlo viac než 10 miliónov ľudí na celom svete, čo odštartovalo prípravu jeho celovečernej verzie. (MikaelSVK)
  • Film je inspirovaný klipem Soul To Squeeze (1993) od Red Hot Chili Peppers. Ve filmu jsou vidět odkazy jako např. na jednom z prvních záběrů můžeme vidět maringotku, na které jsou postraně napsaná jména: Hans a Otto. Ve filmu můžeme vidět stejno jmenné postavy: Hans ( Eduardo Verástegui) principála cirkusu a Otto (Doug Jones) hadí muž. V klipu je taktéž vidět Ottův představitel D. Jones. Stejně tak jak ve filmu, i v klipu se objevuje jako hadí muž. Celé rozestavění cirkusu, vzhled maringotek a postav se dosti filmové adaptaci zjevně podobá. (HyenaSheep)

Reklama

Reklama