Reklama

Reklama

Středoškolák Nathan Harper trpí návaly zlosti a sám sobě připadá cizí. Nevychází příliš ani s rodiči, kteří jsou na něj přísní, a navštěvuje psycholožku Bennettovou. Když se spolužačkou Karen pracují na školním referátu o pohřešovaných dětech, najdou na internetu fotografii malého chlapce. Na stránce simulující jeho dnešní podobu objeví Nathan sám sebe. Zjistí, že se jmenuje Steven a jeho rodiči jsou Lorna a Martin Priceovi. Spojí se on-line s adresou, ale netuší, že je odposloucháván muži kolem bývalého agenta srbské tajné služby Nikoly Kozlova. Ti záhy přijdou k nim domů, zabijí matku i otce a vyhodí dům po povětří. Nathanovi s Karen se ale podaří uniknout... Nathan volá policii, ale na lince se mu ozve agent CIA Frank Burton. Nathan je nedůvěřivý. Nakonec Nathanovi i Karen pomůže psycholožka Bennettová, která pracuje pro CIA. Harperovi byli také agenti. Nathanův pravý otec Martin Price je nezávislým tajným agentem a podařilo se mu ukrást Kozlovovi seznam pětadvaceti politiků a důstojníků CIA, kteří někdy prodali státní tajemství. Kozlov chce Nathana dostat, aby mohl Pricea vydírat a získat seznam zpátky... Nathan s Karen dostanou od Bennettové adresu, kde se mají zatím ukrýt. V bytě, který patří Martinu Priceovi, sebere Nathan pistoli a mobil. Když oba zjistí, že jsou jim CIA i Kozlov v patách, prchají odtud... Nathanovi se podaří několikrát odrazit útok Kozlovových mužů, pak ho najde Burton se svými muži. Nathan mezitím zjistí, že na mobilu z bytu je otcův seznam. Dojde mu, že je na něm i Burton, který se ho snaží dostat dřív, aby své jméno vymazal. Když je pak napadne Kozlov, Nathan s Karen znovu utíkají. Kozlov Nathana kontaktuje a vyhrožuje mu zabitím jeho přátel. Nathan mu řekne, že mu seznam vrátí, a dá si s ním sraz na stadionu během baseballového utkání... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (396)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně návštěvy kina nelituji. Hlavní představitel fimu Taylor Lautner mě zaujal, nebyl perfektní, ale to nevadí. Celkově se mi na filmu líbila reálnost a ne akční střílení, kdy hlavní hrdina dokáže všechno. Film se pozvolně vyvíjel, měl napětí a především nepředvídatelnost. Akce zde byla a i něj aký malý souboj, ale to není podstatné ve filmu. Herecké obsazení bylo výborné. Lily Collins se mi líbila, Sigourney Weaver příjemná, Jason Isacs dobrý a charismatický Michael Nyqist. Konec filmu mohl být lepší a dořešenější. Přesto pro mě velmi zajímavý akční film s nádechem dramatu. Celkově film hodnotím na 82% = **** ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Fuj, jsem rád, že jsem tu hodinu a tři čtvrtě vydržel bez zažívacích potíží, protože tohle je v rámci žánru snímek asi s nejmenší snahou o jakoukoliv inovaci a ukázání něčeho inovativního, co jsem tisíckrát neviděli. Tragický výkon Lautnera opravdu nepomáhá, koukat se dá aspoň na Lily a Sigourney je v tomhle opravdu naprostá škoda. Plus za vyloženě odporné počítačové triky při jízdě vlakem fakt nemůžu dát nic lepšího než tohle a to se to blíží spíš k odpadu. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výborná akční oddychovka pro náctileté. Zpočátku mě trochu děsilo obsazení Lautnera, ale nakonec se docela dobře probojoval. Na Lily Collins se dobře koukalo a doufám, že se tato sympatická slečna prosadí a zahraje si v dalších filmech, protože talent má... a navíc to její atypické obočí je děsně sexy. Rovněž potěšilo obsazení Sigourney Weaver, jen škoda, že neměla více prostoru. Scénář mi přišel nedotažený - po skvělém a pomalu budovaném rozjezdu nabere film až moc velký spád a z původně mysteriozního snímku se stává jednoduchá akční řežba, jejíž vyvrcholení působilo až moc happy-endovsky. Film ale rozhodně zábavný je a pokud od toho nebudete čekat dalšího Bourna, budete spokojení. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Předně musím říct, že ještě než se tenhle kousek dostal do kin, vzhledem k traileru a žánru jsem se na film těšil (podobně jako na Colombianu). Pak jsem viděl podprůměrné hodnocení a nadšení pohaslo. A co jsem viděl já? Dost slabý úvod, který nevytvořil dostatečnou atmosféru a nevzbudil mou pozornost, aby to, co přišlo pak mohlo ve světlých momentech náležitě zapůsobit (romantika, napětí). Hlavní hrdina je prkenný namakanec bez charismatu a s prasečími očky, který neumí hrát a po boku má náctiletou kočku; děj celou dobu skoro nefunguje, takže jediný, kdo mě dokázal jakž takž zaujmout byl Michael Nyqvist. Koukat se na to dá, ale nikomu bych to nedoporučil. A ač bych aspoň kvůli žánru chtěl, tak mu nemůžu dát ani 3*. # příběh 4 | hudba 7 | humor 0 | akce 6 | napětí 3 | pustil bych si znovu 4 ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavná a napínavá záležitost. A jen proto, že tam hraje Taylor Lautner, nebudu snižovat hodnocení. Je pravda, že byste našli tucet dalších herců jeho generace, kteří mají přirozenější herecký projev, ale tady to nepůsobí nijak zvlášť rušivě. Lily Collins je pohledným doplňkem hlavního hrdiny a to vlastně stačí. Akcí se nešetří a všichni zúčastnění působí tak, že prošli alespoň základním kurzem rozdávaní pěstních úderů. Před projekcí bych to nečekal, ale opět musím zopakovat, že Abduction je zábavnou jednohubkou s parádním hereckým obsazením. Tečka. 70% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • Snímek Bez dechu vychází ze stejné příběhové premisy jako televizní film The Face on the Milk Carton z roku 1995. Ten vypráví o patnáctileté dívce, která uvidí svojí tvář na krabici mléka (jedno z míst, kam se v USA tisknou fotky pohřešovaných dětí) a začne si skládat dohromady svojí skutečnou minulost. (POMO)
  • Ve scéně, kdy Nathan (Taylor Lautner) sedí s Frankem Burtonem (Alfred Molina) v bistru, je možné si všimnout, že se během střihů mění hladila nápojů v jejich sklenicích. (Aknah)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama