Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada popisuje, jak Sherlock čeká na další tah Moriartyho, který má být mrtvý, a Watson s Mary se věnují nové životní náplni: rodičovství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (99)

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec série zdařile završuje povedenou adaptaci, až si člověk nerad připouštím, že to celé končí. Druhý díl patří k těm nejlepším a když si vezmu celou škálu závěrečných dílů seriálů, tak je na tom Sherlock velmi dobře. Možná nebýt horšího prvního dílů, pořád by si zasloužil tu pátou hvězdičku......8/10 ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Nj, Sherlock s další sérií definitivně potvrdil, že ztratil mnoho ze svého kouzla. Místo zábavných případů s jednoduchou, ale chytrou pointou nabízí citové ždímání, megalomanské případy a dost se v tom všem ztrácí. Bohužel. Poslední díl mě na rozdíl od předchozích dvou alespoň bavil, ale ani tak nemůžu říct, že tohle citově laděné brouzdání v Sherlockově paměti nějak ohromí. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec jsem se rozhodl nehodnotit každý díl zvlášť, ale celou sérii. Ty doby, kdy jsem netrpělivě čekal, až bude venku celá série a pak dal všechny tři díly během jednoho večera, jsou nenávratně pryč. Líbilo se mi to, ale mám pocit, že kvalita jde od třetí série dolů. První díl byl takový neslaný nemastný, ty další dva mnohem lepší. První dvě série pořád vedou. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá hvězda utekla jen o kousek. A to hlavně díky první epizodě, která byla silně podprůměrná, až jsem u ní usínal. Nicméně druhý díl ukázal plné kvality tohoto seriálu. Škoda pak poslední části, která ony kvality měla, ale natolik překombinované, až to bilo do očí. A tak tedy tu je výsledek a s ním 80%, které si dle mého čtvrtá série zaslouží. A to je stále palec nahoru. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock to skončil ve velké parádě. Haters gonna hate, ale dle mého si autoři udrželi kvalitu i ve čtvrté sérii a ačkoliv mnoho lidí nemohlo pochopit některé scénáristické glitche z prvního dílu, nakonec se opět ukázalo, že Steven Moffat má vše dostastečně promyšlené a ty roky čekání stálo za to. A třetí díl naprosto vytřel zrak, takže rád budu vzpomínat. Cumberbatch s Freemanem jsou zkrátka nesmrtelní.. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Scéna, v ktorej Sherlock požiada pani Hudsonovú, aby mu pošepla meno antagonistky "Norburyová" (orig. "Norbury"), kedykoľvek sa jej bude zdať, že je namyslený či príliš sebaistý, naráža na podobnú žiadosť, ktorú dal Sherlock Watsonovi v knižnej predlohe príbehu Arthura Conana Doylea "Žltá tvár" ("The Adventure of the Yellow Face"). V nej je Norbury miesto jedného z prípadov, v ktorom zlyhali schopnosti tohto slávneho detektíva. V oboch prípadoch je to symbol Sherlockovho prenáhlenia sa a precenenia svojich schopností. (Phosphorus)
  • Pevnost na šírém moři, kde se odehrává tato epizoda, je ve skutečnosti na ostrově Svaté Kateřiny ve Walesu u města Tenby, která je v době odlivu přístupná přes pláž suchou nohou. (kowalski)
  • V této epizodě je vidět perfuzor od společnosti Braun v tzv. space systému. (Winster)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno