Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada popisuje, jak Sherlock čeká na další tah Moriartyho, který má být mrtvý, a Watson s Mary se věnují nové životní náplni: rodičovství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (100)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na prvé pozretie celkom slušná facka verným fanúšikom predchádzajúcich troch, respektíve dvoch obľúbených sérií. Na ten druhý mi ale jednotlivé epizódy nepripadali ani zďaleka tak zmätočné a Gatissovým a Moffatovým zámerom celkom rozumiem. Asi mi prospela ročná pauza, kdežto predtým som si epizódy druhý krát pozrel asi až s príliš krátkym odstupom. Má to svoje chyby, divák už nezažíva neopakovateľný vow efekt spred pár rokov a musí sa ešte viac sústrediť, aby pochopil o čo ide. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock to skončil ve velké parádě. Haters gonna hate, ale dle mého si autoři udrželi kvalitu i ve čtvrté sérii a ačkoliv mnoho lidí nemohlo pochopit některé scénáristické glitche z prvního dílu, nakonec se opět ukázalo, že Steven Moffat má vše dostastečně promyšlené a ty roky čekání stálo za to. A třetí díl naprosto vytřel zrak, takže rád budu vzpomínat. Cumberbatch s Freemanem jsou zkrátka nesmrtelní.. ()

Reklama

filmsim 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně nejkolísavější série. První dvě série jsou perfektní, třetí byla průměrná až běda a ve čtvrté se to celé překombinovalo. První z trojice se nesl v duchu průměrnosti třetí série, jednoduchý děj a otravné chování všech našich oblíbených charakterů, ani špičkový vizuál už to nijak nemohl zachránit a překvapivé úmrtí na konci němělo šanci nikoho zasáhnout. Druhý díl se zčistajasna sápal po kvalitách prvních sérií. Povedená kriminální zápletka, špičkový děsivý záporák v podání Tobyho Jonese a opět sympatické duo Sherlocka s Watsonem. Díl měl skvěle nasazené tempo, které ani ke konci neztrácelo dech a z celého dílu jsem byl nadmíru spokojen, kromě divného cliffhangeru na konci. Právě zmíněné překvápko na konci se proměnilo ve třetím dílu do čehosi naprosto šíleného. Vše se začalo vyvíjet nerealisticky a až moc překombinovaně, celé rodinné drama nebo co to mělo být, bylo absurdní a celý díl se tak proměnil asi v nejhorší díl ze všech sérií. Né že by tak nudil nebo měl až příliš jednoduchou zápletku, problémem jsou nerealistické a nepravděpodobné zvraty a spousta dějových berliček a chyb, překombinovanost v tom nejhorším světle. Celá série se souhrnně špatně hodnotí, ale slabý nadprůměr to stále je, 5.5/10. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock přestal mít linku, ačkoliv se snaží tvářit, že ji má víc než kdy dřív. I přes tu příběhovou propojenost napříč sériemi vlastně ve výsledku každý díl dopadá spíš jako speciál - nakombinovaný z fanouškovských konspirací a tvůrcovských klišé odkazujících se na sebe sama (to je tak maximálně ještě v pořádku). Ta touha po inteligentní a odosobněně vtipné pointě, která dřív rozsekávala hutné kriminální případy, přerostla v emocemi přeplácnutý seriál, kdy se rádoby chytrý zvrat objeví co minutu, jenom aby se domnělá laťka smartass provedení zápletek a jejich technického zpracování mohla pořád zvyšovat. Jenže zůstává u toho chytrého zpracování - řemeslně Sherlock fakt ještě stoupl a režijně to není vůbec špatné, přiznejme kredit . Bohužel, o co složitější děj se spoustou wow twistů Moffat s Gatissem nabídnou, o to prázdnější a nesmyslnější je ve výsledku příběh. Samoúčelný nablýskaný alibismus - ehm, celkem povrchní umění, ne, pánové? Sami jste z Sherlocka vytvořili blázna, který si musí svoje případy vymýšlet, aby nějaké vůbec měl. Fakt by mě nikdy nenapadlo, že dám Donovanový takhle přeneseně za pravdu. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock letos nezačal vůbec dobře. I přes všechnu bídu se mu však daří vyváznout se ctí. Oblíbené postavy zůstávají a složitý příběh je uzavřen. Snad se tak můžeme v budoucnu těšit na návrat ke kořenům. Ostatně jak bylo v závěru řečeno: „Podstatný je ten mýtus, ty příběhy, dobrodružství.“ Tak snad zase příště. Více na Věčnýkritik.cz. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Ďalším prepojením na Doyleovu "Žltú tvár" je Watsonova veta Mary: "I might not be a very good man, but I am better than you give me credit for." Túto vetu povedal pán Grant Munro jeho manželke Effie, ktorá, podobne ako Mary, pred svojím manželom niečo tajila. (Phosphorus)

Reklama

Reklama