Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada popisuje, jak Sherlock čeká na další tah Moriartyho, který má být mrtvý, a Watson s Mary se věnují nové životní náplni: rodičovství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (99)

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá hvězda utekla jen o kousek. A to hlavně díky první epizodě, která byla silně podprůměrná, až jsem u ní usínal. Nicméně druhý díl ukázal plné kvality tohoto seriálu. Škoda pak poslední části, která ony kvality měla, ale natolik překombinované, až to bilo do očí. A tak tedy tu je výsledek a s ním 80%, které si dle mého čtvrtá série zaslouží. A to je stále palec nahoru. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Nj, Sherlock s další sérií definitivně potvrdil, že ztratil mnoho ze svého kouzla. Místo zábavných případů s jednoduchou, ale chytrou pointou nabízí citové ždímání, megalomanské případy a dost se v tom všem ztrácí. Bohužel. Poslední díl mě na rozdíl od předchozích dvou alespoň bavil, ale ani tak nemůžu říct, že tohle citově laděné brouzdání v Sherlockově paměti nějak ohromí. ()

Reklama

JohnyD 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie v nastolenom trende z tretej série a namiesto detektívky tu máme skôr rodinné dráma na pozadí nejakých tých detektívnych zápletiek. Ak ste milovali Sherlocka kvôli detektívnym prípadom a dedukcii, tak budete pravdepodobne sklamaní. Ak vám nevadia nejaké tie "hlbšie" city medzi Sherlockom a jeho rodinou, tak by ste mohli byť spokojní. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mám všechny čtyři série za sebou a jsem neskutečně spokojen, ale i smutný, že není víc dílů. Ono ale také udělat tak kvalitní seriál není jen tak. Ústřední duo parádní, jsou to moji oblíbení herci. Všechny postavy jsou skvěle napsané a zahrané na výbornou. Bohužel kvůli prvním dvoum epizodám je tato série nejslabší. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja tomu nechápem. Kritikov štvrtej série. Veď presne TAKÝTO by mal byť „správny“ Sherlock – nie arogantný šmejd, ktorému vôbec nezáleží na ľudských životoch, ale vcelku sympatický chlapík, ktorému to brutálne páli, ale ktorý zároveň so „svojím“ Johnom Watsonom udržiava výsostne slušný, pekný a dôstojný vzťah. Sú to dobrí priatelia a kolegovia, ktorí sa navzájom rešpektujú a jeden bez druhého by sa ďaleko nedostali, hoci Watsonovi to nepáli až tak, ako Sherlockovi. Ale Watson má pre zmenu zas vlastnosti a schopnosti, ktoré nemá geniálny detektív. Čiže sa navzájom dokonalo dopĺňajú a pomáhajú si s neuveriteľnými prípadmi. TO je podstata tých príbehov a preto sa mi štvrtá séria páčila zatiaľ najviac spomedzi všetkých existujúcich (vrátane „vianočného retro špeciálu“). V štvrtej sérii, pozostávajúcej z troch filmov, sa síce dočkáme aj „klasických“ prípadov (a treba dodať, že Toby Jones je ukážkovo odporný magor), ale v strede všetkého diania stoja miestami až drasticky nepríjemné osobné veci. Najviac sa mi na štvrtej sérii páčilo práve to alias prerod hajzla v človeka, ktorý sa snaží hľadať v ľuďoch skôr to dobré napriek tomu, že vie, aké príšerné je ľudstvo. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • V této epizodě je vidět perfuzor od společnosti Braun v tzv. space systému. (Winster)
  • Pevnost na šírém moři, kde se odehrává tato epizoda, je ve skutečnosti na ostrově Svaté Kateřiny ve Walesu u města Tenby, která je v době odlivu přístupná přes pláž suchou nohou. (kowalski)

Reklama

Reklama