Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je věc od History HD, na kterou když narazím tak od ní neodejdu. Pod pojmem reality show si představuji trochu něco jiného ale to neva. Díky kamerám můžeme nahlédnout do zastavárny, kterou vlastní rodinka pěkně vypasených Amíků. Lidé k nim chodí s tím co našli doma na půdě, v garáži či když nějakou tu zajímavou věcičku chtějí zpeněžit. Ono se povětšinou jedná o starožitnosti. Amíci to mají supr v tom, že pro ně je věc stará 100 let pořádná starožitnost. To s čím by se naši starožitníci asi nezabývali se tady kupuje a zastavuje. Hoši jsou při nákupu drsní. Z odhadované ceny předmětu vždy nabídnou prodejci maximálně polovinu. Přesto je mnoho těch co prodají hodně pod cenou což nechápu. Nevím jetli je to jen kalkul pro TV (třeba je to jinak) ale líbí se mi, že Rick Harrison do krámu nebere nic na čem jsou nacistické symboly a hákové kříže. Už jsem si toho všiml několikrát v několika dílech a to se zrovna nemusí jednad o odznaky a vyznamenání ale jen pouhé album fotek z olympiády v Berlíně z roku 1936... Ale jak říkám, možná je to jen takové pozlátko pro čestného amerického diváka. Možná že po vypnutí kamery Rick rychle volá odmítnuté zpět a handlujou se o cenu. Ono o prachy jde až na prvním místě a v bazáčí obzvlášť (sám jsem tam chvilku dělal) a bohužel pravé nacistické věci jsou stále v kurzu. --- Dobrej nápad o dění v zastavárně natočit reality TV. A člověk se o leckerém předmětu i něco dozví a poučí se tak. * * * * ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Hoci bez takého napätia a prekvapení, príde mi to o hodne zaujímavejšie než VOJNY SKLADOV, keďže hrdinami nie sú iba obyčajní ziskuchtiví zdochlinári, ale skutoční ziskuchtiví starožitníci/záložníci (čo ako typicky americkí, ľudí spojených s týmto slovom si predstavujem tak akosi odlišne...) a drvivá väčšina predmetov, ktoré k ním ľudia prinesú sú skutočne zaujímavé, či už z historického alebo iného hľadiska - nemyslím tým nutne, starožitnosti, ale doslova zaujímavé staré veci... ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle pořad jsem se dříve díval docela pravidelně. Člověk někdy až žasne, jaké klenoty mají lidé doma a nejvíc mě na Mistrech zastavárny baví, že se pokaždé dozvím něco nového. Spousta informací např. o zbraních autech či třeba automatech na žvýkačky. Rick a Stařík mají obrovský přehled a Chumlee je zde vyloženě pro pobavení. Zábavný formát. ()

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

,,Tenhle obraz jsem kdysi koupila za 3500. Znalec to ocenil na 4000-6000, tenhle tlustej plešoun mi za něj nabídl 2000, tak to beru.'' Občas mě fascinuje, jak velkohubí někteří jedinci jsou a pak to tady u pánů Špeka a Vyžrance střelí za zlomek ceny. A ještě na kameru! Já chápu, že zisk je třeba mít, ale přímo do očí jim blábolit něco o poklesu ceny a vyplácet lidem v nouzi za jejich poklady směšný částky... Nevim. Na druhou stranu, nikdo ty lidi nenutí to tam prodávat, tak proč nevyužít situace, že? Jsem z toho volaký zmatený... Ale jednou za čas se mrknu, člověk se aspoň dozví, co nemá dělat. ()

Drozdo57 odpad!

všechny recenze uživatele

Vypatlaný zákazník: "Chcem predať tento Gibson Les Paul z roku 1958. Mám ho po dedovi." Chumaj za pokladňou:"Je naozaj z 1958? Potrebujem názor odborníka." Odborník: "Je to naozaj Gibson Les Paul z roku 1958. Je v pôvodnom stave a s minimom chýb. Cena môže byť okolo 2500 dolárov." Chumaj za pokladňou: "Dám Vám za neho 1200 dolárov a to už preháňam!" A ja kričím na telku: "Predaj to na Ebay! Predaj to kurva na Ebay!!!" Vypatlaný zákazník: "Beriem!" Buď je to solídna prehliadka miestnych idiotov, alebo je to nahrané. Tak alebo tak je to tragické a nikto by sa na to nemal pozerať. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • Druhé jméno Ricka Harrisona je Kevin, druhé jméno jeho otce Richarda Harrisona je Benjamin. (rafix)
  • Jmění Ricka Harrisona činí 5 milionů amerických dolarů, Corey disponuje částkou 1,3 milion, Richard Harrison vlastní jmění v hodnotě 3 milionů a Austin Chumlee Russell má 600 tisíc dolarů a za jednu epizodu inkasuje 25 tisíc amerických dolarů. (rafix)
  • V jednom z dílů přijde do zastavárny prodat anonymní zákazník automat na Coca-Colu a říká, že mu doma překáží. Majitel zastavárny jej kupuje a přiveze do dílny k restaurování Ricku Dalemu z pořadu Americké restaurování (od r. 2010), jenže kdo zná tento pořad, ví, že se jedná o jeho mladšího bratra Rona Daleho, který v dílně pracuje. (sator)

Reklama

Reklama