Reklama

Reklama

Upjatá advokátka vezme své dvě dospívající děti v rámci rodinné dovolené na farmu své hippie-matky. Původně víkendový útěk se však promění v letní romantické dobrodružství plné hudby, rodinných tajemství a objevování sebe sama. Diane je upjatá republikánka a právnička, žije na Manhattanu a má dvě dospívající děti, Zoe a Jakea. Její manželství s Markem se rozpadlo a když jí jednoho dne přijdou rozvodové papíry, pocítí náhle potřebu na chvíli si od města a všeho ostatního odpočinout. A tak se Diane s dětmi vydá na sever státu New York, kde je chce seznámit s jejich babičkou a svou matkou Grace. Ta je narozdíl od své dcery hrdou a nefalšovanou hipísačkou a členkou opozičního výboru tamní komunity, přičemž si přivydělává prodejem marihuany. Grace a Diane spolu nemluvily téměř dvacet let a podobně jako se Grace za ta léta ani trochu nezměnila, nenašla Diane způsob, jak jí odpustit to, že selhala jako matka. A tak se ty dvě musejí znovu poznat. Mezitím zamotá Zoe hlavu řezník Cole, přestože ona nejí maso! Jake se zakouká do Tary, se kterou se seznámil v coffee shopu. Diane se snaží najít s Grace něco společného a v mezičase se nechá okouzlit místním muzikantem Judem... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (36)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nic objevného či přehnaně "realistického". Pohodová a lehce předvídatelná pohádka o lásce, toleranci, porozumění, síle přesvědčení a "druhých, třetích a čtvrtých" šancích. Nenáročný snímek vhodný pro odreagování, kdy mozek je spíše na obtíž. Plusem je fajnová muzika a pár odkazů na konec amerických 60s. 6/10! ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Méně hudební a více romanticko-dramatický film než Taking Woodstock. Docela bych si přála mít někdy takovou pohodovou babičku a zažít s ní alespoň polovinu toho dobrodružství, která zažila její vnoučata. Konec předpokládáte podobně jako určité klíčové zápletky v poklidně plynoucím příběhu. Přestože Elizabeth Olsen nezapře podobu svých "slavnějších" sester, tak herectvím jí obě dohromady nesahají ani po kotníky a mladý Chace Crawford vypadající jako mladší Ian Somerhalder - také skvěle odvedl svou práci. Pár příjemných songů a špetka toho moudra o peace and love na závěr a je to - dokonalý film na odreagování. ()

Reklama

Broda84 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdičky. Film není špatný, ale je poznat na první pohled , jak moc je prvoplánový. Typické vykreslení hlavních postav, které mají jistou předepsanou cestu a cíl. Diana je strohá a upjatá, přijede ke své matce, která je jejím hippie opakem. Projde krizí a najde lásku, která jí otevře oči. Ano prvoplánový, taky se to snaží vypadat sofistikovaně a i trochu politicky. Tento film má hold hodně děr, postavy jsou ploché a vykonstuované tak, aby to zapadlo do typické americké pohádky s happy endem o sebenalezení. Příjde mi to jako horší verze filmu s Jane Fonda Vlasní pravidla. Až na nějaký úpravy a menší dramatičnost mi přijde jako by Jane Fonda vykrádala sama sebe. Na druhou stranu určité klouzlo tento film přeci má, ale rozhodně neberte své mužské polovičky na tuto podívanou. Myslím si, že by tento film rozhodně neocenili. ()

Araliya 

všechny recenze uživatele

Mozno pomalsi, ale pointa filmu sa mi velmi pacila. Na niektore filmy clovek asi musi byt naladeny a aj ked ti tato az klubova snimka myslienku nevrazi s prestnostou vystrelenej gulky medzi oci, tu myslienku si tam clovek vie najst. A pacilo sa mi to zobrazenie generacnych nazorov a problemov,ktore v tom veku riesili. Ono je to velka pravda, hah. Aj preto hodnotim ako hodnotim [70%] ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Peace, Love & Misunderstanding (český název odmítám použít) je předvídatelná rodinná romantická podívaná s poměrně banálními zápletkami prvních lásek dospívajících dětí a hledání cesty matky a dcery zpět k sobě. I přes tu vstupně docela otravně znějící premisu se ale film nese na zvláštní vlně ne úplně nesympatické hippie pohody, v oblaku kouře trávy, kterou babička pěstuje "pro vlastní potřebu" ve sklepě a doprovázená příjemnou hudbou. Jane Fonda si pak svou roli viditelně užívá, vzpomínajíc na vlastní zlatá sedmdesátá. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama