Reklama

Reklama

Duch doby - Stále kupředu

  • USA Zeitgeist: Moving Forward
všechny plakáty

Obsahy(1)

Již třetí film ze sárie Zeitgeist opět poskytuje kritický náhled na společnost dnešní doby. Tentokrát se zabývá tématy jako neudržitelnost peněžní a tržní ekonomiky, neefektivní využívání zdrojů vedoucího k poškozování lidského zdraví a planety a tím, do jaké míry jsme ovlivněni okolím oproti genetické výbavě. Řešení, které zde je nastíněno, stojí na co nejefektivnějším udržitelném využívání energetických zdrojů a zajištění co největšího blahobytu pro všechny lidi, bez propastných rozdílů a nerovností, na kterých je systém založen v dnešní době. (Narya89)

(více)

Recenze (87)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zeitgeist je séria najlepších dokumentov aké som videl. Množstvo hlbokých myšlienok, kvantum informácií, ktoré pohltia diváka natoľko, až to vyznie tak, že sa snažia zmeniť jeho myslenie. Raz a navždy by sme mali pochopiť dôvody našej holej existencie na planéte. Od genetiky, ktorá za nič nemôže, závislosti, dotyku tela, násilí medzi ľuďmi a jeho zrode, ekonomike, po mnohé iné faktory, ktoré ovplyvňujú náš život. Taký je "duch doby". ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Fakt: Prostredie sa mení, či do neho zasiahneme, alebo nie. Veškere prostredie, vonkajšie prostredie okolo nás, takisto ako naše vnútorné prostredie(fyzické i metafyzické). Postihnúť túto zmenu detailne nie je možné, keďže tato zmena je plynula a neustála. Táto zmena nastáva aj bez nášho pričinenia, rovnako ako s ním. Stojíme každý deň pred rozhodnutím - ak sa prostredie a spoločnosť menia v čase, chceme do tohoto procesu zasiahnuť v náš prospech? V širšom zmysle je Zeitgeist celková APOLITICKA OBŽALOBA SPOLOČNOSTI a NÁŠHO MYSLENIA. A je len pochopiteľné aj keď paradoxné, keďže je zároveň jej produktom, že trpí tými istými nedostatkami. ()

Reklama

Narya89 

všechny recenze uživatele

Na Zeitgeistu se mi líbí především to, že se nebojí říct naplno, co si myslí o systému dnešní doby, bez zbytečných eufemismů a vytáček, prostě jak v hajzlu to teď je. S čímž musím souhlasit, a ačkoliv je jasné, že spousta lidí k tomu zaujme nevěřícný postoj s tím, že určitě přehánějí, jen to potvrzuje, jak hluboko zakořeněná je jejich neschopnost podívat se na realitu v její celistvosti. Dnes to nefunguje, to je fakt, a že je nutná změna ví asi každý. Jak obtížná taková změna je, dokládá tento dokument. Protože nejde o vydání nových zákonů, jde o změnu myšlení lidí, v tomhle případě o obrovskou změnu celého systému, který nemůže už být dále založen pouze na zisku jednotlivých nadnárodních organizací, které bez zisku ani nehnou prstem a nechají vymřít půlku populace. Proboha, kde to žijeme? Vždyť to je všude kolem nás, tolik jídla, tolik prostředků, kterými plýtváme a které by ti chudí tak rádi využili, ale systém jim to znemožňuje. Kam se podíváme, všude jen samé paradoxy, které možná dočasně vydělávají, ale nenávratně nás poškozují, ať už po stránce morální, zdravotní, psychické nebo i z hlediska dalšího přežití. Nemůžeme se bát změn, protože změny jsou nutné, a pokud tyto diktující mocnosti odmítají využít pokročilejší technologie v zájmu všech lidí, škodí i sami sobě a měli by si to uvědomit dřív, než bude pozdě, pokud to není už teď. Protože mi přijde, že žijeme v neuvěřitelně zaslepeném světě, kdy si lidé vážně neuvědomují, že neobnovitelné zdroje prostě hodně brzy dojdou. Ale co, zatím se nás to netýká, tak to neřešíme??Myslím, že vyhlídky na svět za 50 let by už se nás začít dotýkat mohly a my bychom měli přestat uvažovat tak egoisticky s ohledem na aktuální zisk a začít také dělat něco s možná ztrátou dnes, ale obřími výnosy v budoucnosti, protože tak jako tak bude nutné něco dělat, a přijde mi neskutečně nezodpovědné tomu bránit dnes, protože je jasné, že přechod z ropných produktů na jiné alternativy se neodehraje ze dne na den, tak bychom aspoň měli začít už dnes pomalu využívat něco jiného, ne se snažit ještě co nejvíc peněz vyždímat z jednoho odumírajícího zdroje, na němž stojí celá naše ekonomika. Skvělý dokument, vždycky mi otevře oči a zároveň rozšíří to, co jsem si myslela již delší dobu, a to bohužel lidi do moc hezkého světla nestaví. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak určitě se najdou tací, kteří si nedovedou takovou vizi budoucnosti představit, ale je to tak. Peněžní systém jde do hajzlu a něco se s tím dělat musí. Neřikám, že jejich řešení je nejlepší a že jde zrealizovat, ale tohle je dokument, kterej by měli pouštět dalším generacím už od školky, aby měli trochu potuchy o tom, co se děje, a odvahy s tím něco udělat. Já vim, je to těžký, ale asi chcípneme všichni bez vody, energie a žrádla a s bezcenejma penězma, tak na co si my blbci spoříme na důchod? Není to dokument provokující, ale ukazující slabiny a chyby systému. Doufám, že lidem se podaří s tvůrci aspoň částečně souhlasit a uvědomit si, na co jsou politici... na odstřel... Doporučuju taky předchozí Zeitgeist filmy, taky stojí za to. Co ale je dost na psychiku, tak délka... má to myslím přes dvě a půl hodiny a někomu to může připadat dost jako výmaz mozku... ()

KRYSIOPICE odpad!

všechny recenze uživatele

kvalitu celé série jsme rovnou testoval zkouknutím posledního dílu. Tento "dokument" má pronás zvláštní přínos v tom, že nám slouží jako jakýsi lakmusový papírek inteligence hodnotících a je skutečně zarážející, kolik uživatelů CSFD podtoupilo lobotomii. Neboť k odlišení nesmyslů od pravdy zde stačí obyčejné středosškolské vzdělání. Hledat kousek pravdy v této snůšce marxistických utopistických blábolů je jako ono pověstné hledání jehly v kupce sena. Na závěr bych chtěl vzkázat tvůrcům tohoto díla: CHCI VAŠE DROGY! ()

Reklama

Reklama