Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desetihodinový komponovaný pořad, vysílaný ke 40. výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa.  Byl to jeden z nejdramatičtějších okamžiků naší novodobé historie. Po měsících politického uvolňování a nadějeplné občanské aktivity vstoupila do naší země vojska pěti armád Varšavské smlouvy. Pořad Srpnová noc má připomenout, co všechno prožívali lidé v tomto klíčovém okamžiku, jak tragicky se podepsal Srpen 1968 na mnohých osudech a které myšlenky jsou dodnes tak živé, že o nich stále ještě diskutují pamětníci, výrazné osobnosti politického života i obyčejní občané. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

sportovec 

všechny recenze uživatele

I Česká televize dokáže příjemně překvapit. Velkolepý ohňostroj vzpomínkových sezení, hudebních čísel i mnohdy poprvé promítaných dobových filmových a televizních záznamů byl na vysoké úrovni stejně jako prezentace ostudných historických neznalostí mladší střední a mladé generace. Máme-li jmenovat nedostatky, pak k nim patří absence protagonistů sociálně demokratické obnovy (zčásti i K 231), faktická absence obsáhlejší zmínky o průběhu a závěrech XIV. vysočanského sjezdu KSČ a ne zcela smyslupnéí promítání Gramohitu 67 (v průběhu roku 1968 se profilovaly jiné hity jako Kubišové CESTA, písně ze seriálu PÍSEŇ PRO RUDOLFA III., naprosto pominut byl Karel Gott a jeho legendární LADY CARNEVAL atd.). Tyto dílčí nedostatky byly však více než vyváženy již zmíněnými klady. SRPNOVÁ NOC se nadlouho stala obtížně překonatelnou laťkou vědomostí o událostech, které tehdy s napětím sledoval celý svět. O událostech spojených s nadějí, které se tehdy říkalo "socialismus s lidskou tváří". ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Velice kultivovavý a pestrý kaleidoskop všeho tragického i humorného, co se odehrávalo v srpnu 1968. I přes gigantickou délku rozhodně nenudí. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Hodnotím i přesto, že jsem tenhle nekonečný maraton nedokoukal až do konce. Doufám, že v případě tohodle dokumentu mi odpustíte. ()

Reklama

Reklama