Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s největším fešákem z fakulty a jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem a huličem. Sedmnáctiletá Caroline Wexler čelí noční můře každého dospívajícího: její ovdovělý otec se rozhodl přestěhovat z velkoměsta doprostřed pustiny. Když Caroline zjistí, že se svými novými spolužáky nemá vůbec nic společného, následuje jedinou osobu, která se stala objektem jejího zájmu – svého pohledného mladého učitele, pana Andersona. Vše vyústí v bizarní milostný trojúhelník, když se k nim připojí sladký potížista, spolužák Thurston. Nenechte si ujít tento nadčasový příběh, který doprovází vábivý indie soundtrack. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Daydream Nation by bola skvelá vzťahovka. Vlastne aj je, no akási mysteriózna vsuvka o sériovom vrahovi a nešťastnom vdovcovi, ktorého žena zomrela na rakovinu, film komplikujú, vedľajšie línie sú nedotiahnuté a teda úplne zbytočné. Romantika však funguje veľmi dobre. Príjemná hudba a skvelá ústredná dvojica, ktorej potenciál nebol bohužiaľ naplnený. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dost dobré drama a vlastně i maximálně funkční romantický film. Chemie mezi postavami funguje na výbornou, některé hollywoodské snímky by mohly závidět. Líbila se mi propracovanost scénáře a celkově hodně rozmanitá porce emocí. Od úzkosti, až po napětí a ve finále i pocit uspokojení s happy endu. Melancholicky laděný soundtrack rovněž zahřál na duši. Herecké výkony jsou na hodně solidní úrovni, avšak postava hlavní hrdinky byla místy fakt protivná. Ale i takový život bývá a je hezké vidět, že se lidé dokáží poučit ze svých chyb. Ač to v reálu bývá někdy hodně problematické. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Přestože se děj pomalu vleče, tak nenudí. Obvykle mě podobné příběhy z maloměsta příliš nezaujmou, protože se v nich nic moc neděje - někdo ("nasty girl") se přistěhuje, snaží se zapadnout, něco málo se semele a přijde konec bez většího zákmytu vzrušení. Ale Kat Dennings (připomíná mi Krystýnu Leichtovou v Comebacku) ho vypráví poutavě. Nebo je možná tak poutavá její postava, a to, jak excelentně ji podává. Pravda bude někde mezi. 65% ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Tento film sa tak snažil byť niečo viac ako je, až sa mu to podarilo. Napríklad záverečná scéna (na útese či kde to stáli), v ktorej išlo o uhol pohľadu. Kvôli tomu nápadu mi to ani neprišlo ako klišé. Hlavná hrdinka síce bola občas tak nad vecou, až trochu od veci, ale určite z toho nevzišiel len obyčajný teen fillm. Ak bol toto účel Daydream Nation, cieľ je splnený. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že zádrhel vězí v tom, že nejsem vrstevnice Caroline, i kdybych se vyškrábala ze stroje času a ocitla se zpět v mých sedmnácti, není naděje na ztotožnění se s nezdravě sebevědomou dívčinou, která si nevidí na špičku nosu, když se snaží o klišoidní teen vyprávěnky a chová se naprosto opačně. Dějem ve zmatku naznačených zápletek o ničem chtěl pan Goldbach zřejmě nastínit tápání nedospělých duší, u mě však docílil pouze opozičního postoje ke všemu a všem, krom mladého Thurstona, v podání zajímavého Reece Thompsona, na jehož další role jsem hodně žádostivá. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Caroline (Kat Dennings) řídí první generaci vozu VW Golf (v USA známém pod označením Rabbit) z přelomu 70. a 80. let, který ještě nebyl vybaven airbagy. Přesto je však při nehodě vidět spuštěný airbag. (DJDVD)
  • Názov filmu je prebratý z albumu skupiny Sonic Youth a keďže je meno hlavnej postavy Thurston, podobne ako lídra kapely Thurstona Moorea, je zjavné, že film má čiastočne záujem vzdať hold tejto alternatívnej hudobnej skupine. (Arsenal83)
  • Když se Caroline (Kat Dennings) s Barrym (Josh Lucas) pohádá, omylem shodí hrnek s kávou na zem a ten se rozbije. V dalších záběrech je však vidět hrnek zpátky na stole a nepoškozený. (DJDVD)

Reklama

Reklama