Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s největším fešákem z fakulty a jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem a huličem. Sedmnáctiletá Caroline Wexler čelí noční můře každého dospívajícího: její ovdovělý otec se rozhodl přestěhovat z velkoměsta doprostřed pustiny. Když Caroline zjistí, že se svými novými spolužáky nemá vůbec nic společného, následuje jedinou osobu, která se stala objektem jejího zájmu – svého pohledného mladého učitele, pana Andersona. Vše vyústí v bizarní milostný trojúhelník, když se k nim připojí sladký potížista, spolužák Thurston. Nenechte si ujít tento nadčasový příběh, který doprovází vábivý indie soundtrack. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

janeke 

všechny recenze uživatele

tento film je funguje iba ako predloha cool imidžu pre tínedžerov. obsahovú prázdnotu a scenáristickú nemohúcnosť sa snaží zakryť overenými postupmi odkukanými z iných coolových filmov pre tínedžerov. tých detí traumatizovaných v minulosti a príduvších do nového mesta a novej školy kde sa automaticky stávajú outsidermi - a to len preto, lebo sú vlastne lepší než ostatní - už tu bolo akurát dosť. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

To si takhle člověk pustí večer před spaním (na první pohled) oddechovku z níž se po pár minutách vyklubala mysteriózní bomba s indie nádechem a realistickým vykreslením mezilidských vztahů. Kat Dennings kvete nejen do krásy (té má od matky přírody naděleno), ale především do budoucí herecké špičky! Jakožto debut doslova dechberoucí! ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Za poslednú dobu v tomto žánre asi najväčšie prekvapenie. S Kat Dennings sa poslednú dobu stáva čoraz zaujímavejšia a dobrá herečka, ktorá ma charizmu a je zároveň ... sympatická ? Priznajme si to. Je to kosť a každý je rád, že nevyzerá ako barbie. Príbeh je celkom zaujímavý a hlavne dobre natočený. Režijný debutant Michel Goldbach dal tomu tu správnu sýrovosť. Atmosféra je miestami fakt hustá a hudba tomu tiež dopomáha. Film sa tvári navonok doslepácky, ale je to stále o teenageroch. A to je hlavne plus tohto filmu. Zachytiť film, ktorý sa tvári dospelo a hrajú v ňom školáci sa len tak nevidí a tento film je v tomto smere fakt jeden s najlepších, hlavne vďaka skvelej režii. 80% - 4* ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Střídající se proudy dospívajícího pocitu úzkosti, cynického vtipu, hrůzné nervozity a nestoudné smyslnosti. Daydream Nation představuje Juno předělané Davidem Lynchem nebo zábavnější a zářivější verzi Donnie Darko. Kanadský scénárista a režisér Mike Goldbach je překvapivě vynalézavý a přichází s nekonvenčním vyprávěním o sarkastické a sexuálně předčasné sedmnáctce plné sebejistoty, která se přestěhuje do méně divnějšího městečka Twin Peaks. A to celé krásně doplňuje dobře zvolený rock-alternativní soundtrack, včetně bolestně melancholické cover písně Neila Younga - "Expecting to Fly", kterou nazpívala Emily Haines. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nesympatická hlavní hrdinka (ostatní postavy zrovna tak), z které se postupně stává nanejvýš otravná teenagerka, která si myslí, že spolkla veškerou moudrost světa. Snímek nejdřív staví na počáteční vcelku zajímavé zápletce, ale nakonec se zvrhne do obyčejného filmu pro náctileté. A snaha hrát si na „drámo“ směrem ke konci byl spíš špatný vtip, který šel emočně úplně mimo mě. Celkově mi tento počin vychází na horší průměr a poněkud nechápu jeho zdejší přirovnávání k Americké kráse. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Když se Caroline (Kat Dennings) s Barrym (Josh Lucas) pohádá, omylem shodí hrnek s kávou na zem a ten se rozbije. V dalších záběrech je však vidět hrnek zpátky na stole a nepoškozený. (DJDVD)
  • Názov filmu je prebratý z albumu skupiny Sonic Youth a keďže je meno hlavnej postavy Thurston, podobne ako lídra kapely Thurstona Moorea, je zjavné, že film má čiastočne záujem vzdať hold tejto alternatívnej hudobnej skupine. (Arsenal83)
  • Film sa nakrúcal vo Vancouveri (Kanada). (Arsenal83)

Reklama

Reklama