Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s největším fešákem z fakulty a jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem a huličem. Sedmnáctiletá Caroline Wexler čelí noční můře každého dospívajícího: její ovdovělý otec se rozhodl přestěhovat z velkoměsta doprostřed pustiny. Když Caroline zjistí, že se svými novými spolužáky nemá vůbec nic společného, následuje jedinou osobu, která se stala objektem jejího zájmu – svého pohledného mladého učitele, pana Andersona. Vše vyústí v bizarní milostný trojúhelník, když se k nim připojí sladký potížista, spolužák Thurston. Nenechte si ujít tento nadčasový příběh, který doprovází vábivý indie soundtrack. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

To si takhle člověk pustí večer před spaním (na první pohled) oddechovku z níž se po pár minutách vyklubala mysteriózní bomba s indie nádechem a realistickým vykreslením mezilidských vztahů. Kat Dennings kvete nejen do krásy (té má od matky přírody naděleno), ale především do budoucí herecké špičky! Jakožto debut doslova dechberoucí! ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Střídající se proudy dospívajícího pocitu úzkosti, cynického vtipu, hrůzné nervozity a nestoudné smyslnosti. Daydream Nation představuje Juno předělané Davidem Lynchem nebo zábavnější a zářivější verzi Donnie Darko. Kanadský scénárista a režisér Mike Goldbach je překvapivě vynalézavý a přichází s nekonvenčním vyprávěním o sarkastické a sexuálně předčasné sedmnáctce plné sebejistoty, která se přestěhuje do méně divnějšího městečka Twin Peaks. A to celé krásně doplňuje dobře zvolený rock-alternativní soundtrack, včetně bolestně melancholické cover písně Neila Younga - "Expecting to Fly", kterou nazpívala Emily Haines. ()

Reklama

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

"Lidi strávěj celej život hledáním toho, co já zažil pomocí běžného čistícího prostředku." :D:D:D Zajímavé, jak krása je opravdu individuální záležitost, co je pro někoho krásná mladá dívka, je pro jiného přeceněná ošklivka s velkým nosem, pusou a ne moc hezkými rysy.... A to je jedině dobře. "Ale občas v jednu chvíli dospějete k rozhodnutí a v srdci víte, že změní naprosto všechno." "Věci nemusí trvat věčně, aby byly dokonalý." ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Když dva se rádi mají, když v lednu je jak v máji...jenže někdy nám ten život dovede rozdat pěkně kruté karty. Co s tím pak? Po nástupu na jinou střední to bývá těžké, zvláště ve filmech ze zemí za velkou louží. A každý se s tím pere po svém. Nevím, jestli si začít s učitelem je cesta nejlepší, ale jako jedna z částí filmu to svůj účel splnilo. Všechny linie příběhu do sebe zapadaly a já jen čekala na vyvrcholení. Překvapení se dostavilo. Žádná teen slaďárna se nekonala a to byla úleva (po nějaké době). ()

F.man 

všechny recenze uživatele

To je mi panečku debut. Takhle skvěle namíchat romanci na stísněnou atmosféru venkovského maloměsta, do detailu rozebrat jednotlivé postavy, tak aby byly jasné a uvěřitelné, rozjet v podstatě několik jejich paralelních příběhu, a vše zamíchat do líbivých záběrů podpořených skvělých soundtrackem? Nezbývá mi než souhlasit s Radkem99 - Americká krása pro náctileté po kanadsku, je docela příhodné označení. Klobouk dolů Michaeli Goldbachu. Píšu si tě, stejně jako Kat Dennings a těším se na další kariéru. I am not here to save you, I am the main character of my life ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Caroline (Kat Dennings) řídí první generaci vozu VW Golf (v USA známém pod označením Rabbit) z přelomu 70. a 80. let, který ještě nebyl vybaven airbagy. Přesto je však při nehodě vidět spuštěný airbag. (DJDVD)
  • Film sa nakrúcal vo Vancouveri (Kanada). (Arsenal83)
  • Když se Caroline (Kat Dennings) s Barrym (Josh Lucas) pohádá, omylem shodí hrnek s kávou na zem a ten se rozbije. V dalších záběrech je však vidět hrnek zpátky na stole a nepoškozený. (DJDVD)

Reklama

Reklama