Reklama

Reklama

Na nože!

(pořad)
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 13x50 min

Obsahy(1)

Nová soutěžní reality show, ve které postrach všech špatných restaurací Zdeněk Pohlreich známý z pořadu ANO, ŠÉFE! spolu s majitelem pražského kulinářského institutu Romanem Vaňkem a autorkou kuchařek Evou Filipovou vyberou z profesionálů i amatérských kuchařů jeden objev, který dostane titul Superšéf a obdrží finanční prémii 1 000 000 Kč. Účast Zdeňka Pohlreicha zaručuje, že celá soutěž bude pro všechny kuchaře NA NOŽE! (Granade)

(více)

Recenze (161)

pabelito odpad!

všechny recenze uživatele

Absolútne nepochopenie konceptu programu zo strany dramaturga. Relácia vychádza z americkej reality show Masterchef, ceska mutacia je vsak iba obycajny "padělek". Zatial co Gordon Ramsey hlada najtalentovanejsieho "amaterskeho kuchara", Zdenek Pohlreich sleduje absolventov ceskych kucharskych ucilist ako robia "gulasovy zaklad". Cela ta relacia je zla uz od zaciatku, jej tvorcovia sa nevedia rozhodnut, co vlastne chcu a koho vlastne hladaju. Je to skoda, lebo Masterchef ma na celom svete miliardu mutacii a vo vacsine krajin islo o divacky trhak typu American Idol a v mojom pripade aj jeden z najoblubenejsich programov. Na Na noze mi uplne najviac prekaza vyber sutaziacich. Vacsinou ide o neskutocnych sedlakov, ktorych by Ramsey este na prvom castingu poslal "do prdele". Vrcholom je scena, ked vsetci dostanu ulohu spravit kuraciu roladu na hocijaky sposob a vsetci (ale uplne vsetci!) do toho draheho luxusneho francuzskeho kurata narvu zemlovku s petrzlenovou vnatou a vyslahanymi bielkami... Proste grc. (Fakt odporucam pozriet si ten Masterchef) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Zatím lepší 3* (protože Pohlreich nemá tolik prostoru jako v ANO, ŠÉFE! a ti dva přicmrndávači mě spíš serou, ten plešatý satan by v klídku utáhl sám jakýkoliv pořad), uvidíme, jestli to bude z hlediska zábavy a kvality spíše stoupat nebo klesat. Možné je v podstatě obojí. __ Po skončení pořadu ponechávám původní hodnocení, jelikož si to od začátku drželo zhruba stejnou úroveň až do finále. 60 - 70 % ()

Reklama

brzozin 

všechny recenze uživatele

Pořady o vaření mám velice rád. Možná proto, že sám moc vařit neumím. Nicméně velice rád jím dobré jídlo. Navíc mám rád Zdendu Pohlreicha a jeho humor. Takže jsem se na tento pořad opravdu těšil. A vychutnal jsem si ho na netu, takže jsem zkouknul všechny díly během jediného večera. Ale nadšení velice brzy vyprchalo a nakonec jsem některé díly už jen překlikával. Co k tomu říci? Tady bylo snad všechno špatně. Už samotný výběr porotců se moc nepovedl. V podstatě jediný člověk, který ví, co a jak má hodnotit je Pohlreich. Vaněk je asi prima chlap a velký gurmán, ale určitě není degustátor a v pořadu byl podle mě jen proto, že jsou se Zdendou kamarádi a asi taky jako jeden z mála snese jeho arogantní smysl pro humor. Nicméně často bylo vidět, že se si se svým hodnocením neví rady. A paní Filipová je zase patrně dobrá degustátorka, ale osobně mi byla krajně nesympatická a připadala mi jako snobská a povrchní tetka. Samotní soutěžící, ač vesměs profesionální kuchaři, toho často moc nepředvedli a dělali takové školácké chyby, až mi za ně bylo stydno. Do finále se nakonec probojoval jeden arogantní frajírek a jeden průměrný buran. Nakonec jsem byl ale rád, že to vyhrál ten méně nesympatický z nich. Tím se dostáváme k samotné produkci. Na to, jak bombastiské byly upoutávky, byla nakonec soutěž nudná, fádní, špatně natočená a ještě hůř sestříhaná. Nejhorší ale bylo, že z toho takřka v každém záběru čouhal lowcost jak sláma z bot. Proboha já chápu, že Prima asi nemá peníze, ale ať se pak do takových projektů nepouští. Nechat soutěžící krájet cibuli v nějaké hnusné provizorní tovární hale? Nebo udělat mikrokuchyňku, ve které má vařit deset nebo třináct soutěžících? Je jasné, že se pak musejí střídat na směny, což mi přišlo komické a do nebe volající zároveň. A to už vůbec nemluvím o naprosto nevyvážené obtížnosti úkolů. To by ale bylo na samostatný článek. Prostě za mně jednoznačné zklamání. ()

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Pohlreich se díky reality show „Ano šéfe“ zapsal do našich žaludků, jakožto nemilosrdný kritik nevalné úrovně českých restaurací. Pořad stál a padal s jeho nezaměnitelnou personou. A to je také jeden z důvodů, proč je „Na Nože!“ slabším pořadem. Jde totiž o kuchařskou soutěž ve stylu superstar, kde byl Zdeněk pouze členem poroty. Možná by to nakonec zas tak nevadilo, kdyby celá show nebyla ušitá tak horkou jehlou. Zbytek poroty je pro mnohé diskutabilní (obzvlášť Eva Filipová) a i když byla mezi soutěžícími řada výrazných osobností, opravdových sympaťáků bylo málo a tak nebylo komu fandit. Kulisy působily nepěkně lacině, ze samotného vaření nám režie často přinášela méně záběrů, než by bylo milé a to ještě v dost zmatečném sestřihu. Největším problémem ale byla neuvěřitelná chaotičnost v pravidlech a v soutěži jako takové. Může za to zmíněná horká jehla, střih, přehnaná snaha o pestrost a v neposlední řadě pravidla blbá sama o sobě. Řada rozhodnutí štábu/poroty pak v rámci vládnoucího chaosu působila nefér i mimo rámec vyřazování. Pořad tak zbytečně podrýval svou kredibilitu, až nešel příliš vnímat jako regulérní soutěž, ale spíš jako (pravda, v jádru celkem koukatelná) hůře sestříhaná show o vaření na čas/zadání. ()

Marwinek 

všechny recenze uživatele

Nedokoukatelný první díl. Zbytečná póza a dramatizace, jako by šlo o popravu náhodně vybraných dětí. A nevím proč, ale prostě sledovat 40 nebo kolik lidí jak krájí cibuli a po reklamě prej snad i mrkev!!! No to teda ne, šéfe :-) I druhý díl se dal vydržet jen do první reklamní pauzy. Tohle tedy není můj šálek vývaru :-( ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Pořad vychází z původního formátu Hell´s Kitchen, který se vysílal ve Velké Británii od roku 2004. (Pitrsss)
  • Táto šou sa inšpirovala okrem iného aj pôvodným formátom MasterChef. Prvé fázy súťaže prebiehajú podobne, napríklad kuchári sú testovaní na základy vo varení, takisto aj porotcovia sú traja. Zvyšné fázy a finále prebieha ako v Hell's Kitchen. (Piri)

Reklama

Reklama