Reklama

Reklama

Na nože!

(pořad)
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 13x50 min

Obsahy(1)

Nová soutěžní reality show, ve které postrach všech špatných restaurací Zdeněk Pohlreich známý z pořadu ANO, ŠÉFE! spolu s majitelem pražského kulinářského institutu Romanem Vaňkem a autorkou kuchařek Evou Filipovou vyberou z profesionálů i amatérských kuchařů jeden objev, který dostane titul Superšéf a obdrží finanční prémii 1 000 000 Kč. Účast Zdeňka Pohlreicha zaručuje, že celá soutěž bude pro všechny kuchaře NA NOŽE! (Granade)

(více)

Recenze (161)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Abych hned z kraje přiznal barvu - Pohlreich mě nikdy nebavil, už v Ano, šéfe (kteréhožto jsem díky tomuhle faktu viděl pouze pár dílů) a tenhle pořad není výjimkou. Nejsem fanoušek vařících pořadů (Kluci v Akci, Prima Vařečka, Babicovy Dobroty, etc.) a nejsem ani fanoušek vykrádání cizích konceptů bez inovací (Hell's Kitchen). Nemá tedy smysl v hodnocení chodit výš než na dvě hvězdy, protože tato kritéria Na Nože nesplňují. ()

pabelito odpad!

všechny recenze uživatele

Absolútne nepochopenie konceptu programu zo strany dramaturga. Relácia vychádza z americkej reality show Masterchef, ceska mutacia je vsak iba obycajny "padělek". Zatial co Gordon Ramsey hlada najtalentovanejsieho "amaterskeho kuchara", Zdenek Pohlreich sleduje absolventov ceskych kucharskych ucilist ako robia "gulasovy zaklad". Cela ta relacia je zla uz od zaciatku, jej tvorcovia sa nevedia rozhodnut, co vlastne chcu a koho vlastne hladaju. Je to skoda, lebo Masterchef ma na celom svete miliardu mutacii a vo vacsine krajin islo o divacky trhak typu American Idol a v mojom pripade aj jeden z najoblubenejsich programov. Na Na noze mi uplne najviac prekaza vyber sutaziacich. Vacsinou ide o neskutocnych sedlakov, ktorych by Ramsey este na prvom castingu poslal "do prdele". Vrcholom je scena, ked vsetci dostanu ulohu spravit kuraciu roladu na hocijaky sposob a vsetci (ale uplne vsetci!) do toho draheho luxusneho francuzskeho kurata narvu zemlovku s petrzlenovou vnatou a vyslahanymi bielkami... Proste grc. (Fakt odporucam pozriet si ten Masterchef) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kuchařská reality soutěž inspirovaná soutěží Master Chef Remcajícího (Fl'aše) Górdna - kterou o pár let později svým pro drahé licence tradičním způsobem zhajpovala a do směšnosti zrajtovala TV Nova. TV Prima využila "svého" Zdeňka Pohlreicha, pojala věc relativně skromně ("relativně" je klíčové slovo, a dojde vám díky nedostatku porovnatelného materiálu možná jen při seznámení s nováckou velkoprodukcí), a neomezila výběr soutěžících striktně na amatéry, laiky či chcete-li ne-profesionály. Vznikly tím zajímavé možnosti srovnání děvčete vařícího (a hlavně pečícího) pro zábavu, skutečného borce ze závodní jídelny, gurmánského kuchaře na objednávku, atd. atd. Jelikož nemám nic proti Romanu Vaňkovi a paní Filipová mi nevadila, a hlavně ze všech tří porotců netrčel režií naordinovaný umělohmotný odpor k tomu soutěžícímu póvlu (který by se časem opět režijním zásahem měnil v restek-p), díval jsem se na každý díl, a vždycky se slušně pobavil. Rozhodně to nebylo ideální, ale na sympatických 70% to bohatě stačí. Taky nedejte červené hodnocení pořadu, kde padají zásadní existenciální otázky jako: "Máme tu zelený marcipánový dort s nápisem Jarda Jágr. Proč?":) ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ano, šéfe! bylo rozhodně zábavnější i zajímavější, přece jenom nahlídnout do kuchyní různých restaurací po celé republice byl hodně dobrej nápad. Hlavně to ukázalo, že ne vždycky to tam mají v pořádku. Tady jde o soutěž typu Hell´s Kitchen, kde se snaží soutěžící (kuchaři i amatéři) dojít až do konce. A jak se ukazuje, není to zase taková hračka (např. připravit za půl hodiny jídlo z vajíčka se ukázalo jako nelehkej úkol). Spousta lidí tady nadává, že se tam na začátku krájí cibule a mrkev a že to není adekvátní měřítko kuchařskýho umu. Naopak. Umět rychle a dobře nakrájet zeleninu, to není jen tak. Taky se to vyučuje na všech kuchařských školách. ()

Marwinek 

všechny recenze uživatele

Nedokoukatelný první díl. Zbytečná póza a dramatizace, jako by šlo o popravu náhodně vybraných dětí. A nevím proč, ale prostě sledovat 40 nebo kolik lidí jak krájí cibuli a po reklamě prej snad i mrkev!!! No to teda ne, šéfe :-) I druhý díl se dal vydržet jen do první reklamní pauzy. Tohle tedy není můj šálek vývaru :-( ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Pořad vychází z původního formátu Hell´s Kitchen, který se vysílal ve Velké Británii od roku 2004. (Pitrsss)
  • Táto šou sa inšpirovala okrem iného aj pôvodným formátom MasterChef. Prvé fázy súťaže prebiehajú podobne, napríklad kuchári sú testovaní na základy vo varení, takisto aj porotcovia sú traja. Zvyšné fázy a finále prebieha ako v Hell's Kitchen. (Piri)

Reklama

Reklama