Reklama

Reklama

Novinka Roba Zombieho nás zavede do současného Salemu, jehož obyvatele navštíví démonický, 300 let starý sabat čarodějnic. Jak sladká bude pomsta za kruté masové upalování z konce 17. století? (ČSFD.cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Méně než 4 rudé bych se tomu asi neodhodlal dát protože celkový vizuál vrcholící závěrečnou sekvencí živých obrazů mixuje blackmetalový kýč, jakýsi moderní pseudosurrealismus a Zombieho černý humor tak úspěšně, že minimálně jako povedené art video to obstojí... Co tím vším chtěl Rob říci, to kurva ale absolutně netuším..Skoro mám až pocit, že absolutně nic.. Prostě jen pozoruje průběh kletby od začátku do konce z pohledu sympatické ženušky, kterou pořád nutí odhalovat řiť(teda, né, že bych si stěžoval..)-no- a to je tak asi všechno.... žádná dramatická linka, nějáký napínavý boj, zvrat, myšlenka, poselství....nic. Jen hezké obrazy a atmosféra jak druhý den ve čtyřicítkové horečce... No proč né-žejo... Minimálně se dá říct, že v dnešní sterilní době někdo natočil horror podle sebe bez ohledu na potřeby všeobecně jednoduššího diváka a to já beru rozhodně jako + ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Som sklamaný, toť pravda. Ale sklamaný iba v tom, že R. Zombie sa v tomto prípade ( potreboval ? ) otočiť od fanúšikov, čím si viacerých pohneval a nejakých iných možno získal. Jedno ale viem na isto, že nasr@l celú pokryteckú cirkev a veľa ich zdegenerovaných ovečiek. Bééé! Ale nie o tom som chcel. Brutalita, morálne abnormálna normalita a zbierka hororových veteránov. No ešte, že tak. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie je nepochybne zaujímavý režisér, no jeho ambície prekonávajú jeho reálny talent (čo bolo do očí bijúce pri Halloweenoch). Lords of Salem je psychedelická pocta satanistickým hororom zo 70s a konca 60s, no bohužiaľ snaha padá pre Zombieho neschopnosť rozprávať príbeh a pre jeho obsesiu raz skvelými, raz smiešnymi (záver s dildami) no skoro vždy samoúčelnými psychedelickými scénami. To najlepšie vidieť na prítomnosti niekoľkých wake-up scenes, tak typických pre kolíziu absencie umu rozprávačstva a sklonu k predvádzaniu sa snovým vizuálom. Príbeh nikam nesmeruje iba prekračuje na jednom mieste a vyvrcholenie filmu vyfučí do vetra. V konečnom dôsledku Lords of Salem nie sú ani tak retro 70s satan horor ako skôr Marilyn-Manson-like videoklipom natiahnutom na stopáž celovečerného filmu. V niektorých momentoch je to teda pôsobivé, no film ako celok je zapadnutý prachom už teraz v čase jeho vydania. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Zombie opět ''nezklamal'' a nastolil mi další ze svých rádoby shock filmů, který ztvárnili nepřesvědčiví a nesympatičtí herci. Dvě hvězdy si to ale určitě zaslouží a mohu TLoS ocenit za jeho nejlepší film, co jsem alespoň já dokoukala s úspěchem až do konce. Vizuálně to na Zombieho poměry působilo až neuvěřitelně draze, takže už to si zaslouží aspoň tu jednu hvězdu. Šanci jsem tomuto snímku nedávala, ani co by se za nehet vešlo, nesmírně mě ale zajímal námět, který vypadal zprvu opravdu libově. Za malou zmínku taky stojí hudba, a to je asi tak všechno. Ostatní už je jen obnažená, nablýskaná a naprosto nefungující trapná snaha ukázat něco šokujícího tentokrát z trochu jiných vod Zombieho vkusu, a zase se to nepovedlo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další divácky absolutně nevděčná psychadelická haluz od magora, kterej bere asi hodně zajímavý koktejl drog.Naivně jako kretén jsem si myslel, že Lords of Salem by mohlo být svižným čarodějnickým hororem, očekávání při ohlášení natáčení byla velká a kdo měl stejně naivní představu jako já, musel hodně rychle vystřízlivět při zhlédnutí prvního traileru.Jestli se vám nelíbil Robův Halloween 2, tomuhle se vyhněte větším obloukem než pedofil školce.Film je neskutečně pomalej, nic moc se v něm ani vlastně prvních 45 minut neděje, jenže zombie nějakou zvrhlou záhadou tvoří tak neskutečně depresivní atmosféru, totální bezmoc, čistej strach, bez pomoci laciných lekaček, jen díky neskutečně trefné hudbě, dlouhým artovým nájezdům kamery a pomalu se odrkývajícm příběhem, který i přes všechna negativa prostě diváka nutí čekat na to co přijde.Škoda, že nepřišlo nic moc.Rob sice cpe tu svojí vychrtlou fetku do každýho filmu a dělá stejnou chybu jako kdysi Harlin, ale tady se mu to docela povedlo.Film je jako houpačka, chvilku chcete dát tý hustý depresi 5*, chvilku zase přemýšlíte o regulerním odpadu, při naprosto zvrhlých a totálně šílených scénách.Můj kompromis jsou slabé 3*, jelikož prostě nedokážu plně pochopit z jakejch důvodů točí tenhle kretén co točí, na druhou stránku mě film dokázal místy vzít sebou do vnitř hlavy magora, spocenej sem až na prdeli a je mi normálně zle, divně prostě a to musim nepokrytecky zombiemu nechat.Pokud čekáte svižnou hororovou podívanou, vyhněte se tomu opravdu velkým obloukem, pokud chcete vidět zase něco naprosto šíleného, pomalého, debilního, ale zároveň svým způsobem dokonalého, je to film pro vás.Já se z toho asi nevzpamatuju nějakej pátek.50%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles, Santa Claritě a Salemu. (Terva)
  • Ve filmu se stejně jako ve všech dalších snímcích Roba Zombieho objevila Sheri Moon Zombie. (J*A*M*A*L)

Reklama

Reklama