Reklama

Reklama

Novinka Roba Zombieho nás zavede do současného Salemu, jehož obyvatele navštíví démonický, 300 let starý sabat čarodějnic. Jak sladká bude pomsta za kruté masové upalování z konce 17. století? (ČSFD.cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rob dosáhl tvůrčí volnosti své vize, zamýšlel "slow-burn" atmosferický mindfuck horor, který ale bohužel nefunguje - vůbec. Víc bych si ho jistě užil v knize plné obrazů, nebo v útržcích soundtracku někde při noční procházce po zřícenině, ale toto nedopadlo, náznak prázdnoty patrný již ze dvou HALLOWEENů se tady projevil naplno. Tak snad příště. Do té doby... Count Gorgann & CRUSHING THE RITUAL! (P.S. můj halloweenský nazi Gorgann) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mňam. Tak tohle se Zombiemu stoprocentně povedlo. Na jeho předchozích filmech jsem vždycky našel nějaké ty mouchy, ale tenhle parádní kousek je absolutně fliegenfrei, řečeno spisovně česky. Dostal mě už začátek ze salemského čarodějnického sabatu a ani potom naštěstí nepolevil příval vizuálně poutavých, místy až psychedelických obrazů. Taky se mi poprvé opravdu stoprocentně líbila jeho žena a vlastně i všichni ostatní herci a herečky. Fantastická hudba (nemyslím teď staré dobré Velvety, ale ta iniciační nahrávka na vinylu je skvostná). Výborná kamera (no konečně). Skvělý scénář se spoustou skvělých scén... nebudu všechny jmenovat, moje hodnocení mluví za vše. Skoro mě až mrzí že za chvíli pálím na nádraží, dal bych si tuhle lahůdku nejradši ještě jednou! ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak už nám drogy dostaly i mého milovaného Nemrtvého Roberta a já se při tom tolik těšil. Satanžel mi místo očekávaného hutného, pekloidního hororu naservíroval pomatenou, psychodeliktickou smaženici Lordů ze salámu, kde Satana spatlal Švankmajer, a ve které Bobo akorát tak zpropagoval prdel svojí staré, jenž má sice i po třiačtyřicetiletém prznění překvapivě pořád parametry na nějaký ten CACIB, nicméně na kozy ji raději švenknout nenechal, protože ty už dávno nejsou tam, kde by měly být. A situaci nezachránila ani ta skupinka nádherně svraštělých a zteřelých, rozkokošných a úplně nahých sexy sedmdesátek, které snad jako jediné evokovaly ony hrůzy pekelné a přinutily mě upřímně se bát. Raději budu už zbytek života hodný, než aby mě pak na věčnosti čekala Věra Bílá v Evině rouše, co by si se sadistickým úsměvem odhalujícím její zkažený chrup lačně pleskala o dlaň enormním dildem. Takže, Roberte, velkoryse tohle budu brát jen jako dočasné pomatení müsli, moc doufám, že se opět vrátíš k měkčímu matroši a Tvůj příští kousek už mi nezpůsobí autistický záchvat. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Arthorror wannabe, ve skutečnosti ale velké, prázdné nic s naleštěným kabátkem, takže pro mě jednoznačné zklamání. Vizuály to má parádní a jednotlivé scény mají své kouzlo, ale celkově mi to bylo vlastně úplně jedno. Fakt, že téměř každá "děsivá scéna" skončí tím, že se Zombieho divně namustrovaná manželka probudí, jen podtrhuje celkovou samoúčelnost filmu (a čím je takových scén víc, tím víc to začíná být směšné). Samoúčelný byl třeba i Dům tisíce mrtvol, ale ten aspoň bavil. Lords of Salem nebaví, ba naopak - svými na odiv dávanými ambicemi mě spíš strašně štvali. Sheri Moon Zombie navíc možná plní dobře své manželské povinnosti, ale obsadit ji do poměrně náročné hlavní role (měla by hrát postavu zdeptaně se potácející mezi realitou a děsivými snovými vizemi) nebyl úplně dobrý nápad, její herecká kreace je nepřesvědčivá. Lords of Salem jsou tak ve finále důkazem, že přílišná tvůrčí svoboda může být někdy mínusem. Alespoň tedy pro diváka. Psáno z pohledu Zombieho nefanouška. 5/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Som sklamaný, toť pravda. Ale sklamaný iba v tom, že R. Zombie sa v tomto prípade ( potreboval ? ) otočiť od fanúšikov, čím si viacerých pohneval a nejakých iných možno získal. Jedno ale viem na isto, že nasr@l celú pokryteckú cirkev a veľa ich zdegenerovaných ovečiek. Bééé! Ale nie o tom som chcel. Brutalita, morálne abnormálna normalita a zbierka hororových veteránov. No ešte, že tak. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles, Santa Claritě a Salemu. (Terva)
  • Kniha „The End of The American Witch“, která se ve filmu objevuje, je odkazem na písničku „American Witch“ od režiséra a scenáristy tohoto filmu Roba Zombieho. (Dombzila)
  • Meg Foster přirovnala spolupráci s Robem Zombiem k procházce labyrintem. (hladass)

Reklama

Reklama