Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 3

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (861)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ukrutně laciný a v podstatě tupý film, ale je krásné, že to tvůrci vědí a v defacto se baví stejně jako divák, který nevěřícně zírá na obrazovku co pár minut. Nečekal jsem, že Guy Pearce umí být až takhle cool a že Maggie Grace má až takové koule. Překvapení na všechny strany, aneb i za pár babek se dá natočit celkem solidní akční film, který nestaví na pitomém scénáři (kupodivu ale nevadí), nýbrž na charizmatu hlavních představitelů a smršti arogantních hlášek. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Strašně mizerně odvedená práce na úvodní digitální honičce mi téměř znechutila další sledování. Už jsem se zděsila, že začínám být v poslední době závislá na výběru béčkových ujetostí! Musím ale uznat, že dál to byl jinak velice příjemný sci-fi film, jedoucí po celou dobu ve svižném, akčním tempu, i když je od začátku hned každému jasné, komu se podaří z vesmírné věznice zdrhnout, žejo. Hlavní záporák se jim ale poved. To byl vrah jak víno. Chlípné, impulsivní, nevyzpytatelné a na první pohled totální mačo s výrazem úplného dementa a s netrpělivým, potetovaným ukazováčkem na spoušti. Co mě však docela pobavilo, byl závěr počínající sestupem ve skafandrech skrz atmosféru ... i vzhledem ke svému žánru - ha ha ha. ()

Reklama

Sonnery 

všechny recenze uživatele

O popularitě hry Maincraft není pochyb, protože se s ní už dělají i filmové triky. Jenže Lockout není o tricích, scénáři, poselství, správném vaření nebo pašování metanolu, Lockout je o hrdinovi! Ano, přesně, jak píše Gilmour93, takový devadesátkový hrdina s kupou nekompromisních hlášek tu chyběl a se zbytkem mi můžete vylízat profil... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

I na béčkové poměry příběh překvapuje svou hloupostí a uspěchaností, mám pocit že filmu se před uvedením do kin zmocnil nějaký kokainem předávkovaný střihač a zkrátil ho všude možně nejméně o půl hodinu. Což je škoda, protože, krom toho že by nebyl "až tak blbý", Lockout by si nějaké trochu výživnější budování atmosféry a trochu větší vykreslení charakterů opravdu zasloužil - Guy Pearce je takto jen frajírkovská mašina na hlášky, a ne nová reinkarnace Joe Hallenbecka jak se občas tváří, Vincent Regan jako vrchní záporák poněkud postrádá koule, Peter Stormare nestačí předvést své charisma, a jediný Joseph Gilgun si tu opravdu vychutnává každou scénu a dotahuje roli svého pošuka z Misfits k perverzní dokonalosti. Ale ani on vinou režiséra nemůže jet úplně na plný plyn, stejně jako všechno ve filmu - je to zábava, ale chybí mu šťáva, nejde až na dřeň, klouže až příliš jemně po povrchu místo aby se brutálně zaryl do špinavých hlubin punkového trashe. Překvapivé je že film má docela dost vpravdě epických momentů, dokonce i vesmírná bitva ala Hvězdné války, takže není zdaleka jen levnou naháněčkou hodných a zlých po ocelových chodbách vesmírné stanice. Což je ovšem svým způsobem opět trochu škoda, stísněnější komornost ve stylu Černočerné tmy by se sem docela hodila. Méně digitálních triků, menší rozpočet a očekávání velkého studia, direct-to-dvd přístup pro méně mainstreamové publikum... a rázem by z toho byl mnohem zajímavější film, dokonce snad i s potenciálem kultu. 7/10 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si kvůli: žánru a Maggie Grace. Bavilo mě: žánr, Maggie Grace, ztvárnění (interiéry), zvuk a parádní cynické hlášky Guye Pearce. Myšlenka je slabší, ale když si odmyslím pozadí (Luc Besson neměl při psaní scénáře svůj den), popírání fyziky, strašně stupidní úvodní zápletku s pistolí a beru to jen jako akčňák, ve kterém má jeden týpek osvobodit jednu důležitou kočku ze zajetí ve vesmírné vězeňské stanici, tak pak jsem spokojen a neobjektivně dám 4*. Pearce mi ve své situaci vzdáleně připomínal Willise v 1. Smrtonosné pasti. # [viděno: TV, 5.1] # příběh 6 | hudba 8 | humor 2 | akce 7 | napětí 3 | pustil bych si znovu 7 ()

Galerie (75)

Zajímavosti (23)

  • Snow (Guy Pearce) poznamenáva: "Na rozdiel od všeobecného presvedčenia, v skutočnosti nie som Houdini." Čo je odkaz na film Iluze lásky (2007). Guy Pearce v tom filme hral Houdiniho. (Pat.Ko)
  • Společnost CanalPlus, která vlastní s Johnem Carpenterem práva na film Útěk z New Yorku (1981), žalovala scenáristu Luca Bessona o 3 milióny eur za přílišnou podobu scénáře se zmíněným filmem. Se žalobou uspěli, ale mimosoudní vyrovnání bylo nakonec nižší. (BoredSeal)

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama