Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé poklidného amerického městečka u zátoky Chesapeake jsou zvyklí na zdejší vodu, která je samozřejmě důležitá pro chod společnosti. Dva biologičtí výzkumníci z Francie právě v této vodě objeví vysokou úroveň toxicity, a snaží se varovat starostu. Ten ovšem odmítá cokoliv prozradit lidu, jelikož chce zabránit vytvoření paniky a strachu. V důsledku tohoto kroku ale vzniká smrtící epidemie, při které zmutovaný druh parazita začíná napadat stále více a více lidí, u kterých přebírá kontrolu nad jejich myslí. (cardinals)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (92)

elanius odpad!

všechny recenze uživatele

(21/2013, DVDRip) / Rohodol som sa, že tomuto "kúsku" proste neodpusím nič. Všetko totižto stálo za hovno. Rainman, Sleepers, Wag the Dog, Good Morning Vietnam. Aj toto dokázal vytvoriť Barry Levinson. V tomto kontexte veľa vysvetluje aj titulok v traileri, from the producers of Paranormal Actitivy, je to presne taká istá skurvená akože disturbing sračka. Osobne mám pocit, že režisérovi bol len predostretý (a pekne zveličený) námet, ten potom len kývol a schválil font v titulkoch. Ešte mi nedá a vyberám z trailera: All the video evidence was confiscated by the U.S. Government...The footage was recently leaked by an anonymous source...to ako sme už naozaj taký debilný, že toto sa považuje stále za in? (0/10) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Až jsem překvapen, jak dobře tato reportážní rekonstrukce fungovala. Pozor, hodně nesedící tag "found footage" zřejmě některé zde zmátl a pláčí tu ve svých pomatených komentářích, že se kamera málo klepala a nebyla tam žádná strašidla. Takže ano, máme tu skvělé spiknutí těch nahoře kombinované s ukázkovou nekompetentností. Máme tu podobně ukázkové pitoreskní maloměsto jako v Čelistech... tohle žeru :). Máme tu paranoiu na všech stranách a pozvolné odkrývání, co se to děje (poděkujte všem kktům, co píšou spoilery do obsahů a komentářů -- já je zpravidla po zkušenostech dopředu raději nečtu, a už mi to u několika filmů zachránilo skvělou gradaci). Máme tu velmi přesvědčivé provedení včetně maskérny a props. Jediné, co mě snad trošku štvalo, byla dramatická, až příliš "návodná" hudba, ve smyslu "kde se vyděsit". Asi se nějakou dobu nebudu koupat v zahnojené brakické vodě... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Opět otřesná roztřesená kamera (naštěstí ne celý film) - kdy už tenhle způsob natáčení skončí? Copak všichni amatéři točí permanentně ožralí s Parkinsonem v obou rukou? Téma filmu, byť neoriginální, se mi líbilo. Stejně jako už v 50.letech, i dnes je třeba točit sci-fi o tom, jak si může člověk svojí činností podříznout větev pod sebou. Některé záběry působí hodně dokumentárně (oceánografové zkoumající parazity, lidé plní mokvajících puchýřů, rozežrané mrtvoly), což oceňuji. Takhle nějak by si s námi příroda vyřizovala účty...ostatně, je otázka, zda jsou ve filmu vůbec užity trikové efekty, vše je nějak moc opravdové. Kromě řádky katastrofických filmů se mi vybavil Cabin Fever, ale to mi rozhodně nevadilo. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu natočil Levinson? To se dal na starý kolena na drogy nebo začal nezřízeně chlastat? Bylo evidentně vidět, že o rozpočtu to nebylo, takže proč? Proč vyrábět rádoby dokumentární záběry, když se to dá natočit normálně? Kdyby šlo o nějakýho začátečnickýho matlu, tak dejme tomu, ale u takovýho režisérskýho esa to prostě nechápu. I jako dokument je to zfušovaný. Děs! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V malom mestečku Chesapeake Bay dochádza k prírodnej katastrofe. Dôsledkom toxického odpadu z miestnej továrne je značne znečistená voda. Miestne úrady na čele so starostom zatajujú skutočnosti. Ľudia s ňou neustále prichádzajú do kontaktu, čo vyvolá rôzne kožné reakcie. To však ani z ďaleka nebude najväčší problém, ktorý miestnych občanov čaká. Hm, nemôžem si pomôcť, ale mňa "The Bay" svojim námetom a spôsobom podania zaujal. Ponachádzané video záznami po zosnulých v kombinácii s pouličnými kamerami, poskladané do celku, aby dávali zmysel, podľa mňa nie najhoršia varianta. Myslím, že najväčším problémom tohto snímku je nevýraznosť. Pár (a to doslovne) gore záberov veľmi pekných. Škoda že tvorcovia nenašli viac odvahy a nenašlahali toho do filmu viac. Prvá polovica nič moc, potom sa to zlepší, ale nemôžem si pomôcť, je to akési nemastné neslané. Chcelo to viac hororových prvkov. Každopádne, vyslovene sklamaný som nebol. Nápad to nebol zlý - 50%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Georgetown (Jižní Karolína, USA). (ČSFD)
  • Tvůrci se nechali inspirovat parazitem Cymothoa exigua. Tento parazitický korýš se dostává do ryb žábrami, samice se přichytí k jazyku, zatímco samec se přichytí k žaberním obloukům. Parazit přeruší krevní cévy v jazyku ryby a způsobí, že jazyk odpadne. Poté se přichytí na zbývající pahýl jazyka a samotný parazit účinně slouží jako nový „jazyk“ ryby. (Homerking)

Reklama

Reklama