Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé poklidného amerického městečka u zátoky Chesapeake jsou zvyklí na zdejší vodu, která je samozřejmě důležitá pro chod společnosti. Dva biologičtí výzkumníci z Francie právě v této vodě objeví vysokou úroveň toxicity, a snaží se varovat starostu. Ten ovšem odmítá cokoliv prozradit lidu, jelikož chce zabránit vytvoření paniky a strachu. V důsledku tohoto kroku ale vzniká smrtící epidemie, při které zmutovaný druh parazita začíná napadat stále více a více lidí, u kterých přebírá kontrolu nad jejich myslí. (cardinals)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (92)

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu natočil Levinson? To se dal na starý kolena na drogy nebo začal nezřízeně chlastat? Bylo evidentně vidět, že o rozpočtu to nebylo, takže proč? Proč vyrábět rádoby dokumentární záběry, když se to dá natočit normálně? Kdyby šlo o nějakýho začátečnickýho matlu, tak dejme tomu, ale u takovýho režisérskýho esa to prostě nechápu. I jako dokument je to zfušovaný. Děs! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V malom mestečku Chesapeake Bay dochádza k prírodnej katastrofe. Dôsledkom toxického odpadu z miestnej továrne je značne znečistená voda. Miestne úrady na čele so starostom zatajujú skutočnosti. Ľudia s ňou neustále prichádzajú do kontaktu, čo vyvolá rôzne kožné reakcie. To však ani z ďaleka nebude najväčší problém, ktorý miestnych občanov čaká. Hm, nemôžem si pomôcť, ale mňa "The Bay" svojim námetom a spôsobom podania zaujal. Ponachádzané video záznami po zosnulých v kombinácii s pouličnými kamerami, poskladané do celku, aby dávali zmysel, podľa mňa nie najhoršia varianta. Myslím, že najväčším problémom tohto snímku je nevýraznosť. Pár (a to doslovne) gore záberov veľmi pekných. Škoda že tvorcovia nenašli viac odvahy a nenašlahali toho do filmu viac. Prvá polovica nič moc, potom sa to zlepší, ale nemôžem si pomôcť, je to akési nemastné neslané. Chcelo to viac hororových prvkov. Každopádne, vyslovene sklamaný som nebol. Nápad to nebol zlý - 50%. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jedna velká reportáž o parazitických "hajzlech z moře vytažených". Tuny rybiny, metráky korýšoviny, kýble slizu...no vyloženě ta rybina z toho filmu smrdí. Spousta nakažených, opuchlých lidí, zvratky, mrtvoly. Bohužel to je na tom asi tak to nejstrašnější. Žádné napětí, žádně znepokojení, prostě (slabší) průměr. Mnohem víc mě zaujalo nízkorozpočtový švédský grilovaný kolínko, měsíční kamení nebo třeba tyhle stylový bodlinky. 55% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Stejně jako každý rok se obyvatelé malého městečka v zátoce Chesapeake připravují na oslavy 4.července. Tento rok ale všechno dopadne jinak - kontaminace vody v místní zátoce zmutovaným smrtelným parazitem, která vyvolává v prvním stádiu kožní problémy, ale končí téměř stoprocentním úmrtím osob, které s vodou přijdou do styku. Novinářka Donna Thompsonová jako jedna z mála přeživších po letech dává dohromady útržky materiálů, které celou událost plně dokumentují ... Katastrofické filmy mám docela rád, a tento není výjimkou. Z počátku mi chvilku trvalo, než jsem si zvykl na dokumentární styl filmu (útržky z home videa, policejní záznamy, lékařské záznamy, emaily a telefonáty), ale pak mne to začalo dost bavit - dávalo to filmu hodně velký pocit autenticity. Navíc oproti "standardním" katastrofickým filmům (pády meteoritů, výbuchy elektráren, atd) tento působí dost uvěřitelně - pár hodin po shlédnutí filmu jsem měl osobní problém s požitím jakékoliv tekutiny :). Záběry Cymothoa exigua i lidských těl v různém stádiu nákazy jsou patřičně ošklivé, což také filmu přidává kladné body. Takže já jsem s tímto dílkem Barryho Levinsona docela spokojený.. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

To hodnocení tu je tak směšně malé, že mi to nedá a pálím maximem. Osobně mám horory o virech, parazitech vůbec nejradši, možná radši i jak exploitation. Reportážní forma samozřejmě je mínusem, ale rozhodně né takovým, aby to narušilo dojem z koukání. Některé momenty jsou naprosto kulervoucí a vo tom to přece je. Nepříjemný pocit se bez problému dostavil a ani k tomu nepotřebuju nějakého hrdinu, kterému bych fandil. Jde jen o videozáznamy, takže nám nikdo nic nevnucuje, neexistují ani špatní ani dobří, jen spousta postav a totální chaos. Mně se The Bay líbil a ač bych za normálních podmínek uvažoval mezi 3 a 4 hvězdami, tak vzhledem k všeobecnému odsouzení, dávám maximum. Někdo musí jít proti proudu... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Tvůrci se nechali inspirovat parazitem Cymothoa exigua. Tento parazitický korýš se dostává do ryb žábrami, samice se přichytí k jazyku, zatímco samec se přichytí k žaberním obloukům. Parazit přeruší krevní cévy v jazyku ryby a způsobí, že jazyk odpadne. Poté se přichytí na zbývající pahýl jazyka a samotný parazit účinně slouží jako nový „jazyk“ ryby. (Homerking)
  • Film se natáčel v Georgetown (Jižní Karolína, USA). (ČSFD)

Reklama

Reklama