Reklama

Reklama

Černé zlato

  • Francie Or noir (více)
Trailer 1

Na počátku dvacátého století se vůdcové dvou nepřátelských kmenů v Arábii po letech války rozhodli uzavřít mírovou smlouvu. Hobeiský emir Nesib (Antonio Banderas) a salmaahský sultán Amar (Mark Strong) se dohodli vytvořit mezi jejich říšemi tzv. území nikoho, neboli „Žlutý pás“, který bude oddělovat jejich země. Bude to zóna, na kterou si nikdy nikdo z nich nebude dělat nároky. Na znak zpečetění dohody svěřil Amar své dva syny Saleha (Akin Gazi) a Audu (Tahar Rahim) do Nesibovy péče, aby je vychovával se svými dětmi Tarikem a Leilou. Patnáct let míru ale změnil obrovský nález bohatých ložisk ropy právě ve Žlutém pásu. Moderní a liberální emir Nesib vidí v nabídce společnosti Texas Oil šanci zlepšit život svého kmene, vybudovat školy a nemocnice. Americká společnost zahájí těžbu ropy, a tím poruší pakt. Nesib vyšle svého zástupce, aby se dohodl s fundamentalistou sultánem Amarem, on však nabídku nepřijímá... (JOJ Cinema)

(více)

Diskuze

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Rugero: Tak to se vážně nestane, tohle je věc přímo na DVD. V Ománu to sice asi do kin šlo, jak koukám, ale u nás ani náhodou. A kdo ví, jestli vůbec oficiálně na plackách (taky bych tomu moc nevěřil).

Rugero

Rugero (hodnocení, recenze)

MartinezZ: jěště ne, doufám (naivně) že se najde nějaký osvícený distributor co to uvede normalně do kin.Což se asi fakt nestane...

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Rugero: Nevím, jestli jsi to už viděl, ale jak Mark tak Antonio to zahráli výborně. Samozřejmě pokud jsi ochoten přenést přes srdce, že všichni arabové mluví bez výjimky anglicky.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

A Mark Strong bol už v Body Of Lies dostatočne presvedčivý.

Pajaindian

Pajaindian (hodnocení, recenze)

Čeští distributoři se opět "předvedli". Kina nic a tak nám nezbyde než stahovat... Jenže nejsou titule... Kdybyste je někdo sehnal, napište, pls do pošty. Díky.

CBD

CBD (hodnocení, recenze)

HUMOOOO: Díky. Zřejmě mi už začíná hrabat z toho zkouškového, když čtu takovýhle pitomosti namísto toho co je tam psáno... 

HUMOOOO

HUMOOOO (hodnocení, recenze)

CBD: zle si si to prečítal, Obaja sú otcovia Riz Ahmeda,jeden vlastný druhý nevlastný

CBD

CBD (hodnocení, recenze)

Strong, že hraje nevlastního otce Banderase? Upřímně, tohle mi nějak nesedí... 

Mbali

Mbali (hodnocení, recenze)

ElrondBig: Premiéra je 23. listopadu, ke mně se to dostane 2. prosince, ale v Česku možná až 2012.

ElrondBig

ElrondBig (hodnocení, recenze)

jestli bude tak super, každej film od annauda je super, akurát tu není datum premiéry, takže nevim kterej prosinec to jako má bejt,

ElrondBig

ElrondBig (hodnocení, recenze)

Celý filmový svět po Annaudových prvních průkopnických dílech jako byl "Boj o oheň" či "Jméno růže" se zatajeným dechem očekával každý mistrův počin. Posledním jeho majstrštykem však byl zřejmě grandiozní "Nepřítel před Branami". Tak doufejme, že již maestro úspěšně prošel detoxem, opustil svoje tvůrčí běsi a neoblaží nás podobným dílkem jako je "Jeho veličenstvo Minor".

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

vítam info, že sa bude jednať o "zábavný film pro celou rodinu"

Související novinky

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama